ADVERTISEMENT
Hotnews

Europa se confruntă cu cea mai gravă criză a refugiaţilor după al Doilea Război Mondial

Numărul imigranţilor ilegali care au sosit pe continentul european de la începutul anului în curs a ajuns la 237.000, a confirmat vineri Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), în...
Autor: Ionuţ Cataramă | 14.08.2015 | 16:29
Europa se confruntă cu cea mai gravă criză a refugiaţilor după al Doilea Război Mondial

Numărul imigranţilor ilegali care au sosit pe continentul european de la începutul anului în curs a ajuns la 237.000, a confirmat vineri Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), în timp ce comisarul european pentru imigraţie, Dimitris Avramopoulos, a declarat că Europa se confruntă cu cea mai gravă criză a refugiaţilor după al Doilea Război Mondial, transmite Agerpres.

ADVERTISEMENT

Pe tot parcursul anului trecut, numărul imigranţilor clandestini ajunşi în Europa a fost de circa 219.000. Aceştia provin din zone de conflict, precum Siria sau Afganistan, dar majoritatea vin din ţări africane motivaţi de dorinţa de a găsi un trai mai bun în Europa.

În Grecia au sosit anul acesta 135.000 de imigranţi clandestini, iar în Italia aproape 94.000. Pe ansamblu, cei mai mulţi imigranţi ilegali vin din Eritreea (circa 25.000 anul acesta), Nigeria (12.000), Somalia, Siria, Gambia şi Bangladesh.

Sursă: www.antena3.ro

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!