Sport

Evenimentele zilei din sport, sâmbătă, 22 ianuarie. Sorana Cârstea s-a calificat în optimile Australian Open. Manchester United, victorie la ultima fază

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de sâmbătă, 22 ianuarie. Sorana Cârstea, calificare senzațională în 8-imile AO. Manchester United, victorie cu emoții cu West Ham.
22.01.2022 | 23:50
Evenimentele zilei din sport sambata 22 ianuarie Sorana Carstea sa calificat in optimile Australian Open Manchester United victorie la ultima faza
Sorana Cîrstea mai face o victimă ilustră învingând-o pe Anastasia Pavliucenkova la AO. Foto: Melbourne Post.au
ADVERTISEMENT

Sorana Cârstea s-a calificat pentru a doua oară în carieră în optimile de finală la Australian Open, după o victorie senzațională în fața jucătoarei Anastasia Pavliucenkova.

În Premier League, Manchester United a obținut o victorie dramatică în fața celor de la West Ham United, scor 1-0, printr-un gol marcat la ultima fază a meciului. Totodată, seria de 12 victorii consecutive a campioanei Manchester City a fost întreruptă de Southampton.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, reacție de mare campioană după calificarea în 8-imi la AO

Clasată pe poziția 38-a în topul WTA, Sorana Cîrstea a obținut o victorie impresionantă, scor 6-3, 2-6, 6-2, în fața jucătoarei din Rusia Anastasia Pavliucenkova și s-a calificat în optimile competiției.

Este pentru a doua oară în carieră când Sorana atinge această fază a competiției de la Antipozi. Românca a dezvăluit cum a reușit să elimine una dintre favoritele întrecerii.

ADVERTISEMENT

”A fost ca un joc de șah, eu și Anastasia ne cunoaștem foarte bine, ne știm de foarte mult timp. Împotriva ei trebuie să fii mereu atentă. E ca un joc de șah, trebuie să fii inteligentă”, a punctat Cîrstea.

Victorie dramatică pentru Man United în Premier League. City s-a împiedicat la Sourhampton

Manchester United a obținut una dintre cele mai muncite victorii din ultimii ani. ”Diavolii” de pe Old Trafford au întâlnit-o pe West Ham, într-un meci din etapa a 23-a și a tremurat până la final.

ADVERTISEMENT

Singurul gol al meciului a fost marcat de Marcus Rashford la ultima fază. Succesul dramatic o duce pe Man United pe poziția a patra a clasamentului, calificantă în Liga Campionilor.

Într-un alt meci din aceeași etapă, Southampton a oprit seria der 12 victorii consecutive a campioanei Manchester City. Meciul s-a terminat la egalitate 1-1.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu va fi instalat pe banca echipei naționale

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate în 18 ianuarie, Edi Iordănescu este noul selecționer al echipei naționale a României.

Antrenorul și președintele FRF Răzvan Burleanu au avut, duminică, o ultimă întrevedere și au bătut palma asupra detaliilor contractuale, lucru confirmat de Iordănescu junior.

Și directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a confirmat că noul selecționer este Edi Iordănescu: ”O să vedem marţi. Eu zic că atunci se va finaliza. Clauzele din contract l-au nemulţumit pe domnul Boloni”, a spus Stoichiță la finalul discuțiilor cu Iordănescu.

Universitatea Craiova, primul succes în Liga 1 din octombrie anul trecut

Universitatea Craiova a câștigat la limită, scor 1-0, derby-ul cu Rapid, din prima etapă a noului an. Succesul oltenilor este primul după o serie de 7 meciuri fără victorie în Casa Pariurilor Liga 1.

Unicul gol al meciului a fost reușit de Elvir Koljic în minutul 5. Prima repriză a fost la discreția oltenilor care au mai redus din turație în actul secund.

De partea cealaltă, Rapid a părut echipa mai obosită, deși giuleștenii nu s-au confruntat cu problemele medicale pe care le-au întâmpinat oltenii.

Hagi a dat o nouă lovitură pe piața transferurilor

Farul Constanța a ajuns la un acord cu unul dintre cei mai urmăriți jucători din Liga 1. Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, Ronaldo Deaconu a ajuns la un acord cu Gică Hagi.

Neplătit de cinci luni la Gaz Metan Mediaș, fotbalistul a devenit liber de contract și va semna un nou angajament cu trupa antrenată de Hagi în zilele următoare.

Ronaldo Deaconu era și pe lista de achiziții a vicecampioanei FCSB, respectiv a campioanei CFR Cluj.

CSM București a obținut un nou succes în Liga Campionilor și calificarea în faza următoare

CSM București a obținut o victorie lejeră, dar neconvingătoare, cu Borussia Dortmund și ”tigroaicele” și-au asigurat locul 4 în grupă și calificarea în faza următoare a Ligii Campionilor.

Trupa lui Adi Vasile s-a impus cu scorul de 33-29, dar a arătat că nu se ridică, cel puțin deocamdată, la nivelul celei mai importante competiții continentale intercluburi.

Jocul ”tigroaicelor” a fost în multe momente încâlcit, fără o idee clară, dar evoluția Cristinei Neagu a fost încă o dată decisivă.

Fanii Simonei Halep, revoltați că nu au putut urmări meciul româncei de la AO, la TV

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la Australian Open, dar fanii fostului lider mondial sunt revoltați. Succesul româncei nu a putut fi urmărit la TV.

Halep a trecut cu 6-2, 6-1 de Danka Kovinic, la capătul unui meci excelent pe care, însă, suporterii nu l-au putut vedea, postul TV care transmite turneul de la Antipozi decizând să nu televizeze jocul.

Pe rețelele de socializare aceștia au criticat vehement decizia administratorilor Eurosport: ”Campioana noastră nu a meritat să fie transmisă live? Ruşine!” sau ”Să nu transmiţi meciul Simonei, dar să transmiţi alte două meciuri de fete înseamnă lipsă de respect”, sunt doar câteva dintre reacțiile fanilor.

ADVERTISEMENT