ADVERTISEMENT
News

Evaluarea Națională 2020. De ce au fost considerate mai ușoare subiectele de la română de anul acesta. Profesoara Cristina Tunegaru explică cum ar fi trebuit rezolvate

Autor: Adrian Baciu | 15.06.2020 | 11:39
Evaluarea Națională 2020. De ce au fost considerate mai ușoare subiectele de la română de anul acesta. Profesoara Cristina Tunegaru explică cum ar fi trebuit rezolvate
Cursurile și seminariile din facultăți se vor desfășura online și din toamnă! Revenirea pe băncile școlii se amână din cauza COVID-19. Exclusiv . Sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Elevii din clasele a VIII-a au susținut luni, de la ora 9:00, proba la Limba și literatură română de la Evaluarea Națională 2020.

ADVERTISEMENT

Varianta din acest an de la Română a fost cea cu numărul 5, una considerată accesibilă tuturor elevilor. La această concluzie au ajuns profesorii acestei discipline.

Cristina Tunegaru, o profesoară de Limba Română, spune că cele două subiecte primite de elevii claselor a VIII-a au fost ”medii spre ușoare”.

ADVERTISEMENT

Subiectele de anul acesta de la Evaluarea Națională, considerate mai ușoare

Profesoara Tunegaru a spus că o parte dintre subiectele primite de elevi sunt unele pe care aceștia le-au studiat încă dinainte de clasa a VIII-a. De exemplu, ea a spus că genul a fost o materie de clasa a V-a.

”Subiectele care au picat la Limba și Literatura Română nu au fost deloc dificile. Au fost medii spre ușoare pot spune. Au fost destul de simple, chiar și cele de gramatică.

ADVERTISEMENT

La prima parte li s-a spus să argumenteze textul epic, subiect pe care l-au făcut în clasa a 5-a. Era destul de ușor de făcut prin expunerea unor trăsături specifice acestui gen precum existența personajelor, a acțiunii, narațiunea.”, a spus profesoara la Digi24.

Profesoara Cristina Tunegaru explică unde ar fi putut avea probleme elevii

De asemenea, profesoara de Limba Română citată mai spune că elevii ar fi putut avea ceva dificultăți la prima parte, acolo unde unele exerciții bazate pe textul la prima vedere au avut un grad ceva mai mare de dificultate.

ADVERTISEMENT

”Au fost exerciții la prima parte care ar fi putut să-i pună puţin în dificultate. Putem aminti aici cerința cu transcrierea cuvintelor care conțin diftongi.

În anii trecuți au fost texte lirice. Cel de acum a fost adecvat vârstei, mult mai ușor de înțeles și cred că elevii nu au întâmpinat mari probleme”, mai spune Prof. Tunegaru.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!