News

Evaluarea Națională 2021. Ministrul Sorin Cîmpeanu anunţă organizarea unei sesiuni suplimentare. Când va avea loc

04.05.2021 | 23:06
Evaluarea Nationala 2021 Ministrul Sorin Cimpeanu anunta organizarea unei sesiuni suplimentare Cand va avea loc
ADVERTISEMENT

Evaluarea Națională 2021. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță organizarea unei sesiuni suplimentare a examenului destinat elevilor care încheie clasa a VIII-a. Aceasta va avea loc la finalul lunii iulie.

Ca urmare a acestei decizii, repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc la finalul lunii iulie.

ADVERTISEMENT

Sesiunea va fi destinată copiilor care nu se pot prezenta la cea normală (22-25 iunie) din motive medicale, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la o emisiune de la Antena 3.

Evaluarea Națională 2021. Sorin Cîmpeanu anunţă organizarea unei sesiuni suplimentare

Sorin Cîmpeanu consideră că, dacă elevii de a XII-a au o a doua șansă, la fel trebuie să se întâmple și cu copii din clasa a VIII-a care, din motive obiective, nu pot participa la prima sesiune a examenului de Evaluare Națională.

ADVERTISEMENT

”Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională.

Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care, din păcate, nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an o a doua şansă, în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an, este normal să fii preocupat de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală.

Deci pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am reorganizat acea sesiune suplimentară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT

Drept urmare a acestei modificări, repartizarea computerizată în liceu va avea loc la sfârşitul lunii iulie, mai târziu decât în anii anteriori.

”Sunt neajunsuri impuse de criza sanitară. Nu pretindem că soluţiile sunt ideale, pentru că nu sunt ideale, întotdeauna pe parcursul acestei crize amfst nevoiţi să alegem soluia cea mai puţin dăunătoare”, a completat ministrul Educaţiei.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă nu este posibil ca mulți elevi să participe la sesiunea suplimentară, pentru a vedea ce se întâmplă la prima, Cîmpeanu a replicat: ”Orice supoziţie poate fi făcută. Eu cred că nu”.

Calendar Evaluarea Națională 2021:

  • 07 – 11 iunie 2021: Înscrierea la evaluarea națională
  • 11 iunie 2021: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021: Matematica – probă scrisă
  • 25 iunie 2021: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 29 iunie 2021 (orele 16:00 – 19:00) – 30 iunie 2021 (orele 8:00 – 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021: Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
ADVERTISEMENT