News

Evaluarea Națională 2019! Rezolvarea subiectelor la matematică, la clasa a IV-a

15.05.2019 | 14:18
Elevi în clase. Sursă foto - Hepta

Evaluarea Națională 2019 continuă pentru elevii din clasa a IV-a! Peste 180 de mii de școlari au susținut proba la matematică. Aceștia au avut la dispoziție 60 de minute pentru a încerca să rezolve testul la care au fost supuși. Lucrările vor fi acum evaluate de către profesorii din aceleași unități de învățământ în care s-a desfășurat examenul. Rezultatele vor fi anunțate în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimei probe.

Evaluarea Națională 2019! Rezolvarea subiectelor la matematică, la clasa a IV-a

Totuși, pentru că nu este o testare clasică, baremele nu vor fi publicate de Ministerul Educației, la fel cum se întâmplă la examenele de final de ciclu. Acestea vor fi cuprinse în Caietul cadrului didactic, document tip, elaborat de CNEE  și trimise în școli. Scopul în sine al testării elevilor de clasa a IV-a este acela ca profesorii să vadă dacă școlarii sunt pregătiți pe deplin pentru ciclul primar.
Evaluarea Națională 2019! Rezolvarea subiectelor la matematică, la clasa a IV-a. Elevi
Elevi în fața școlii. Valeriy Shustov / Sputnik

Rezultatele Evaluării Naționale 2019

Elevii au susținut Evaluarea Națională cu două cadre didactice din școală, dar care nu susțin ore la ei. De remarcat că învățătoarea de la clasă nu a avut dreptul să participe. Rezolvarea subiectelor la matematică poate fi consultată AICI! “Pentru a facilita analiza rezultatelor și comunicarea acestora către elevi și părinți/reprezentanți legali ai elevului, în timpul evaluării testelor, profesorii evaluatori pot face pe acestea sublinieri sau mențiuni“, se arată în metodologie.
”Profesorii trebuie să termine corectarea testelor “în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă”, s-a mai specificat în comunicatul emis de Ministerul Educației.