News

Evaluarea Națională 2021. Rezultatele, afișate de edu.ro. Cum afli notele

Marți, 29 iunie 2021, se afișează rezultatele obținute de absolvenții de gimnaziu la Evaluarea Națională, cei nemulțumiți de note având posibilitatea contestațiilor.
29.06.2021 | 07:19
Evaluarea Nationala 2021 Rezultatele afisate de eduro Cum afli notele
Evaluarea Națională 2021. Rezultatele se afișează marți. Cum afli notele
ADVERTISEMENT
29-06-2021
07:09

S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională 2021

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2021 au fost publicate de edu.ro! Vezi aici ce note ai luat!

Rezultatele primei etape a Evaluării Naționale 2021 vor fi afișate în cursul zilei de marţi, cel mai târziu până la ora 14, pe site-ul deschis special în acest scop de către Ministerul Educației, evaluare.edu.ro, precum și la avizierul unităților de învățământ sau site-urile inspectoratelor școlare.

FANATIK vă prezintă modul în care puteți afla notele la probele Evaluării Naționale 2021.

Potrivit calendarului stabilit de către ministerul de resort, marți, 29 iunie, până la ora 14:00, se va  face afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor.

ADVERTISEMENT

Notele vor fi aflate pe baza unui cod personalizat

Pentru depunerea contestațiilor au fost rezervate două intervale:  29 iunie (ora 16:00 – ora 19:00)  și 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00). În perioada  30 iunie – 4 iulie 2021 se va trece la soluţionarea contestaţiilor, iar pe 4 iulie se va face afişarea rezultatelor finale.

Potrivit metodologiei aprobate de către Ministerul Educației, comunicarea rezultatelor obținute la examenul de Evaluare Națională se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

ADVERTISEMENT

Pentru comunicarea notelor obținute la examenul de Evaluare Națională, înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen tipăresc lista rezultatelor examenului de Evaluare Națională care cuprinde: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „absent”/„eliminat din examen”, după caz”, se spune în metodologie.

Astfel, doar candidații sau părinții vor putea afla nota obținută, în baza codului primit la prima probă, pentru a respecta normele legate de protecția datelor personale. Această regulă este valabilă atât pentru listele afișate la unitățile de învățământ în care se desfășoară examenul, cât și pentru cele publicate pe site-ul Ministerului Educației sau site-urile inspectoratelor școlare județene.

ADVERTISEMENT

Codurile individuale ale candidaților care au depus contestații vor fi folosite și pentru notele obținute în urma rezolvării contestațiilor, afișate la loc vizibil, la avizier și pe website-ul unității de învățământ. Ulterior, vor fi afișate listele cu notele finale, de după soluționarea contestațiilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, pe 16 iunie, că circa 131.000 de elevi care au terminat gimnaziul sunt înscriși la Evaluarea Națională.

ADVERTISEMENT

În acest an, din cauza epidemiei, se va organiza și o etapă specială a Evaluării Naționale, pentru elevii care nu au putut participa la prima etapă. Regulile stabilite pentru prima etapă vor fi valabile și pentru etapa specială. Din cauza organizării celor două etape succesive, repartizarea elevilor la licee va fi amânată până după încheierea etapei speciale.

Calendarul Evaluării Naționale 2021 – Etapa Specială

  • 28 iunie – 2 iulie 2021  – Înscrierea la etapa specială a evaluării naționale (Se pot înscrie numai candidații care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut înscrie în perioada 07 – 11 iunie 2021)
  • 5 iulie 2021  – Limba și literatura română – probă scrisă
  • 6 iulie 2021  – Matematica – probă scrisă
  • 7 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12:00) Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
  • 10-11 iulie 2021  – Rezolvarea contestațiilor
  • 12 iulie 2021  – Afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Organizarea etapei speciale a fost reglementată printr-un ordin al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului, au fost în izolare/carantină, au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, pot susține probele examenului în etapa specială (…)

Candidaților din categoriile enumerate care au participat la una sau mai multe probe dintre probele de examen, dar care nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021”, se arăta în ordinul de ministru.

ADVERTISEMENT