News

Evaluare Națională 2022, clasa a II-a. Subiecte la limba română

Subiecte Evaluare Națională 2022, clasa a II-a. Marți, 10 mai, elevii din clasele primare susțin prima probă a acestei testări, este vorba de cea la limba română.
10.05.2022 | 06:40
Evaluare Nationala 2022 clasa a IIa Subiecte la limba romana
Model subiecte limba română la Evaluare Națională 2022 clasa a II-a. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
10-05-2022
12:02

Ce subiecte au picat la română la Evaluarea Naţională 2022 de clasa a doua

Ministerul Educaţiei a publicat pe pagina specială de subiecte la testele naţionale, exerciţiile pe care le-au avut de rezolvat elevii clasei a doua, la Evaluarea  Naţională de azi.

Aşadar, subiectele la limba şi literatura română se pot consulta AICI.

Elevii claselor a II-a din România susțin în această săptămână Evaluarea Națională.

Model subiecte limba română la Evaluare Națională 2022 clasa a II-a

Prima probă va avea loc marți, 10 mai, la limba română/maternă – scris. Miercuri, elevii revin în bănci pentru limba română/maternă – citit, joi la matematică, iar vineri elevii minorităților naționale vor avea testul de limba română – scris și citit.

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, testele elaborate pentru EN II sunt structurate astfel:

ADVERTISEMENT
  • a) primul test vizează evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise;
  • b) al doilea test vizează evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite;
  • c) al treilea test vizează evaluarea competenţelor de matematică.

Iată modele de subiecte la limba română care au picat la Evaluarea Națională 2021, la clasa a II-a:

ADVERTISEMENT

Descarcă TEST 1 Limba română – Scris

Descarcă TEST 2 Limba română – Scris

Rezultatele testelor nu se fac publice, nu se notează cu calificative, nu se trec în catalog.

În ceea ce privește sistemul de corectare, Ministerul Educației anunță că evaluarea fiecărui test se face cu respectarea strictă a baremului şi a instrucţiunilor cuprinse în Caietul cadrului didactic.

Corectarea testelor se realizează în termen de maxim 7 zile de la susținerea lor. Ulterior corectării, fiecare părinte/reprezentant legal este invitat la școală să ia la cunoștință rezultatele, în mod individual și privat. Învățătorul clasei arată testul, explică acordarea codurilor în funcție de greșelile avute și întocmește un proces verbal semnat de către părinte.

ADVERTISEMENT

Reguli la proba de română la Evaluarea Naţională 2022, clasa a doua

Testele de Evaluare Națională la clasa a II-a durează 30 de minute fiecare.

Conform datelor Ministerului Educației, elevii sunt asistați de către administratorul de test (de regulă, învățătorul clasei) împreună cu un cadru didactic care nu predă la clasa respectivă.

Apoi, după începerea citirii scenariului testului și a notării pe tablă a orei de începere a lucrului efectiv, nu se va mai permite niciunui elev să intre în clasă.

ADVERTISEMENT

Sălile în care se susţine Evaluarea Națioanlă (EN) sunt, de regulă, sălile în care elevii clasei îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi în timpul administrării evaluării.

Înainte de începerea testului, administratorul de test realizează, într-o manieră motivantă, instructajul elevilor cu privire la proceduri şi la importanţa acestei evaluări.

Fiecărui elev i se distribuie testul din ziua respectivă, pe care îşi scrie numele, prenumele şi unitatea de învăţământ.

Pe durata evaluării, administratorul de test asigură respectarea ordinii şi a liniştii în sala de clasă. Se interzice administratorului de test să le ofere elevilor indicaţii referitoare la rezolvarea testelor, să facă modificări ale testelor sau să realizeze completări ale rezolvărilor testelor.

Calendarul probelor la Evaluarea Naţională 2022

  • 10 mai: limba română — scris
  • 10 mai: limba maternă – scris
  • 11 mai: limba română – citit
  • 11 mai: limba maternă – citit
  • 12 mai: matematică
  • 13 mai: limba română pentru minoritățile naționale — scris / citit

Pentru elevii din clasa a IV-a, probele de la Evaluarea Națională 2022 vor începe pe data de 17 mai, cu cea la limba română, apoi are loc cea la matematică, pe 18 mai. Ultima este cea la limba maternă, pentru cei care fac parte din această categorie, pe data de 19 mai 2022.

În ceea ce-i privește pe elevii din clasa a VI-a, aceștia vor susține două probe, prima fiind pe 25 mai 2022, la limbă și comunicare, iar pe 26 mai 2022 trebuie să țină proba la matematică și științe ale naturii.

ADVERTISEMENT