News

Evaluare Națională 2021 și Bacalaureat 2021: Au fost publicate testele de antrenament

23.02.2021 | 08:47
Evaluare Nationala 2021 si Bacalaureat 2021 Au fost publicate testele de antrenament
ADVERTISEMENT

Au fost publicate testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021 și Bacalaureat 2021. Elevii vor susține examenele în vara lui 2021.

Pe parcusul acestui an școlar a fost modificată programa pentru aceste examene. Ministrul Educației a precizat că aceasta trebuie adaptată realităților anului școlar 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Programa adaptată a fost publicată în Monitorul Oficial la data de 5 februarie. În cursul săptămânii trecute a fost stabilit și programul simulărilor pentru examenele naționale.

Evaluare Națională 2021 și Bacalaureat 2021: Au fost publicate testele de antrenament

Noile modele ale testelor de antrenament au fost publicate pe site-ul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație. Testele de antrenament pot fi văzute aici.

ADVERTISEMENT

Testele la limba română pentru Evaluarea Națională pot fi văzute aici. La matematică, modelele pot fi accesate aici.

Testele de antrenament pentru examentul de Bacalaureat pot fi descărcate aici. În cursul săptămânii trecute a fost publicat programul simulărilor pentru examenele naționale. „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor. E nevoie finanțarea acțiunilor remediale”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru Evaluarea Națională, elevii claselor a VIII-a vor susține simulările pe 29, la limba și literatura română,  pe 30 martie, la matematică, și pe 31 martie, la limba maternă.

Simulările pentru examenul de Bacalaureat încep din 22 martie: 22 martie 2021 – Limba şi literatura română,  23 martie 2021 – proba obligatorie a profilului, 24 martie 2021 – proba la alegere a profilului şi specializării și 25 martie 2021 – Limba şi literatura maternă.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că programa pentru aceste examenea a fost modificată: „Această adaptare vizează doar tematica de examen. S-a făcut cu atenție asupra a ceea ce s-a predat de când a intrat școala în online, acolo s-a restructurat cel mai mult. Pentru un elev de clasa a VIII-a, se va restructura materia de examen din ceea ce era prevăzut pentru semestrul II din clasa a VII-a și semestrul I din clasa a VIII-a”.

ADVERTISEMENT