News

Evaluarea Naţională 2020. Obligaţia pe care o au elevii înainte să intre în clase. Nu scapă nimeni

14.06.2020 | 23:34
Evaluarea Nationala 2020 Obligatia pe care o au elevii inainte sa intre in clase Nu scapa nimeni
ADVERTISEMENT

Evaluarea Naţională 2020 începe luni dimineață. Peste 170 de mii de elevi din toată țara vor intra în examen, unul în funcție de care vor începe să viseze la liceul preferat. Emoțiile își spun deja cuvântul, dar mai întâi de toate, elevii trebuie să treacă de un triaj. Vorbim despre cel epidemiologic.

Evaluarea Naţională 2020

Concret, în ciuda tuturor contestatarilor, Ministerul Educației a confirmat că tuturor copiilor li se va lua temperatura, la umbră.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, cei care au mai mult de 37,3 grade vor fi trimiși automat acasă. Pentru acești elevi, va fi organizată o sesiune specială, la două săptămâni distanță. Nu se știe însă ce se întâmplă dacă și de data aceasta vor avea temperatură. Aceeași procedură va fi și în cazul candidaților de la bacalaureat.

Obligaţia pe care o au elevii înainte să intre în clase

Prima probă a Evaluării Naționale va începe la ora 9. Atenție, însă! Unele școli și-au chemat candidații încă de la ora 7 dimineața, ca să fie făcut în timp util triajul epidemiologic.

ADVERTISEMENT

Abia după aceea vor avea voie copiii în sălile de examen. Trebuie specificat că elevii care vor avea o temperatură mai mare de 37,3 grade vor fi testați de patru ori, în total, la intervale de câteva minute, la umbră.

În cazul în care rezultatul rămâne același, adică de fiecare dată peste 37,3, elevul în speță va fi trimis acasă. Așadar, dacă prima oară termometrul indică o temperatură peste nu este cazul să vă impacientați.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că pe data de 15 iunie, absolvenții clasei a 8-a vor susține prima probă la Evaluarea Națională. Cei care au terminat liceul vor începe Bacalaureatul pe data de 22 iunie.

Sesiunea specială pentru cei cu probleme de sănătate – adică pentru cei care au fost în izolare, care au avut temperatură prea mare sau au fost confirmați cu coronavirus – va avea ca primă zi de probe 29 iunie în cazul Evaluării Naționale, iar la Bacalaureat – 6 iulie.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu interesant este acela că în sălile de examen vor avea loc cel mult 10 elevi. În mod evident, între toți va exista o distanță de cel puțin 2 metri, pe rânduri și între rânduri.

ADVERTISEMENT
Tags: