News

Evaluare națională 2024. Perlele nu au lipsit nici în acest an: ”Opera Cireşarii se poate asocia cu Dumbrava minunată, de George Coşbuc…?!”

Evaluarea Națională nu a fost lipsită de perle, situație întâlnită în fiecare an. Astfel, vă prezentăm cele mai amuzante comentarii făcute de elevii de clasa a VIII-a la română.
27.06.2024 | 17:14
Evaluare nationala 2024 Perlele nu au lipsit nici in acest an Opera Ciresarii se poate asocia cu Dumbrava minunata de George Cosbuc
Evaluare națională 2024. Perlele nu au lipsit nici în acest an: ”Opera Cireşarii se poate asocia cu Dumbrava minunată, de George Coşbuc...?!”
ADVERTISEMENT

Cum este deja cunoscut, tinerii au primit Cireșarii lui Constantin Chiriță, iar acest subiect se pare că le-a dat bătăi de cap unora. Astfel, un copil a preferat să își facă propria caracterizare pe foaia de examen, probabil plictisit de ideea de a face caracterizarea personajului Tic.

Evaluare națională 2024. Perlele nu au lipsit nici în acest an

Profesorii au apreciat umorul acestui elev, însă nu au putut să îi acorde punctajul dorit. “Bună, sunt Tic, un baiat simplu și foarte prietenos de fel... Acum vreau să vă spun mai multe despre mine. Am 1.85 înălțime, sunt șaten cu ochii albaștri, sunt o fire calmă dar foarte sensibilă.

ADVERTISEMENT

Cam atât despre mine, ai vrea să ne cunoştem mai bine?“, a scris elevul. Profesorii au zâmbit, cu siguranță, citind această perlă, cu toate că nota nu a fost cea dorită de elev. Un alt elev s-a încurcat în litere, însă această situație este mai degrabă tristă.

“În jurul unei PĂDURII, Tic este un om bazat și nu lasă nimic în cale”, a scris elevul pe foaia de examen. Un alt elev, care probabil nu a citit prea mult din Cireșarii, a considerat că ar fi o idee bună să-și asume un risc și să ghicească cam despre ce ar fi vorba în carte.

ADVERTISEMENT

“Cireşarii culegeau cireşe toată vara. Toată lumea iubeşte cireşele!”, a scris elevul. Un alt elev a fost și mai confuz: “Opera Cireşarii se poate asocia cu Dumbrava minunată, de George Coşbuc…?!”.

Probleme pentru o profesoară care a ”trișat” la examenul de Evaluare Națională

Conform Ministerului Educației, în acest an la examenul de Evaluare Națională s-au înscris peste 160.000 de elevi, care speră să ajungă la un liceu bun. Nu toate situațiile de la acest examen au fost amuzante, în condițiile în care au fost mai mulți elevi prinși când încercau să copieze.

ADVERTISEMENT

Au existat chiar și profesori care s-au ales cu dosar penal pentru astfel de situații. Astfel, o angajată a unei școli din Baia Mare, desemnată să monitorizeze camerele video la examen, ar fi trișa, iar acum va trebui să răspundă în fața legii.

Împotriva regulamentului școlar, femeia ar fi trimis subiectele primite de la Ministerul Educației unui profesor pe Whatsapp, după care aceste subiecte au ajuns la presă și la părinți. Un elev, între timp, a fost dat afară în timp ce încerca să copieze. Alți 7.000 au absentat de la proba de limba română, iar 16.000 au preferat să nu se înscrie.

ADVERTISEMENT

Media dintre nota la limba română și cea de la matematică îi va duce pe elevi direct la un liceu, însă concurența aici e foarte mare, mai ales în București și în marile orașe ale țării. În topul performanței se află Colegul Sfântul Sava din București, unde anul trecut ultima medie de admitere a fost de 9.95. Cu toate acestea, elevii visează să ajungă la Liceul I.L. Caragiale, cu o medie de intrare la mate-info de 9.67.

ADVERTISEMENT