Sport

Evenimentele zilei din sport, vineri, 28 ianuarie. Edi Iordănescu și Gabriel Oprea, atacați brutal de Marin Condescu. Nadal – Medvedev, finala Australian Open

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de vineri, 28 ianuarie. Marin Condescu i-a adus acuzații grave lui Edi Iordănescu, în timp ce Nadal și Medvedev vor juca finala AO 2022
28.01.2022 | 23:50
Evenimentele zilei din sport vineri 28 ianuarie Edi Iordanescu si Gabriel Oprea atacati brutal de Marin Condescu Nadal  Medvedev finala Australian Open
Edi Iordanescu, Daniil Medvedev, Rafel Nadal. FOTO: hepta.ro, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți propune o sinteză a celor mai importante evenimente sportive petrecute în cursul zilei de vineri, 28 ianuarie. Pe plan intern, Edi Iordănescu a ținut din nou capul de afiș. Noul selecționer a fost implicat într-un scandal din care face parte și fostul ministru de interne Gabriel Oprea.

Principalele evenimente sportive ale zilei de vineri, 28 ianuarie. Marin Condescu, acuazții grave la adresa lui Edi Iordănescu și Gabriel Oprea

Fost președinte la Pandurii Tg. Jiu, Marin Condescu a detonat o „bombă” chiar înaintea weekendului. Fostul oficial al gorjenilor a trimis o scrisoare prin care îi acuză pe Edi Iordănescu, Narcis Răducan și Gabriel Oprea de starea dezastruoasă în care a ajuns fosta vicecampioană.

ADVERTISEMENT

Printre altele, Condescu susține că fostul ministru de interne a „ordonat” numirea lui Edi Iordănescu în funcţia de antrenor principal al Pandurilor şi a lui Narcis Răducan, pe postul de preşedinte al clubului.

Ion Țiriac și-a vândut într-o lună două active în valoare de sute de milioane de euro

Recent, două tranzacții importante au alimentat conturile lui Țiriac cu jumătate de miliard de euro. Astfel, fostul tenismen a considerat că e un moment perfect pentru a vinde Țiriac Leasing și Țiriac Operating Leasing.

ADVERTISEMENT

Din aceste vânzări, miliardarul a obținut lichidități colosale într-o perioadă în care economia mondială este serios afectată de pandemia de COVID-19. Astfel, mutarea magnatului român este cât se poate de firească și făcută la timpul potrivit.

Constantin Nica și-a reziliat contractul cu Dinamo. Urmează Marko Nunic

Tot astăzi, FANATIK a anunțat în exclusivitate că fundașul dreapta Constantin Nica și-a reziliat contractul cu Dinamo. Siteul nostru a dezvăluit și că roș-albii au ajuns la un acord de reziliere cu Marko Nunic, dar nu și cu Kainourgios:

ADVERTISEMENT

„Cu Nunic lucrurile sunt în regulă, însă impresarul lui Nikos ne-a transmis la ultimele discuţii că încearcă să îşi găsească echipă şi dacă o va face, reziliază contractul”, a declarat Iuliu Mureşan.

U Craiova, învinsă de Sepsi, scor 1-3. Elvir Koljic a marcat un gol scandalos

Sepsi și U Craiova au deschis etapa a 23-a din Liga 1. Covăsnenii s-au impus cu 3-1. Faza meciului s-a petrecut la golul egalizator al oltenilor. Bosniacul Koljic a marcat cu mâna în poarta lui Niczuly, lucru trecut inexplicabil cu vederea de arbitrul Iulian Călin. Ca urmare a acestui rezultat, echipa lui Reghecampf e în și mai mare pericol să rateze play-off-ul. „Știința” are doar o victorie în ultimele nouă etape.

ADVERTISEMENT

În ziua meciului de la Sf. Gheorghe, FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Sepsi pregătește noi transferuri de la U Craiova. După ce l-a adus în această iarnă pe Mihai Bălașa, clubul patronat de Laszlo Dioszegi îi dorește și pe Alexandru Mateiu și Dan Nistor.

Tot vineri, 28 ianuarie, Astra și-a aflat verdictul în scandalul de dopaj. Giurgiuvenii riscau inclusiv retrogradarea, dar au fost iertați de Comisia de Disciplină a FRF, care le-a acordat o pedeapsă ceva mai blândă.

Rafael Nadal – Daniil Medvedev, finala Australian Open 2022

Primul Grand Slam al anului și-a aflat astăzi finala pe tabloul masculin. Rafael Nadal și Daniil Medvedev se vor lupta pentru trofeu la Australian Open. Rusul a trecut în patru seturi de Stefanos Tsitsipas, scor 7-6 (5), 4-6, 6-4, 6-1, după ce ibericul obținuse o victorie în fața lui Matteo Berrettini, scor 6-3, 6-2, 3-6, 6-3

Juventus l-a prezentat pe Dusan Vlahovic. Barcelona, aproape să semneze un contract cu Spotify

Dusan Vlahovic a fost prezentat la Juventus, care l-a transferat de la Fiorentina în schimbul sumei de 75 de milioane de euro. Fanii „Bătrânei Doamne” au creat o atmosferă incredibilă la Torino în momentul în care a apărut atacantul sârb în vârstă de doar 21 de ani.

La Barcelona încep să curgă veștile bune. După transferul lui Adama Traore, de la Wolves, catalanii sunt aproape să semneze un nou contract. Spotify vrea să preia poziția de sponsor principal pe tricoul Barcelonei de la Rakuten. Compania suedeză își dorește și mai mult, să completeze numele oficial al arenei Camp Nou.

ADVERTISEMENT