News

Evaluarea Națională 2024. Barem limba română. Cum se rezolvau subiectele și ce notă ai putea obține. Update

Află baremul oficial la limba română pentru Evaluarea Națională 2024! Vezi cum se rezolvau subiectele, sfaturi de la profesori și ce notă ai putea obține.
25.06.2024 | 15:13
Evaluarea Nationala 2024 Barem limba romana Cum se rezolvau subiectele si ce nota ai putea obtine Update
Evaluarea Națională 2024. Barem limba română. Cum se rezolvau subiectele și ce notă ai putea obține. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
25-06-2024
12:15

Baremul la limba română - Evaluare Națională 2024

Ministerul Educației a publicat oficial baremul pentru rezolvarea subiectului la examenul scris de limba și literatura română. Astfel, elevii și părinții își pot calcula nota pe care o vor obține și vor fi pregătiți în fața unei eventuale contestații. Subiectele pot fi consultate dând CLICK AICI.

Barem la proba de limba română by Fanatik.ro

25-06-2024
08:00

Au apărut subiectele la limba română

Au apărut subiectele pentru proba scrisă la limba română, pentru examenul de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a. CLICK AICI pentru a consulta aceste subiecte. Îndrăgitul roman ”Cireșarii” , de Constantin Chiriță, a fost principalul subiect primit de elevi.

25-06-2024
07:11

Care este baremul, de fapt, la limba română

Salut, 

Numele meu este Flaviu Popa și o să vă țin la curent cu tot ce înseamnă baremul pentru limba română la Evaluarea Națională 2024. În doar câteva minute vom avea subiectele, apoi vom sta de vorbă despre ceea ce presupune baremul. 

O să vă explic și cât aveau nevoie elevii să rezolve pentru nota 5, dar și cum puteau lua notă maximă, 10. 

Rămâneți alături de mine 

Barem limba română Evaluare Natională 2024, adică momentul adevărului pentru elevi. Cursurile pentru absolvenții de clasa a VIII-a s-au încheiat pe 14 iunie 2024, în timp ce examenele au început în 25 iunie. Evident, prima probă a fost la limba română. Elevii vor continua testarea până pe 28 iunie 2024. Pe FANATIK puteți afla ce subiect au primit elevii la proba de limba română și care este baremul de rezolvare.

Subiecte la Română la Evaluarea Națională 2024

La fel ca în fiecare an la Evaluarea Națională, elevii au primit subiecte atent alese de profesori. Sunt gândite în așa fel încât orice copil care s-a pregătit să poată să obțină o notă decentă. Desigur, pentru cei care au dorit 10-le perfect, acest lucru poate fi obținut doar cu multă muncă și puțin noroc.

ADVERTISEMENT

Subiectele primite la proba de Limba română în 2024 vor fi publicate, la fel ca în fiecare an, pe site-ul oficial al examenului. Acolo, elevii vor putea să recitească cerințele și să-și corecteze greșelile, dacă sunt interesați. Desigur, subiectele pot fi studiate și de foști sau viitori elevi de clasa a VIII-a, care vor să vadă ce a primit noua generație de elevi care se pregătesc de liceu.

Barem la Română la Evaluarea Națională 2024

Tot Ministerul Educației va publica și baremul de corectare pentru aceste subiecte, pentru ca elevii să știe exact unde au greșit sau unde au făcut totul bine. Baremul este foarte de folos pentru că elevii pot să își calculeze singuri nota, cel puțin aproximativ și pot depune contestație dacă nota obținută oficial se abate mult de la așteptările lor. Și acest barem va fi publicat pe site-ul examenului, de către specialiștii de la Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Structura subiectelor la Limba și literatura română de la EN 2024

Începând cu anul 2021, structura subiectelor de la examenul Evaluare Națională a fost simplificată. O mână de ajutor dată elevilor care oricum erau stresați de tot ce se întâmplă în jurul lor. Așadar, trebuie menționat că examenul de Evaluare Națională la Limba și Literatura Română cuprinde două mari subiecte: subiectul I și subiectul al II-lea. Aceste subiecte au mai multe subpuncte.

De obicei primul subiect presupune lectura atentă a două texte la prima vedere. Așadar, elevii primesc două texte pe care trebuie să le citească și să le interpreteze. Aici va fi testată abilitatea elevului de a înțelege textul, precum și abilitățile gramaticale ale elevului. Subiectul al 2-lea îi obligă pe elevi să scrie un rezumat, care va fi punctat atent în funcție de mai multe criterii importante.

ADVERTISEMENT

Cum se desfășoară examenul de Evaluare Națională în 2024

Trebuie menționat că examenul durează 2 ore, iar candidații pot să intre în sala de clasă de la ora 8:00 până la 8:30. Pentru identificarea lor, elevii trebuie să aibă asupra lor o carte de identitate, însă Ministerul Educației a publicat un ghid complet al modului în care se desfășoară examenul de Evaluare Națională în 2024.

”Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion. La proba de Limba română şi/sau maternă, un răspuns completat în căsuţa de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect.

ADVERTISEMENT

La proba de Limba română şi/sau maternă, un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opţiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect”, este precizat în ghidul oficial publicat de Ministerul Educației pe site-ul oficial.

Programa la Limba Română la Evaluare Națională 2024

Potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Educației, subiectele la Evaluarea Nationala 2024 au fost structurate după programele școlare de dinainte de pandemie. Astfel, elevii se pot considera norocoși pentru că programa lor nu a fost atât de stufoasă. Asta comparativ cu alte generații de acum mulți ani. Documentul care conține toată programa poate fi consultat AICI.

Calendar Evaluare Națională 2024

Înscrierea la Evaluarea Națională 2024 a început în perioada 11 – 14 iunie 2024, fiind urmată pe 14 iunie de încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a. Pe 25 iunie 2024, Ministerul Educației a programat proba scrisă la limba română, în timp ce proba la matematică a fost programată pe 27 iunie 2024. Examenul se încheie cu proba scrisă la limba maternă pe 28 iulie 2024.

Ulterior, până la ora 19:00 în 3 iulie vor fi afișate rezultatele finale, înainte de contestații. Acestea vor fi depuse între 4 și 9 iunie. După ce vor fi soluționate pe 9 iulie 2024, rezultatele finale vor fi afișate tot pe 9 iulie. Asta după rezolvarea acestor contestații, care pot să schimbe notele elevilor în bine sau în rău.

Cum poți lua o notă excelentă la Evaluarea Națională, proba la română

În condițiile în care primul criteriu de departajare pentru elevii cu medii egale de admitere la liceu va fi media gimnazială, cu siguranță elevii vor dori să primească o notă cât mai mare. Au nevoie de asta la toate probleme de la Evaluarea Națională, începând cu proba la română. În acest sens, pe lângă clasicele medicații, Ministerul Educației a pus la dispoziția elevilor mai multe subiecte de ”antrenament”. Așa cum sunt ele numite între elevi.

Analizând aceste subiecte, elevii se pot pregăti mult mai bine pentru ceea ce va urma în acest final de iunie. Și, implicit, pot spera că vor obține o notă mare care să-i găsească repartizați la liceul dorit. Pentru aceasta va fi necesar, însă, ca elevii să muncească foarte mult individual. Vă readucem aminte că notele mari nu se iau doar cu noroc.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Jumătate de ţară, sub cod galben de furtuni de la ora 12:00. Judeţele...
Jumătate de ţară, sub cod galben de furtuni de la ora 12:00. Judeţele care rămân joi sub cod de caniculă prelungit. HARTĂ
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Amenințări cu moartea pentru Trump. Cine a întreținut „climatul de ură”, de fapt
Amenințări cu moartea pentru Trump. Cine a întreținut „climatul de ură”, de fapt
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”