Life

Eurovision 2021, a doua semifinală. Moldova s-a calificat în marea finală din 22 mai – Update

Eurovision 2021 continuă cu a doua semifinală astăzi, 20 mai. 17 țări au luptat pentru un loc în finală, dar doar 10 s-au calificat.
20.05.2021 | 00:09
Eurovision 2021 a doua semifinala Moldova sa calificat in marea finala din 22 mai  Update
ADVERTISEMENT
20-05-2021
21:12

Moldova, printre țările calificate în finală

Moldova s-a calificat în marea finală Eurovision 2021 din 22 mai. Natalia Gordienko a reușit să obțină suficiente voturi pentru a ocupa unul din cele 10 locuri. Celelalte țări calificate sunt: Serbia, Bulgaria, Albania, Elveția, Finlanda, Islanda, San Marino, Grecia și Portugalia.

Competiția Eurovision 2021 ajunge la a doua semifinală după ce 16 țări au trăit emoții uriașe marți, 18 mai. În a doua fază de calificare sunt înscrise 17 state între care și Republica Moldova, reprezentată în acest an de Natalia Gordienko.

Competiția a putut fi urmărită live pe pagina oficială de Youtube Eurovision Song Contest de la ora 22. De asemenea, show-ul este transmis în direct și de Televiziunea Română.

ADVERTISEMENT

Moldovenii au avut poziția a 7-a de intrare pe scenă cu melodia „Sugar”, interpretată de frumoasa Natalitsa.

Știrea inițială: Eurovision 2021, a doua semifinală – date generale

În semifinala din 20 mai vor cânta San Marino, Estonia, Cehia, Grecia, Austria, Polonia, Moldova, Islanda, Serbia, Georgia, Albania, Portugalia, Finlanda, Letonia, Elveția și Danemarca.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vor fi prezentate și Spania, Franța și Marea Britanie. Acestea trei fac parte din grupul Big 5. Țările care cotizează cel mai mult financiar sunt plasate direct în marea finală în fiecare an, conform tradiției.

Șansele Nataliei Gordienko de a se califica în finala din 22 mai din partea Moldovei atârnă de un fir de ață. Concurenta are aceleași probleme pe care le-a avut Roxen în prima semifinală, în sensul că stă tot mai prost la casele de pariuri.

ADVERTISEMENT

Dacă până de curând Moldova era dată calificată 100%, lucrurile au început să se schimbe în ultimele 48 de ore. Vecinii noștri de peste Prut au ajuns între timp pe locul 11, în afara tabelului celor 10 țări calificate la pariuri.

Islanda nu urcă pe scenă din motive de siguranță

Sansele Nataliei de a se califica au ajuns la 47%, interpreta fiind întrecută în clasament de Vincent Bueno, reprezentantul Austriei.

ADVERTISEMENT

Marea favorită a semifinalei de astăzi este Elveția, o țară care s-a bucurat de o promovare intensă încă de la lansarea melodiei lui Gjon s Tears.

natalia gordienko
Natalia Gordienko este reprezentanta Moldovei la Eurovision 2021 și cântă în a doua semifinală. Foto: Instagram

Pe locul doi în clasamentul de la pariuri se află Bulgaria, urmată de Islanda. Reprezentanții Islandei nu vor urca din păcate pe scenă în această seară din cauza faptului că un membru al echipei a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus.

Ca măsură de siguranță, organizatorii au decis ca Daði & Gagnamagnið să nu fie prezentă pe scenă. Asta nu va afecta prezența lor pe micile ecrane. EBU a decis difuzarea repetiției ca un live acting pe care islandezii au avut-o juriile naționale. Notele juraților au o pondere de 50% din rezultatul final.

 

ADVERTISEMENT