News

Europarlamentarul german care compara România cu Vestul Sălbatic și-a nuanțat discursul: ”E un potențial incredibil”

Guido Reil, europarlamentarul german care numea România ”Vestul sălbatic” și-a nuanțat discursul recunoscând că a fost la noi în țară doar o dată.
09.10.2022 | 09:32
Europarlamentarul german care compara Romania cu Vestul Salbatic sia nuantat discursul E un potential incredibil
Europarlamentarul german care făcea praf România, Guido Reil, și-a schimbat discursul / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Guido Reil are 52 de ani, face parte din grupul euroscepticilor și, de fiecare dată când poate, încearcă să șocheze. De curând, când a vorbit de admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen, politicianul german a avut un discurs extrem de dur la adresa țării noastre. Cu toate acestea, la doar câteva zile, el și-a nuanțat discursul și recunoaște că a fost în România o singură dată, în drum spre Ucraina. Ba chiar recunoaște că a fost impresionat de țara noastră.

Europarlamentarul german care făcea praf România, impresionat de țara noastră

Într-un interviu pe care l-a acordat ziarului Libertatea, Guido Reil a vorbit despre România fără să mai fie la tribuna Parlamentului European. Și pare alt om, opiniile vituperate la microfon, când vorbea de admiterea României în Schengen fiind, pare-se, istorie.

ADVERTISEMENT

”O singură dată (a fost în România, n. red.), anul acesta, în martie, când am venit din Ungaria și m-am dus spre Ucraina. Au fost cam 600 de kilometri prin Munții Carpați. Din punct de vedere al peisajului a fost foarte, foarte frumos. E un potențial incredibil”, spune europarlamentarul german.

Europarlamentarul german, deși precizează că infrastructura rutieră din România lasă de dorit, a ținut să menționeze faptul că, în alte domenii, țara noastră a întrecut chiar și Germania. ”Trebuie să spun și ceva pozitiv: în Carpați, rețeaua de telefonie mobilă a funcționat mai bine decât pe autostrăzile din Germania. Pentru mine călătoria asta a fost și o aventură”, spune Guido Reil.

ADVERTISEMENT

Guido Reil vrea să scoată Germania din Uniunea Europeană

Guido Reil, unul dintre euroscepticii ajunși în călduțele posturi de europarlamentari, susține că și-ar dori ca țara lui să iasă din Uniunea Europeană, motivând, cumva, în acest fel și discursul prin care combătea admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen. ”Cred că asta e cea mai bună cale și pentru Germania”, precizează el.

De altfel, despre Germania, în presa românească, nu a vorbit în termeni mai elogioși decât a făcut-o despre România de la tribuna Parlamentului European.

ADVERTISEMENT

Eu vin din Ruhrgebiet (Ruhr, zonă carboniferă, n.red.). Cândva a fost inima industriei din Europa, acum e una dintre cele mai sărace regiuni din Germania. Avem cei mai săraci copii, cei mai săraci oameni. Se migrează masiv. În orașul meu natal, acum au venit mulți oameni din sud-estul Europei și cauzează mari probleme.

Cred că și regiunea mea e un vest sălbatic, pentru că trăim la limita subzistenței. Fiecare zi e mizerabilă. Se întâmplă chiar la mine acasă. Vreau să îmi cer scuze dacă am rănit sentimentele românilor. Îmi pare cu adevărat rău!”, mai spune Guido Reil, în interviul său pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

Guido Reil se opunea intrării României în Schengen

Europarlamentarul Guido Reil a avut unul dintre cele mai dure discursuri la adresa României sau Bulgariei în momentul în care se dezbătea, în Parlamentul European, aderarea țărilor din Sud Estul Europei la spațiul Schengen.

Mai mult, el susținea că infrastructura din Ucraina, țară afectată de războiul declanșat de Rusia pe 24 februarie, infrastructura este mai bună. În plus, în repetate rânduri, a menționat marea problemă a României sau a Bulgariei: corupția.

Nu a ”iertat” nici subiecte legate de criminalitate, fie că a vorbit de traficul de droguri sau de carne vie. ”Mafia poartă uniformă! Sunt condiții intolerabile. Trebuie să terminăm cu asta. Nu avem nevoie de România și Bulgaria nici în Schengen, nici în UE”, spunea europarlamentarul german Guido Reil.

ADVERTISEMENT