Sport

Evenimentele zilei din sport, joi, 13 ianuarie. Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Australian Open. Brazilianul Roger a semnat cu CFR Cluj

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de joi, 13 ianuarie. Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Australian Open, iar CFR Cluj l-a transferat pe brazilianul Roger.
13.01.2022 | 23:16
Evenimentele zilei din sport joi 13 ianuarie Simona Halep sia aflat prima adversara de la Australian Open Brazilianul Roger a semnat cu CFR Cluj
ADVERTISEMENT

La ceas de seară, FANATIK îți propune o trecere în revistă a celor mai importante evenimente de joi, 13 ianuarie. Tragerea la sorți a turneului de la Australian Open – prilej pentru Simona Halep să-și afle adversara din primul tur, noul transfer al campioanei CFR Cluj, și scandalul din Supercupa Italiei sunt doar câteva dintre ele.

Principalele evenimente sportive ale zilei de joi, 13 ianuarie. Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Australian Open

Pentru un loc în turul doi al competiției care deschide seria Grand Slam-urilor din acest sezon, Simona Halep (locul 15 WTA și cap de serie numărul 14) va da piept cu poloneză Magdalena Frech (105 WTA), urmând ca în cazul unei victorii să înfrunte câștigătoarea dintre Beatriz Haddad Maia (88 WTA) și o sportivă din calificări.

ADVERTISEMENT

În turul al treilea, adversară i-ar putea fi nimeni alta decât deținătoarea trofeului de la US Open, Emma Răducanu (Marea Britanie, 18 WTA), în timp ce în semifinală există posibilitatea să asistăm la un duel cu Aryna Sabalenka (Belarus, 2 WTA), și Iga Swiatek (Polonia, 8 WTA).

Novak Djokovic pregătește deja recursul

Chiar dacă încă nu a primit decizia autorităților australiene, Novak Djokovic și-a instruit avocații să se pregătească pentru recurs în cazul în care ministrul Imigrărilor îi va revoca viza de intrare în țară. Cel mai probabil, verdictul va fi dat în cursul zilei de vineri, 14 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Dacă se va ajunge în instanță, liderul mondial speră ca speța să fie finalizată în weekend, astfel încât la începutul săptămânii viitoare să poată evolua în primul tur de la Australian Open, unde îl va avea drept adversar pe compatriotul Miomar Kecmanovic (78 ATP).

CFR Cluj l-a transferat pe brazilianul Roger

Nici sportul rege nu a dus lipsă de evenimente importante pe parcursul acestei zile. În Casa Pariurilor Liga 1, CFR Cluj a anunțat oficial transferul brazilianului Roger, care va evolua însă, pentru UTA Arad până la sfârșitul sezonului. Cu alte cuvinte, Dan Petrescu îl va putea avea sub comandă abia din vară.

ADVERTISEMENT

Victorie la limită în primul amical al iernii. Ce a spus Mario Camora

Între timp, campioana României a disputat prima partidă amicală a iernii și a avut parte de un rezultat pozitiv, 1-0 cu spaniolii de la CF La Nucia, grație golului reușit de Gabriel Debeljuh în minutul 21. Imediat după fluierul final, Mario Camora s-a declarat încântat de această victorie, cu atât mai mult cu cât echipa a fost obosită după antrenamentele dure din ultimele zilei.

A fost un test bun pentru noi și importantă e victoria și că n-am primit gol. E important să câștigăm, să lucrăm bine și să ajungem cât mai repede la un nivel bun din punct de vedere fizic”, a punctat fundașul de 35 de ani.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni, blocat de Răzvan Lucescu. Planul secret al Federației

Tot joi, FANATIK a dezvăluit în exclusivitate motivul incredibil pentru care FRF nu îi oferă lui Ladislau Boloni un contract pe patru ani. Răzvan Burleanu vrea ca Răzvan Lucescu să preia frâiele echipei naționale în 2024, de îndată ce îi va expira contractul cu PAOK Salonic.

Aceasta a fost, mai exact, promisiunea fostului antrenor din perioada „UEFAntastică” a Rapidului în momentul în care Burleanu și Stoichiță l-au vizitat în Grecia: că va accepta să-i pregătească pe „tricolori” după despărțirea de actuala echipă.

Gigi Becali nu îl vrea pe Edi Iordănescu la națională

De asemenea, FANATIK a dezvăluit că posibila numire a lui Edi Iordănescu în postul de selecționer al României dacă Ladislau Boloni va declina oferta Federației nu îl încântă absolut deloc pe Gigi Becali. Totul pleacă de la teama că fostul său antrenor ar putea, din dorința de a se răzbuna pentru modul în care a părăsit echipa în toamnă – să-i saboteze.

În lipsa unor rezultate pozitive pe plan european, prima reprezentativă a rămas pentru latifundiarul din Pipera principala metodă de expunere a jucătorilor pe care dorește să-i vândă echipelor din străinătate.

Mugurel Stancu a murit chiar sub ochii lui Mirel Rădoi. Fostul selecționer a dat declarații la Poliție

Tot de pe site-ul nostru ați putut afla în exclusivitate mai multe detalii cu privire la moartea fulgerătoare a lui Mugurel Stancu, nimeni altul decât omul de încredere al președintelui LPF Gino Iorgulescu. Concret, acesta s-a prăbușit pe gazon în timpul unei miuțe – chiar sub ochii lui Mirel Rădoi – și, în ciuda eforturilor depuse de echipajul medical, nu a mai putut fi salvat. Întrucât s-a numărat printre martorii tragicului eveniment, fostul selecționer a ajuns apoi la Poliție pentru declarații.

Un mijlocaș israelian a blocat transferul lui Florin Tănase în Arabia Saudită

Deși era dorit insistent de Al Nasr Dubai, Florin Tănase nu a mai ajuns în această iarnă în Emiratele Arabe Unite. Motivul? FANATIK a aflat că saudiții trebuie mai întâi să scape de israelianul Dia Saba, un mijlocaș ofensiv de 29 de ani pe care l-au adus în toamna lui 2020 din China, de la Guangzhou City.

Steliano Filip vrea să plece de la Dinamo: „Nu mai pot psihic!”

În ciuda încercărilor repetate ale lui Flavius Stoican de-al convinge să revină la sentimente mai bune, Steliano Filip nici nu concepe altă variantă decât plecarea de la Dinamo. „Îmi pare nespus de rău pentru că mi-aș fi dorit să arătăm tuturor că putem să redresăm situația, dar eu efectiv nu mai pot psihic”, este strigătul de disperare al fundașului.

Iuliu Mureșan, mesaj pentru suporterii lui Dinamo: „Suntem cu ghilotina deasupra gâtului”

Între timp, Iuliu Mureșan a făcut apel la suporterii dinamoviști să rămână alături de favoriții lor, chiar dacă situația este extrem de dificilă. „Nu avem nevoie de presiune, pentru că oricum suntem cu ghilotina deasupra gâtului şi presiunea suplimentară nu ajută, dimpotrivă”, a transmis directorul executiv al grupării din Ștefan cel Mare.

Lionel Messi, scandal după scandal de când a ajuns la PSG

Deși se vedeau deja cu trofeul Ligii Campionilor în vitrină, șeicii care conduc destinele lui PSG s-au trezit rapid, pentru că Lionel Messi nu doar că nu a dat randamentul scontat, dar a dinamitat vestiarul echipei. FANATIK a trecut în revistă marile scandaluri provocate de starul argentinian de când a ajuns pe „Parc des Princes”.

Leonardo Bonucci, la un pas de bătaie cu un oficial al lui Inter. Totul s-a întâmplat în Supercupa Italiei

Tot pe plan extern, bucuria unui oficial al Interului la golul lui Alexis Sanchez l-a înfuriat atât de tare pe Leonardo Bonucci, încât am fost la un pas să asistăm la o bătaie în toată regula pe finalul Supercupei Italiei. „Nu sărbători chiar în fața mea, ce naiba faci? Te ucid!”, i-a strigat experimentatul fundaș.

Două bombe au fost lansate asupra pub-ului deținut de Connor McGregor

De asemenea, poliția irlandeză investighează un posibil atentat avându-l ca țintă pe nimeni altul decât legendarul luptător UFC Connor Mcgregor, după ce două bombe cu benzină au fost lansate asupra pub-ului său Dublin. „Nu au fost aduse pagube incintei. Gardai face apel ca toate persoanele care au avut statut de martori la acest incident să ne contacteze pentru a oferi detalii”, a transmis un purtător de cuvânt.

Un rugbist din Marea Britanie este suspectat că a violat o minoră

Încă un scandal sexual zguduie sportul din Marea Britanie. Un jucător de rugby din primă ligă engleză a devenit principalul suspect în cazul unei adolescente ce susține că a fost drogată și violată. Printre persoanele inculpate în acest dosar se numără și o femeie de 41 de ani care i-ar fi administrat victimei o substanță interzisă, cu scopul de a provoca o infracțiune sexuală

Ofițerii au fost chemați cu puțin timp înainte de ora 11:00, duminică, 9 ianuarie 2022, pentru un raport de agresiune sexuală asupra unei femei în Thorpeness Square din Manchester. S-a raportat că o femeie aflată la sfârșitul adolescenței a fost agresată sexual. În prezent, este susținută de ofițeri specialiști”, se arată în comunicatul emis de oamenii legii.

ADVERTISEMENT