News

Deținutul periculos care evadase din Spitalul Județean Craiova, a fost prins. Unde l-a găsit Poliția. Update

12.03.2021 | 13:28
Detinutul periculos care evadase din Spitalul Judetean Craiova a fost prins Unde la gasit Politia Update
ADVERTISEMENT

Poliția este în alertă după ce, vineri dimineață, un deținut periculos a evadat ca-n filme dintr-un Spital din Craiova unde era tratat și păzit.


Deținutul a fost prins. Se ascundea într-un canal

UPDATE, ora 13:30/ Deținutul a fost prins de poliție. Bărbatul, care era condamnat la 10 ani de închisoare, a fost găsit într-un canal din spatele Spitalului Județean de Urgență Craiova, de unde evadase în cursul acestei dimineți.

ADVERTISEMENT

Acesta a fugit pe geam și se pare că s-a ascuns într-un canal din curtea spitalului, potrivit mediafax.


Știrea inițială, ora 11:38/ Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, este condamnat pentru omor și încarcerat la Penitenciarul Pelendava. Deocamdată nu se știe exact cum a reușit să evadeze, însă cel mai probabil a fugit pe geam, anunță Mediafax.

ADVERTISEMENT

Filtre de polițiști din cadrul IPJ Dolj sunt amplasate în tot județul. Autoritățile sunt în alertă. Pentru găsirea lui, au fost sesizate Inspectoratul Județean de Poliție Dolj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj și au fost informate Poliția Română, Poliția de Frontieră, Jandarmeria Română.

Poliția este în alertă. Un deținut periculos a evadat. Are o condamnare de 10 ani pentru omor

Din primele informații, se pare că bărbatul era în pat la ora 6 dimineață. Infractorul s-a folosit de schimbul de tură al polițiștilor pentru a fugi. Gardianul care îl păzea la ușă s-ar fi dus până în capătul holului, să vorbească cu colegul care urma să îi schimbe tura, iar când s-a întors, deținutul nu mai era în pat.

ADVERTISEMENT

Au fost trimise echipe de căutare formate din personalul unității și vor fi analizate imaginile video ale sistemului de supraveghere din unitatea sanitară publică. Polițiștii au instituit filtre în tot județul.

Deținutul are 52 de ani, este din comuna Malu Mare și a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a comis o crimă.

ADVERTISEMENT

Se pare că la momentul evadării, deţinutul era îmbrăcat cu bluză de trening gri și pantaloni negri, conform Digi24.

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a trimis la fața locului o echipă multidisciplinară pentru a stabili cauzele și împrejurările care au condus la producerea acestui eveniment,

Poliția lansează un apel ca pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, să fie apelat numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Craiova-Pelendava, la numărul de telefon: (0251) 422.326 / 522.274.

ADVERTISEMENT