Alegeri 2024

Europarlamentarii partidului lui Viktor Orban nu vor în același grup cu reprezentanții AUR. ”În niciun caz!”

Europarlamentarii Fidesz nu vor face parte din același grup cu „partidul extremist antimaghiar AUR”, anunță un oficial al partidului lui Viktor Orban.
20.06.2024 | 10:30
Europarlamentarii partidului lui Viktor Orban nu vor in acelasi grup cu reprezentantii AUR In niciun caz
Europarlamentarii Fidesz nu vor în același grup cu AUR Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Reacția politicianului maghiar a venit după ce George Simion a anunțat aderarea AUR la grupul Conservatorilor și Reformatorilor Europeni (ECR).

Europarlamentarii partidului lui Viktor Orban nu vor în același grup cu reprezentanții AUR

Máté Kocsis, liderul parlamentarilor Fidesz, a afirmat că europarlamentarii partidului său nu vor face parte din ECR, potrivit cotidianului Magyar Nemzet, citat de G4Media.ro.

ADVERTISEMENT

„În grupul ECR a fost inclusă și extrema românească antimaghiară AUR. Nu se pune problema ca Fidesz să fie în același grup cu un astfel de partid în Parlamentul European! În niciun caz!”, a scris Máté Kocsis, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Liderul AUR, George Simion, i-a răspuns imediat politicianului maghiar, într-un comentariu la postarea acestuia: „Bună ziua prieteni maghiari! Noi nu (vă) urâm, ci vrem să luptăm împreună împotriva birocraților europeni”, a scris candidatul la prezidențialele din România.

ADVERTISEMENT

Presa maghiară amintește despre numeroasele declarații antimaghiare făcute de politicienii AUR de-a lungul vremii.  AUR a făcut declarații antimaghiare și în campania sa pentru Parlamentul European.

George Simion, președintele AUR, a calificat Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) drept o „creație urâtă și șovinistă”. În cadrul unui eveniment de campanie din Transilvania, politicianul a mai spus că UDMR este „inamicul politic” al AUR la nivel național.

ADVERTISEMENT

De asemenea, AUR este unul dintre principalii organizatori ai campaniei șovine și antimaghiare împotriva cimitirului militar de la Valea Uzului.

Deputatul AUR, Dan Tanasă, a inițiat în ultimii ani sute de procese împotriva folosirii semnelor în limba maghiară în locurile publice, câștigând câteva dintre ele. Hunor Kelemen, președintele UDMR, a calificat în mai multe rânduri AUR drept un dușman al maghiarilor, mai precizează publicația citată.

ADVERTISEMENT

Conform rezultatelor alegerilor europarlamentare de duminică, 9 iunie, AUR a trimis la Bruxelles șase eurodeputaţi: Cristian Terhes, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Adrian Axinia, Georgiana Teodorescu şi Şerban Dimitrie Sturdza. Aceștia au aderat la grupul Conservatorilor și Reformatorilor Europeni (ECR).

ADVERTISEMENT
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz...
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz trofeul de campion la Wimbledon
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își...
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își schimbe numele. „Prea mulți C”
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis...
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis Hagi! Un bărbat a căzut din picioare din cauza căldurii!
Ce semnifică hlambura, tradiţia machedonească respectată cu sfinţenie la nunta anului. Ianis Hagi:...
Ce semnifică hlambura, tradiţia machedonească respectată cu sfinţenie la nunta anului. Ianis Hagi: "Nu se face fără"
Veţi dansa în seara aceasta? Gigi Becali, reacţie fabuloasă la nunta anului! Avertismentul...
Veţi dansa în seara aceasta? Gigi Becali, reacţie fabuloasă la nunta anului! Avertismentul pe care i l-a transmis soţia lui
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Boala care a secerat mulți români. Multe victime nu au știut că o...
Boala care a secerat mulți români. Multe victime nu au știut că o au
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare...
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare la Palatul Știrbey