News

Evaluare Națională 2019, clasa a II-a, proba la matematică. Ce subiecte s-au dat. Când se află rezultatele

09.05.2019 | 09:52
Evaluarea Nationala pentru clasa a II-a continua azi cu proba la matematica

Evaluarea Națională 2019 pentru clasa a II-a continuă joi cu proba la matematică. Ca și în cazul celorlalte probe, Evaluarea Națională la matematică durează tot 30 de minute, ca în cazul probei la scris și este organizată în cursul zilei normale de școală.

Elevii de clasa a II-a susțin examenul la matematică, din cadrul Evaluării Naționale

Subiectele la matematică sunt realizate pe 2 numere, iar notele obținute de elevi nu vor fi trecute în catalog, ci doar comunicate părinților. Prin testele de la Evaluarea Națională, elevii pot demonstra că stăpânesc cunoștințele de bază, conforme cu programa școlară. În funcție de rezultate, învățătorii vor ști unde sunt eventualele lacune ale elevilor și vor concepe planuri de învățare pentru a le corecta.

Rezultatele la Evaluarea Națională, clasa a II-a, nu se trec în catalog, și vor fi comunicate doar părinților. Potrivit calendarului Ministerului Educației, lucrările vor fi corectate în termen de șapte zile de la susținerea ultimului test. Astfel că, rezultatele ar putea ajunge la cunoștința părinților și elevilor, cel mai probabil în jurul datei de 16 mai 2019.

Subiectele pot fi consultate AICI!

Evaluarea Nationala clasa a II-a matematica
Elevii vor avea la dispozitie 30 de minute la proba de matematica a examenului de Evaluare Nationala

Notele obținute de elevi la Evaluarea Națională nu vor fi trecute în catalog, ci doar comunicate părinților

Proba de limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura vineri. Săptămâna viitoare este rândul elevilor de clasa a IV-a să treacă prin emoțiile examenului! Aceștia vor susţine Evaluarea Naţională pe data de 14 mai, la limba română, și pe data de 15 mai la matematică. Proba la limba maternă va fi susținută de elevii de clasa a IV-a pe data de 16 mai.

Pe 22 şi 23 le va veni rândul să treac prin emoțiile examenului și elevii din calasa a VI-a! Aceștia vor susţine pe data de 22 mai proba de limbă şi comunicare şi pe 23 mai – Matematică şi Ştiinţele naturii.