News

Evacuare a 80.000 de persoane dintr-un oraș din Vietnam în care a reapărut coronavirusul

27.07.2020 | 16:34
Evacuare a 80000 de persoane dintrun oras din Vietnam in care a reaparut coronavirusul
ADVERTISEMENT

Circa 80.000 de turiști  vor fi evacuați din orașul Da Nang din Vietnam, după apariția a trei cazuri de coronavirus. Fiind primele cazuri de transmitere comunitară după mai bine de trei  luni, autoritățile au dispus măsuri drastice în oraș, transmite Agerpres, preluată de stirileprotv.ro.

După ce autoritățile vietnameze au interzis activitățile de turism, în oraș a fost pusă la punct o operațiune de amploare de evacuare a turiștilor din orașul de coastă, cu o populație care depășește 1.000.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Companiile aeriene din Vietnam vor efectua circa 100 de zboruri pe zi timp de cel puțin patru zile din Da Nang către alte 11 orașe din țară, potrivit unui anunț făcut de autoritățile de la Hanoi.

Măsuri dure în Vietnam de combatere a coronavirusului

Panica a fost generată de infectarea cu coronavirus a unui bărbat din Da Nang, care intrase în contact cu alte 50 de persoane care au fost imediat băgate în izolare. Pacientul a făcut o formă gravă de COVID-19 și a fost nevoie să  se recurgă la ventilarea sa mecanică.

ADVERTISEMENT

De vineri până acum, alte două persoane au fost confirmate cu COVID-19, iar oficialitățile din domeniul sanitar se teme că numărul infectărilor ar putea să crească. Potrivit lui Nguyen Tien Hong, director adjunct al Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor din Da Nang, mai multe persoane prezintă deja simptome.

Măsurile impuse de autorități au fost imediate și dure: spitalul în care a fost internat bărbatul confirmat cu COVID-19 a intrat în carantină, aeroportul din Da Nang a fost închis pentru cursele internaționale, iar turismul local interzis pentru cel puțin  două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Vietnam a avut un program dur de ținere sub control a epidemiei de COVID-19, iar până acum programul a fost unul de succes în contextul în care s-au înregistrat doar 420 de cazuri de infectare, fără să existe nici măcar  un deces.

Tags: