ADVERTISEMENT
News

Evaluare Națională 2020. Va avea loc și a doua sesiune a examenului. Ce elevi vor participa

Autor: Adrian Baciu | 28.05.2020 | 16:18
Evaluare Națională 2020. Va avea loc și a doua sesiune a examenului. Ce elevi vor participa
Evaluare Națională 2020. Va avea loc și a doua sesiune a examenului. Ce elevi vor participa. Foto: hepta.ro

Evaluare Națională 2020. Președintele României, Klaus Iohannis, anunță că va avea loc și a doua sesiune a examenului, una destinată elevilor cu probleme care nu pot lua parte la probele care încep pe 15 iunie.

ADVERTISEMENT

Evaluare Națională 2020. Va avea loc și a doua sesiune a examenului. Ce elevi vor participa

Examenul de Evaluare Națională 2020 va avea și o a doua sesiune. Aceasta va fi una specială și va fi dedicată numai pentru copiii care la sesiunea din 15 iunie nu vor putea participa, din motive medicale, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis, în urma unei ședințe cu membrii Guvernului.

”Examenele naționale vor avea loc fizic așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni. Evaluarea Națională se va desfășura începând din 15 iunie, după care vor avea loc examenele de bacalaureat. Însă, a apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm.

ADVERTISEMENT

Este posibil să fie copii bolnavi când se ține examenul, e posibil să fie copii cu febră și să nu poată să intre la examen.

Pentru aceștia, am considerat că trebuie să găsim o soluție să primească aceeași șansă.

ADVERTISEMENT

Atunci se va organiza, vorbesc de Evaluarea Națională, pentru copii care sunt bolnavi, găsiți cu febra la intrarea în scoală, izolați cu familia la domiciliu, care sunt într-un cartier în carantina – pentru aceștia, dar doar motive medicale și de carantină, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională in 29 iunie, a spus Klaus Iohannis.

Sesiune specială și pentru Bacalaureat 2020

Șeful statului a mai anunțat că elevii vor putea să participe din aceleași motive și la a doua sesiune a Bacalaureatului, din august.

ADVERTISEMENT

Astfel, elevii clasei a XII-a care nu vor putea susține probele scrise începând cu data de 22 iunie, din cauza că sunt bolnavi sau au temperatură, vor putea participa la a doua sesiune, care va avea loc în august.

”În privința bacalaureatului, cu siguranță e posibil să fie copii cu diferite probleme. Pentru a putea rezolva paușal chestiunea, se va organiza o a doua sesiune în august și acești copii vor putea să participe la a doua sesiune, în august”, a mai adăugat Iohannis.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!