Europol: 11 jihadişti au fost prinşi în România in 2015. Cum se plaseaza ţara noastră pe harta terorismului din Europa

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
20/07/2016, 14:34
Europol: 11 jihadişti au fost prinşi în România in 2015. Cum se plaseaza ţara noastră pe harta terorismului din Europa

Unsprezece teroristi jihadisti au fost prinsi in Romania anul trecut, conform unui raport Europol dat publicitatii miercuri. Raportul mai arata ca in 2015 in urma atacurilor teroriste din statele membre UE 151 de persoane au murit, iar peste 360 au fost ranite. Tot in 2015 au fost arestati 1.077 de teroristi.

Documentul mai arata ca o persoana din Romania a fost vizata, in anul 2013, de o procedura judiciara incheiata pentru infractiuni de natura terorista. In 2014 si 2015 nimeni nu a fost judecat in tara noastra in astfel de dosare.
Raportul aminteste si ca un cetatean roman, Iulian Ghergut, a fost rapit in martie 2015, in zona de granita dintre Burkina Faso, Niger si Mali, de gruparea jihadista al-Murabitun.

Tara noastra este mentionata si in legatura cu gruparea kurda PKK. “PKK si-a sporit eforturile de strangere de fonduri, propaganda si recrutare, dupa prabusirea acordului de incetare a focului cu Turcia, in iulie 2015 si dupa escaladarea conflictului. Austria, Belgia, Franta, Germania, Grecia, Romania, Suedia, Elvetia si Olanda au semnalat o continuare a campaniilor anuale ale PKK de strangere de fonduri, ce includ donatii, taxe de membru si alte surse de venit. Se crede ca sumele finanteaza aripa armata a gruparii (…), precum si filiala gruparii din Siria, YPG”, se arata in raport.

Sursă: www.stirileprotv.ro

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali vrea ca FCSB să o copieze pe CFR Cluj. “Aşa se câştigă campionatul!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×