Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Europenele sunt ca niște blesteme pentru Denis Alibec! Va mai putea să-și revină acum?

Denis Alibec nu a jucat deloc în meciurile amicale și nici nu s-a antrenat cu echipa cu doar câteva zile înainte de startul Euro 2024. A avut probleme medicale și la ultimul Euro
11.06.2024 | 19:21
Europenele sunt ca niste blesteme pentru Denis Alibec Va mai putea sasi revina acum
Denis Alibec a jucat 37 de meciuri pentru naționala României și a reușit 5 goluri. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Denis Alibec este ghinionistul de serviciu la naționala României când vine vorba de Campionatul European. Atacantul este accidentat și nu s-a antrenat cu „tricolorii”. Probleme au fost și la Euro 2016, într-un moment extrem de important.

Denis Alibec, ghinion teribil la Campionatele Europene. S-a accidentat și la ultimul turneu final

Denis Alibec s-a antrenat separat și la primul antrenament oficial din Germania. A intrat 5 minute cu tot lotul și apoi a lucrat cu al doilea preparator fizic, Darius Hîmpea.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu își pune mari speranțe în Alibec, însă atacantul a suferit o intervenție chirurgicală minoră și nu se știe încă dacă va fi 100% apt la primul meci cu Ucraina.

Pentru Denis Alibec e a doua oară când are probleme medicale serioase la un Campionat European. Și la Euro 2016, selecționerul Anghel Iordănescu nu a putut să se bazeze pe el la meciul decisiv cu Albania decât până în minutul 54, când a ieșit accidentat.

ADVERTISEMENT

Atunci a călcat strâmb într-un duel cu un albanez și a suferit o accidentare gravă: ruptură de ligamente. Alibec a lipsit atunci de pe gazon nu mai puțin de două luni. Anghel Iordănescu s-a văzut nevoit să evolueze fără un vârf veritabil în ultimele 35 de minute ale partidei.

Denis Alibec, una dintre puținele soluții pentru postul de atacant. A jucat doar 88 de minute la Euro 2016

Denis Alibec și Nicolae Stanciu sunt singurii jucători din lotul lui Edi Iordănescu care au fost prezenți la ultimul Campionat European în urmă cu 8 ani.

ADVERTISEMENT

Alibec a părăsit însă terenul extrem de supărat, după ce a ieșit accidentat și nu a putut să își mai ajute colegii la meciul cu Albania, unde România avea nevoie să învingă pentru a se califica din grupe.

În acest moment, jucătorul în vârstă de 33 de ani este optimist și pare că se află într-o stare psihică bună. Alibec a fost zâmbitor la sosirea în Germania și s-a salutat cu ceilalţi membrii din staff-ul României, ajunşi mai devreme la hotelul din Wurzburg.

ADVERTISEMENT

Riscă să rateze Euro din neglijență? „Aș fi preferat să se opereze acum 2-3 săptămâni”

Răzvan Burleanu consideră că s-a făcut o greșeală în privința lui Denis Alibec și atacantul ar fi trebuit să se opereze încă de la începutul lunii mai. Ultima acțiune a lui Alibec la lot a fost în mai, când a bifat câteva minute în jocul școală cu FC Voluntari 2:

„La Alibec este o tăietură, cred că este prematur să spunem că Euro e în pericol. vom vedea cât de rapid se va recupera. A suferit o intervenție medicală, aș fi preferat să se întâmple acum 2-3 săptămâni”, a declarat președintele FRF.

Rămâne de văzut cât de repede va putea reveni Alibec la antrenamente și dacă va fi 100% apt din punct de vedere fizic la ora meciului cu Albania de pe 17 iunie.

Ce soluții mai are Edi Iordănescu pentru postul de atacant

Edi Iordănescu va începe cel mai probabil meciul cu Ucraina cu Denis Drăguș titular pe postul de atacant. Selecționerul mai are două opțiuni pe bancă: George Pușcaș și Daniel Bîrligea.

ADVERTISEMENT