News

Europarlamentar român, acuze dure pentru cancelarul Austriei: ”Vrea să umilească România!”

Europarlamentarul susține că liderul guvernului austriac insistă asupra unor argumente ridicole pentru a bloca aderarea României la Schengen.
08.12.2022 | 07:20
Europarlamentar roman acuze dure pentru cancelarul Austriei Vrea sa umileasca Romania
Eugen Tomac a participat la întâlnirea eurodeputaților cu Karl Nehammer Foto: Facebook / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Eugen Tomac îl critică dur pe cancelarul Karl Nehammer pe care îl acuză că a respins orice argument rațional și a luat o decizie absurdă.

Europarlamentar român, acuze dure pentru cancelarul Austriei

Europarlamentarul român a relatat că întâlnirea politică de miercuri, cea dintre dintre liderul de la Viena și eurodeputați PPE, a fost una dintre cele mai tensionate la care a participat.

ADVERTISEMENT

„Guvernul de la Viena este condus, din păcate, de un lider ce insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole. I-am spus direct, astăzi, că este foarte aproape de a fi cel ce va anula toată simpatia pe care românii au cultivat-o de-a lungul timpului în relația cu Austria, țară pe care noi am privit-o cu multă încredere”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.


„A fost una dintre cele mai tensionate întâlniri politice la care am participat. Din păcate, acest om a respins orice argument rațional. A anulat orice a propus Comisia Europeană, a negat orice raport sau statistică.

ADVERTISEMENT

Pur și simplu, a luat o decizie absurdă. Vrea doar să umilească România în mod inacceptabil. Mai devreme sau mai târziu, România va intra în spațiul Schengen, dar această palma nemeritată nu va fi uitată ușor de cei peste 20 de milioane de cetățeni români. România merită în Schengen”, a mai scris europarlamentarul.

Austria va cere un nou calendar pentru aderare

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a evitat, miercuri seara, sa spună cum va vota joi ministrul austriac de Interne în Consiliul JAI pe subiectul integrării României în Spațiul Schengen, după ce președintele PPE, Manfred Weber, șeful familiei politice din care face parte Nehammer, a avut o discuție cu acesta în care i-a cerut ca Austria sa voteze în favoarea României.

ADVERTISEMENT

Miercuri, la o conferință de presă comună cu președintele Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, cancelarul austriac a evitat să spună dacă țara sa va vota împotriva aderării României la Schengen la Consiliul JAI de joi.

El a preferat să precizeze că ministrul de Interne al Austriei vrea un nou calendar pentru România și Bulgaria pentru următoarea primăvară, adăugând că ”Bulgaria și România vor avea votul împreună”.

ADVERTISEMENT
Tags: