Sport

Evenimentele zilei din sport, duminică, 16 ianuarie. Novak Djokovic a fost deportat din Australia. Real Madrid a cucerit Supercupa Spaniei

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de duminică, 16 ianuarie. Novak Djokovic a fost deportat din Australia, în timp ce Real Madrid a cucerit Supercupa Spaniei.
16.01.2022 | 23:13
Evenimentele zilei din sport duminica 16 ianuarie Novak Djokovic a fost deportat din Australia Real Madrid a cucerit Supercupa Spaniei
ADVERTISEMENT

FANATIK îți propune, la ceas de seară, o sinteză a principalelor evenimente sportive petrecute duminică, 16 decembrie. Deportarea lui Novak Djokovic din Australia, victoria „galacticilor” în finala Supercupei Spaniei și transferul lui Alexandru Chipciu la Universitatea Craiova sunt doar câteva dintre ele.

Evenimentele sportive ale zilei de duminică, 16 ianuarie. Novak Djokovic a fost deportat din Australia

La doar câteva ore după ce judecătorii i-au respins în unanimitate apelul formulat de avocați în încercarea de a-și recăpăta viza, Novak Djokovic a părăsit Australia la bordul unei aeronave a companiei Emirates, cu destinația Dubai, de unde va călători la Belgrad.

ADVERTISEMENT

11 zile a durat șederea sârbului la Antipozi, dintre care 7 petrecute în custodia autorităților, într-un centru de carantinare destinat imigranților. Decizia de deportare vine „la pachet” cu o interdicție de trei ani în ceea ce privește intrarea în țară. Mai precis, șansele ca liderul mondial să mai participe la Australian Open sunt aproape nule, având în vedere vârsta sa.

Ilie Năstase, opinie fermă după deportarea sârbului: „Au profitat politicienii! S-au băgat în seamă când nu trebuia!”

Contactat de FANATIK pentru a comenta pe marginea acestui subiect, Ilie Năstase s-a arătat surprins de încăpățânarea lui Djokovic de a participa la primul turneu de Grand Slam al anului chiar dacă nu era vaccinat și i-a atacat fără menajamente pe politicienii care au profitat de întreaga situație.

ADVERTISEMENT

Se termina turneul de la Australian Open și tot de Djokovic vorbeam. Mi se pare prea mult. Probabil că de treaba asta au profitat politicienii din Australia și Serbia.

S-au băgat în seamă când nu trebuia. Trebuiau să lase să fie o decizie sportivă. Dacă nu era un jucător atât de cunoscut, nu cred că se mai făcea atâta scandal”, ne-a declarat fostul mare tenismen român.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu salută decizia judecătorilor australieni: „Mă înclin în fața respectării legii”

În ciuda faptului că este un admirator declarat al lui Nole, Cornel Dinu aprobă decizia deportării din Australia, scoate în evidență importanța respectării legilor și speră ca acest scandal să constituie o adevărată lecție pentru politicienii de pe plaiurile mioritice.

Chiar dacă îl simpatizez pe Djokovic, am declarat și am scris asta de multe ori și nu-mi schimb sentimentele de la o zi la alta, privind lucrurile în profunzime, mă înclin în fața respectării legii, repet, indiferent cât de dură ar fi și ce urme ar lăsa.

ADVERTISEMENT

Sper să fie o lecție și pentru noi, și pentru politicienii noștri… așa-zișii politicieni, pentru că veritabili sunt extrem de puțini… care nu numai că au creat o legislație subiectivă, dar o și aplică, mai ales în ultimii 20 de ani, ajutați de ‘instrumentele’ statului, ca o armă politică împotriva acelora pe care vor să-i înlăture, cei care îi ‘deranjează’ pe cei aflați la putere”, a explicat „Procurorul”, în exclusivitate pentru FANATIK.

Novak Martinovic, de partea liderului mondial: „Totul a fost politic”

Pe de altă parte, Novak Martinovic și-a exprimat – direct de la Belgrad – susținerea pentru compatriotul său și a pus verdictul judecătorilor australieni pe seama unor interese de natură politică. Nici „presa din Vest” nu a scăpat de criticile fostului fundaș de la FCSB.

„Aici, la Belgrad, suntem foarte supărați, triști, de tot ceea ce i se întâmplă lui Novak Djokovic. Îi suntem alături. Este unul dintre cei mai mari sportivi din lume, nu doar din Serbia. Părerea mea și a noastră în general – aici, în Serbia – este că această decizie nu are nicio legătură cu sportul. Este o chestie de politică.

Este absurd că tu nu îi dai viză din cauza Covid-19 unuia dintre cei mai sănătoși oameni din lume, mai ales că putea și să fie testat zilnic. Pur și simplu nu putem să ne explicăm”, a răbufnit Martinovic în interviul acordat pentru FANATIK.

Alexandru Chipciu, la Universitatea Craiova. Giovanni Becali a făcut anunțul

Tot duminică, Giovanni Becali a dezvăluit că Alexandru Chipciu o va părăsi în această iarnă pe CFR Cluj pentru a semna cu Universitatea Craiova, unde este dorit insistent de Marian Copilu, care va ocupa postul de președinte. Pentru această mutare, patronul Mihai Rotaru va trebui să bage, însă, adânc mâna în buzunar.

Eu așa cred, că se va face transferul, doar că trebuie să împartă câștigul lui Chipciu între CFR și Craiova. Chipciu câștigă cel mai bine din fotbalul românesc, la fel ca Tănase”, a declarat agentul, în direct la TV.

Real Madrid a cucerit Supercupa Spaniei

Pe plan extern, Real Madrid și-a trecut în cont primul trofeu din acest an, Supercupa Spaniei, după o finală câștigată fără emoții, scor 2-0, în fața celor de la Athletic Bilbao. Golurile au fost marcate de Luca Modric, cu un șut năprasnic de la marginea careului, respectiv Karim Benzema, din lovitură de la 11 metri.

ADVERTISEMENT