News

Evaluare Națională 2021 și Bacalaureat 2021: A fost publicat al doilea set de teste de antrenament

01.03.2021 | 16:45
Evaluare Nationala 2021 si Bacalaureat 2021 A fost publicat al doilea set de teste de antrenament
ADVERTISEMENT

Evaluare Națională 2021 și Bacalaureat 2021. Luni a fost publicat al doilea set de teste de antrenament pentru elevii ce vor susține examenele în vara acestui an.

Primul set de teste a apărut în urmă cu o săptămână. Acestea vor continua să apară săptămânal până în luna mai. Atunci, ele vor fi publicate de două ori pe săptămână.

ADVERTISEMENT

Pentru Evaluarea Națională, testele sunt concepute pe baza noilor programe școlare. Elevii sunt pregătiți pentru susținerea noului tip de examen, cu o structură diferită de cea din anii trecuți. Aceștia au învățat după un nou curriculum bazat pe competențe, nu pe conținuturi.

Evaluare Națională 2021 și Bacalaureat 2021: A fost publicat al doilea set de teste de antrenament

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a publicat pe site-ul său un nou set de modele ale testelor de antrenament atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru Bacalaureat. Baremele de corectare și notare pentru acestea vor fi publicate vineri, 5 martie 2021.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a explicat că programa acestor examene a fost modificată: „această adaptare vizează doar tematica de examen. S-a făcut cu atenție asupra a ceea ce s-a predat de când a intrat școala în online, acolo s-a restructurat cel mai mult. Pentru un elev de clasa a VIII-a, se va restructura materia de examen din ceea ce era prevăzut pentru semestrul II din clasa a VII-a și semestrul I din clasa a VIII-a”

Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională pot fi descărcate aici. Pentru examenul de Bacalaureat, noile modele pot fi accesate aici.

ADVERTISEMENT

Programul simutărilor pentru examenele naționale a fost publicat în urmă cu două săptămâni. „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor. E nevoie finanțarea acțiunilor remediale”, explica Sorin Câmpeanu.

Simulările pentru Evaluarea Națională au fost programate în perioada 29-31 martie. Elevii clasei a VIII-a vor susține pe 29 martie simularea pentru examenul la limba și literatura română, pe 30 martie va fi proba la matematică, iar cea la limba maternă, pe 31 martie.

ADVERTISEMENT

Pentru examenul de Bacalaureat, simulările încep pe 22 martie cu proba la limba şi literatura română. În data de 23 martie 2021 va fi simularea probei obligatorii a profilului, iar pe 24 martie 2021 – proba la alegere a profilului şi specializării și 25 martie 2021 – limba şi literatura maternă.

ADVERTISEMENT