ADVERTISEMENT
News

Evaluare Națională și Bacalaureat 2021. A fost publicat setul 4 de teste de antrenament

Autor: Adrian Baciu | 15.03.2021 | 16:03
Evaluare Națională și Bacalaureat 2021. A fost publicat setul 4 de teste de antrenament
Evaluare Națională și Bacalaureat 2021. A fost publicat setul 4 de teste de antrenament. Sursa foto: colaj Fanatik

Luni, 15 martie, a fost publicat setul 4 de teste de antrenament pentru examenele de Evaluare Națională 2021 și Bacalaureat 2021. Peste câteva zile, vineri, 19 martie, urmează să fie afișate și baramele aferente.

ADVERTISEMENT

Testele de antrenament destinate elevilor care încheie clasa a 8-a sunt concepute pe baza noilor programe școlare și au ca obiectiv pregătirea acestora pentru susținerea noului tip de examen, care are o structură diferită de cea a examenelor din anii trecuți.

În ceea ce privește Bacalaureatul, testele sunt formulate în funcție de opțiunile posibile ale candidatului corespunzătoare pentru fiecare filieră și profil. Această grupare a testelor de antrenament va permite fiecărui candidat să își aleagă, în funcție de opțiuni, filieră și profil, setul de teste pentru a se pregăti în vederea susținerii examenului de bacalaureat.

ADVERTISEMENT

Setul 4 de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021, publicat

Luni, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a publicat pe site-ul său un nou set de modele ale testelor de antrenament atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru Bacalaureat 2021. Baremele de corectare și notare pentru acestea vor fi publicate vineri, 19 martie 2021.

Modelele de subiecte atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru BAC sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează și subiectele de la toate examenele naționale.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei luni, programele pentru examenele naționale din acest an au fost modificate printr-un Ordin de Ministru. S-a schimbat conținutul materiei pe care elevii de clasa a VIII-a trebuie să o învețe pentru examenul de Evaluarea Națională 2021 și conținuturile pe care elevii de clasa a XII-a trebuie să le pregătească pentru Bacalaureat 2021.

Mai exact, din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de anul anterior, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea, anunță Edupedu.

ADVERTISEMENT

Când au loc simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Simulările examenelor naționale din 2021 vor avea loc la finalul lunii martie, a anunțat în urmă cu o lună Ministerul Educației. Iată programul:

Simulare Evaluare Naţională 2021 – pentru elevii clasei a VIII-a:

  • 29 martie 2021: Limba şi literatura română
  • 30 martie 2021: Matematică
  • 31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)
ADVERTISEMENT

Simulare Bacalaureat 2021 – pentru clasele a XII-a și a XIII-a:

  • 22 martie 2021: Limba şi literatura română – proba E.a)
  • 23 martie 2021: proba obligatorie a profilului – proba E.c)
  • 24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d)
  • 25 martie 2021: Limba şi literatura maternă – proba E.b)
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!