News

Evaluare Națională 2019. Ce nu trebuie să facă elevii la proba de matematică

20.06.2019 | 08:28
Evaluare Nationala 2019 Ce nu trebuie sa faca elevii la proba de matematica
Evaluare Națională 2019. Azi se dă proba la matematică. Sursa foto: idevice.ro

Astăzi are loc proba scrisă la matematică la Evaluarea Națională 2019, cea de-a doua probă scrisă și ultima pentru elevii de clasa a VIII-a. Examenul se ține în reguli stricte, începând cu ora 9. Pe tot parcursul testării, elevii vor fi monitorizați audio și video pentru a se împiedica orice tip de fraudare a evaluării. Există câteva lucruri pe care elevii nu au voie să le facă la proba de matematică.

Interdicții la proba scrisă la matematică de la Evaluarea Națională 2019

Pentru examenul de capacitate la matematică, elevii au voie să folosească pentru răspunsurile pe foaia de examen un creion grafic în rezolvarea problemelor la geometrie, cerneală sau pastă albastră pentru răspunsurile unde nu e nevoie de calcule complicate sau desen grafic. Pot folosi, de asemenea, instrumente de desen (rigle, triunghiuri, compas etc).

O altă interdicție pentru elevii de clasa a VIII-a este legată de calcule. Nu au voie ca pentru a rezolva exercițiile de pe foaia de examen să utilizeze calculatorul. Conform metodologiei, acolo unde elevii fac greșeli și nu pot șterge, trebuie să taie cu o singură linie, orizontală, și apoi să scrie deasupra răspunsul corect ori dedesubt.

Pe 29 iunie 2019 se vor afișa rezultatele finale de la Evaluarea Națională. Sursa foto: tion.ro

Ecaterina Andronescu, avertisment pentru elevi

Elevii nu au voie să depășească timpul stabilit pentru parcurgerea examenului, de 120 de minute. Dacă nu au reușit să termine toate subiectele, trebuie să predea foaia de examen în stadiul în care se află, la finalul celor două ore. Legat de examenul de capacitate, ministrul Sănătății le-a transmis elevilor un mesaj ieri.

Ecaterina Andronescu i-a rugat pe elevii de gimnaziu să nu o mai întrebe ce subiecte vor primi: „Foarte mulți dintre voi mi-ați trimis mesaje și în aceste mesaje mi-ați cerut să vă spun subiectele. Nu mai trimiteți mesaje cu această cerință, că fără îndoială nu am cum să fac lucrul acesta și nici nu-l voi face niciodată. În același timp când scrieți mesaje, fiți atenți să nu mai faceți greșeli de ortografie, pentru că asta mă supără și supără pe oricine le vede, dar mai ales pe profesorii voștri de limba și literatura română”, este mesajul transmis de ministru pe Facebook.