ADVERTISEMENT
News

Evaluarea Națională 2021. A fost publicat setul 9 de teste de antrenament

Autor: Cerasela Stafie | 11.05.2021 | 21:37
Evaluarea Națională 2021. A fost publicat setul 9 de teste de antrenament
Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021, clasa a VIII-a. Testele 12 și 13 la Matematică și Limba Română Sursa foto: Hepta.ro

Evaluarea Națională 2021. Ministerul Educației a publicat luni, 10 mai, și marți, 11 mai, setul 9 al testelor de antrenament. 

ADVERTISEMENT

Anul acesta, absolvenții claselor a VIII-a vor susține examenul de Evaluare Națională 2021 începând cu data de 22 iunie.

Cele două modele de subiecte au fost publicate în zile diferite, spre deosebire de celelalte opt seturi de până acum. Ele au fost folosite de școlile care s-au aflat în localități carantinate pentru simularea examenului.

Evaluarea Națională 2021. A fost publicat setul 9 de teste de antrenament

Luni, 10 mai, directorul general al Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație explica pentru Edupedu care este motivul pentru care modelele de subiecte din setul 9 au fost publicate în zile diferite. Ele au fost folosite ca subiecte pentru simularea examenului în localitățile care au fost carantinate la momentul susținerii acesteia.

ADVERTISEMENT

„Mâine vom publica teste de antrenament la Matematică pentru clasa a VIII-a și la Matematică și Istorie pentru elevii de liceu care se pregătesc de Bacalaureat, iar poimâine la simulare ei vor susține proba care este programată a fi susținută ca obligatorie la Bacalaureat. Testele de antrenament sunt folosite ca subiecte de simulare pentru școlile care au ieșit acum din carantină,” a explicat acesta, potrivit Edupedu.

Vezi aici testul la matematică din setul 9 al testelor de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021. Testul la limba și literatura română poate fi văzut aici.

Examenul de Evaluarea Națională din acest an are o structură diferită față de cele din anii precedenți. Testele de antrenament sunt concepute pe baza noilor programe școlare și au ca obiectiv pregătirea elevilor pentru susținerea acestui nou tip de examen.

ADVERTISEMENT

Examenul din acest an este primul care se susține pe noua programă. Elevii au învățat după un nou curriculum. Acesta a fost bazat pe competențe, nu pe conținut.

Instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează și subiectele de la toate examenele naționale este cea care a elaborat modelele de subiectele pentru Evaluarea Națională.

ADVERTISEMENT

Anterior, au fost publicate alte 8 seturi de teste de antrenament, începând cu data de 22 februarie 2021. În săptămâna în care elevii au susținut simularea evaluării naționale nu au fost publicate teste de antrenament.

Calendarul Evaluării Naționale

Potrivit calendarului oficial, în acest an probele scrise de la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a au loc pe 22 și 24 iunie:

ADVERTISEMENT
  • 07 – 11 iunie 2021          Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 11 iunie 2021                   Încheierea cursurilor pentru elevii claselor a VIII-a
  • 22 iunie 2021                  proba scrisă la Limba și literatura română
  • 24 iunie 2021                  proba scrisă la Matematică
  • 25 iunie 2021                  proba scrisă la Limba și literatura maternă
  • 29 iunie 2021                  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor -până la ora 14:00
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021    Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT