News

Evacuată de la Spitalul Foișor, la două zile după operație, o pacientă acuză autoritățile: ”Arafat își bate joc de noi”

09.04.2021 | 23:16
Evacuata de la Spitalul Foisor la doua zile dupa operatie o pacienta acuza autoritatile Arafat isi bate joc de noi
ADVERTISEMENT

Imagini dramatice vineri seara în fața Spitalului de Ortopedie ”Foișor” din Capitală. Printre zecile de pacienți evacuați s-a numărat și o femeie, care în urmă cu doar două zile a suferit o operație.

Aflată vizibil într-o stare precară de sănătate și cu dureri mari, femeia s-a declarat revoltată de decizia autorităților de a transfera pacienții din unitate și a avut câteva cuvinte pentru șeful DSU Raed Arafat, aflat în spatele deciziei.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că zeci de pacienţi internaţi la Spitalul Foișor, din Bucureşti, au fost evacuați în mod alert, vineri seara, după ce autoritățile au decis ca unitatea respectivă să devină spital suport Covid.

Evacuată de la Spitalul Foișor o pacientă operată acuză autoritățile: ”Arafat își bate joc de noi”

Dată fiind criza pandemică tot mai accentuată, autoritățile au decis ca Spitalul Foișor din București să devină unitate COVID, pacienții non-COVID fiind mutați în alte unități spitalicești sau nevoiți să meargă acasă.

ADVERTISEMENT

Spre casă s-a îndreptat și o femeie din Târgoviște. De pe targă, aceasta le-a mărturisit jurnaliștilor că a fost operată miercuri, iar acum este nevoită să meargă acasă în Dâmbovița, acolo unde locuieşte.

Pacienta acuză dureri şi spune că decizia lui Raed Arafat este una batjocoritoare ”Am dureri. Iau calmante mereu. Starea mea nu este bună deloc. Îşi bate joc de noi (n.r. făcând trimitere la cel care a luat decizia: Raed Arafat) Nu mă duc la alt spital, merg acasă”, a spus femeia, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Pentru a-i asigura condițiile optime, rudele femeii au decis să închirieze o dubă privată pentru transport. Femeia a fost ridicată de pe targa spitalului de unde a fost evacuată şi poziționată, cu grijă, în duba unde s-a improvizat un pat, pentru a rezista unui drum până la Târgoviște.

Cum explică Arafat decizia de a evacua de urgență Spitalul Foișor din București

Vineri seara, Raed Arafat a explicat operațiunea de evacuare de ultimă oră de la Spitalul Foișor, din București. Șeful DSU a explicat că situația din București este critică, nemaiexistând locuri libere la terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

”S-a luat decizia de a transforma Spitalul Foișor în spital suport covid. Situația este gravă în București. Azi a trimis la Iași, cu un avion al Armatei, 3 pacienți, din București.

Mâine dimineață spitalul trebuie să primească pacienți COVID. Unii pacienți sunt trimiși la alt spital, alții sunt externați, pentru că nu au probleme. Normal că trebuie să evacuăm. Ordinul nu a fost transmis la ora 18:00, ci cu câteva ore mai devreme.

Avem nevoie de paturile de terapie intensivă, sunt 21 de locuri acolo, erau ocupate doar jumătate. La Pipera nu putem să facem terapie intensivă, acolo e pentru cazuri ușoare. Deja am semnat ordinele de detașare a personalului medical.

În acest moment nu mai avem în vedere evacuarea unui spital. Evacuarea se putea face mai devreme, dar a trebuit dusă muncă de lămurire cu conducerea spitalului. Medicii de acolo au decis cine pleacă acasă, nu s-a luat decizia într-un birou.

Noi discutăm despre Foișor încă de ieri, dar azi la prânz s-a luat decizia. Noi sperăm să se stabilizeze situația în următoarele două săptămâni, dar, din nefericire, sunt tot mai multe cazuri de terapie intensivă”, a declarat Raed Arafat, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT