News

Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VI-a începe miercuri, 12 mai. Ultima astfel de testare a avut loc în 2019

10.05.2021 | 21:19
Evaluarea Nationala pentru elevii de clasa a VIa incepe miercuri 12 mai Ultima astfel de testare a avut loc in 2019
Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021, clasa a VIII-a. Testele 12 și 13 la Matematică și Limba Română Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VI-a începe miercuri, 12 mai. Ultima astfel de testare a avut loc în anul 2019.

Potrivit calendarului Ministerului Educației, prima testare este cea de la Limbă și comunicare. La data de 13 mai vor avea loc testele de la Matematică și Științe ale naturii.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul lunii aprilie, ministrul Educației anunța că evaluarea se va desfășura cu prezență fizică, indiferent de rata de incidență din localitatea în care se află instituția de învățământ, transmite Edupedu.

Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VI-a începe miercuri, 12 mai. Ultima astfel de testare a avut loc în 2019

Rezultatele obținute de elevi nu vor fi trecute în catalog și nici nu vor fi făcute publice. Ele vor fi comunicate părinților de către profesorul responsabil de fiecare clasă.

ADVERTISEMENT

Nivelul pierderilor generate de alternarea școlii online cu cea cu prezență fizică, în ultimul an de pandemie, poate fi înțeles cu ajutorul acestor evaluări. Astfel, se va putea observa modul în care elevii și-au însușit materia.

De asemenea, cu ajutorul acestor evaluări elevii vor putea să își dea seama mai bine ce licee sau școli profesionale li s-ar potrivi. Anul trecut, evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a nu au fost organizate.

ADVERTISEMENT

Aceste erau programate în perioada în care România s-a aflat în stare de urgentă, iar toate activitățile educaționale s-au desfășurat online. Examenele au fost suspendate.

Ultimele astfel de testări au fost susținute de elevii de clasa a VI-a în 2019. Pentru acest an, Sorin Cîmpeanu a anunțat că exemelele vor avea loc cu prezență fizică, indiferent de rata de incidență.

ADVERTISEMENT

Copiii de grădiniță, dar și elevii din clasele pregătitoare și ciclul primar au revenit în bănci la data de 5 mai. Tot atunci au reînceput școala, dar în online, elevii din  clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și cei din clasele terminale din învățământul profesional au revenit în bănci luni, 10 mai.

ADVERTISEMENT