News

Evaluare Națională 2022. Subiecte rezolvate și barem la matematică. Update

Evaluare Națională 2022. Ministerul Educației a publicat, la fel ca în fiecare an, subiectele și baremul de rezolvare a cerințelor la matematică. Acestea sunt postate pe site-ul subiecte.edu.ro.
16.06.2022 | 09:19
Evaluare Nationala 2022 Subiecte rezolvate si barem la matematica Update
Subiecte matematică Evaluare Națională 2022, clasa a VIII-a. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
16-06-2022
12:15

Subiectele și baremul de rezolvare la matematică, conform edu.ro

Ministerul Educației a postat pe site-ul oficial dedicat Evaluării Naționale 2022 subiectele și baremul de rezolvare.

Iată ce au avut elevii de rezolvat și care e baremul de corectare la proba de matematică:

Subiectele la matematică

Baremul la matematică

16-06-2022
11:04

Doi profesori au rezolvat subiectele pentru Fanatik

Doi profesori au rezolvat subiectele de la proba de matematică pentru Fanatik. Rezolvarea poate fi văzută AICI.

Profesorii de matematică au declarat pentru FANATIK că subiectele de anul acesta nu au avut o dificultate peste medie, în condițiile în care elevii au avut o perioadă grea.

Subiectele au fost progresive, s-a început de la clasa a V-a, cu ordinea operațiilor, cu Subiectul I compus din noțiuni de bază. Subiectul II, cel de geometrie, a avut o singură problemă de clasa a VIII-a, restul cu noțiuni de bază de clasele a VII-a și a VI-a. Nu cred că au pus mari dificultăți, mai ales că elevii au avut și desenele”, a declarat, pentru FANATIK, profesoara de matematică, Felicia Zamfirescu.

16-06-2022
10:56

Cum se rezolvau subiectele

Rezolvarea subiectelor la matematică, făcută de un profesor, poate fi văzută AICI.

16-06-2022
08:43

Au apărut subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat la matematică

La ora 15:00, Ministerul Educației publică subiectele și baremul de rezolvare pentru proba scrisă la matematică de la examenul de Evaluare Națională 2022.

Între timp, în mediul online au apărut cele 3 mari cerințe pe care absolvenții de clasa a 8-a le-au avut de rezolvat la examenul de joi.

La Subiectul I au fost 6 cerințe, de tip grilă, fiecare cu 5 puncte. Similar, Subiectul al II-lea a constat în 6 subpuncte, tot grilă și notate tot cu câte 5 puncte fiecare.

În fine, la Subiectul al III-lea au fost, de asemenea, 6 cerințe, dar aici problemele nu au mai fost cu răspunsuri de tip grilă. Iată, AICI, ce au avut de rezolvat elevii.

Evaluarea Națională 2022 a debutat marți, 14 iunie, cu proba la limba și literatura română. Matematica este cea de-a doua disciplină la care au fost testați absolvenții ciclului primar de învățământ.

Subiecte matematică Evaluare Națională 2022, clasa a VIII-a

Conform datelor oficiale, anul acesta, circa 172.000 de elevi au terminat clasa a VIII-a. Aceștia au fost automat înscriși la Evaluare Națională. Cifra reiese din datele apărute publicate de către ministerul educației după ce a avut loc simularea la matematică la Evaluare Națională.

ADVERTISEMENT

În 2021, primul subiect la matematică a constat în teste grilă cu o singură variantă corectă de răspuns.

Apoi, la Subiectul al II-lea au fost 6 probleme de geometrie, dar tot sub formă de itemi tip grilă, cu un singur răspuns corect, notate cu câte 5 puncte fiecare.

ADVERTISEMENT

La fel ca în anii anteriori, timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor la matematică a fost de 120 de minute. Baremul şi rezolvarea oficială a subiectelor de azi vor fi publicate în jurul orei 15.00 de ministerul Educaţiei. FANATIK vi le prezenta la momentul respectiv, dar până atunci vă va oferi şi rezolvări din partea profesorilor.

Și în acest an, modelul de examen pe care elevii îl au de susținut la matematică este structurat pe 3 subiecte, fiecare punctate cu 30 de puncte și 10 puncte acordate din oficiu.

ADVERTISEMENT

Exercițiile de la Matematică pot fi văzute mai jos, în articol. Subiectul I este format din cerințe de tip grilă, la fel și subiectul al II-lea. Pentru subiectul al III-lea rezolvările se puteau scrie și argumenta pe foaia de examen, în dreptul problemei.


Reamintim că, din 2021, subiectele de la Evaluarea Națională sunt noi față de anii precedenți, având ca model testele internaționale, fiind vorba despre o programă nouă.

ADVERTISEMENT

Barem subiecte matematică Evaluare Națională 2022, clasa a VIII-a

Pe site-ul Subiecte.Edu.ro a fost postat și baremul pentru modelul de subiecte de mai sus. Astfel, la SUBIECTUL 1 se acordă 30 de puncte, la SUBIECTUL II 30 de puncte, iar la SUBIECTUL III tot 30 de puncte, 10 fiind din oficiu.


Examenul de Evaluare Nationala 2020-2021 se desfășoară conform Metodologiei de examen aprobate de către Ministerul Educației.

Fiecare proba a examenului durează 120 de minute. Probele se desfășoară conform Calendarului de desfășurare a Evaluării Naționale, aprobat de Ministerul Educației.

Intrarea elevilor în sala de examen se va realiza până în ora 8:30, depozitarea bagajelor urmând a se face într-o sală special destinată, monitorizată audio-video.

Toate sălile în care se desfăşoară activităţi specifice Evaluării Naţionale vor fi supravegheate audio-video şi vor avea pe uşă anunţul privind monitorizarea.

În intervalul 9:00 – 9:15, elevii trebuie să completeze colţul secretizat al foii de examen, ulterior începând derularea timpului propriu-zis pentru rezolvarea subiectelor (120 minute/180 de minute pentru cazurile speciale).

În sala de examen, candidaţilor li se interzice să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţelele sociale, pentru comunicare cu alţi candidaţi, asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Totodată, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Calendar Evaluare Națională 2022

Iată calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2022:

  • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională
  • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă
  • 16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă
  • 17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă
  • 23 iunie 2022 (până la ora 14,00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
  • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale la Evaluare Națională după soluționarea contestațiilor
ADVERTISEMENT