Sport

Evenimentele zilei din sport, sâmbătă, 15 ianuarie. Coutinho, gol și assist contra lui United la revenirea în Premier League. FCSB, doar egal în amicalul cu CS Mioveni

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de sâmbătă, 15 ianuarie. Florin Tănase nu a jucat în amicalul cu CS Mioveni, în timp ce Coutinho a debutat la Aston Villa.
15.01.2022 | 23:30
Evenimentele zilei din sport sambata 15 ianuarie Coutinho gol si assist contra lui United la revenirea in Premier League FCSB doar egal in amicalul cu CS Mioveni
ADVERTISEMENT

La ceas de seară, FANATIK îți propune o sinteză a celor mai importante evenimente din lumea sportului. Amicalul disputat de FCSB în absența căpitanului Florin Tănase, plecarea lui Basarab Panduru de la U Craiova și debutul de vis al lui Philippe Coutinho la Aston Villa sunt doar câteva dintre ele.

FCSB, prestație modestă în amicalul cu CS Mioveni. Florin Tănase nu a jucat

Fără principalul marcator, dar cu vedetele Oaidă, Olaru, Octavian Popescu și Coman, roș-albaștrii au reușit doar o remiză albă sâmbătă după-amiază, în meciul de verificare cu CS Mioveni, disputat în incinta Centrului Național de Fotbal Buftea.

ADVERTISEMENT

Putem remarca, însă, debutul lui Alexandru Maxim, zis și „Courtois”, un goalkeeper de doar 14 ani căruia Mihai Stoica îi prevede o carieră mult mai strălucitoare decât a internaționalului român cu același nume.

Basarab Panduru pleacă de la Universitatea Craiova

În schimb, rivalii de la Universitatea Craiova trec prin momente extrem de dificile. De parcă focarul de Covid-19 nu ar fi fost suficient, aceștia trebuie să se despărtată și de un membru al staff-ului tehnic.

ADVERTISEMENT

Mai exact, FANATIK a aflat că Basarab Panduru a decis să părăsească echipa la doar trei luni de când a dat curs ofertei de a colabora cu Laurențiu Reghecampf și să revină în postura de analist sportiv la Telekom Sport. De altfel, cele două părți se află în discuții avansate și e doar o chestiune de timp până vor ajunge la un acord.

Deian Sorescu și Mirko Ivanoski, printre remarcații amicalului Farul – Dinamo 2-2

De asemenea, Dinamo a remizat, scor 2-2, cu Farul Constanța, la capătul unui meci amical în care noile achiziții au avut evoluții îmbucurătoare pentru Flavius Stoican. Mai mult decât atât, Deian Sorescu a fost cel mai periculos jucător al „câinilor”, chiar dacă nu și-a trecut numele pe lista marcatorilor, în vreme ce Mirko Ivanoski a reușit primul său gol din acțiune, după centrarea excelentă a lui Alin Buleică.

ADVERTISEMENT

Acesta din urmă se află în probe, iar dacă nu-l va convinge pe tehnician ar putea ajunge în Republica Dominicană, la Survivor România, show transmis începând cu acest an de Pro TV. Fiind rezervă, intrarea sa în competiție se va face, însă, doar dacă unul dintre concurenți suferă o accidentare sau nu mai poate continua, din alte motive.

Philippe Coutinho, debut de vis la revenirea în Premier League

Transferat de la Barcelona, unde intrase într-un con de umbră, Philippe Coutinho a avut parte de un debut perfect la Aston Villa. Steven Gerrard l-a introdus pe teren în minutul 68 al meciului cu Manchester United, când „diavolii” conducea cu 2-0, iar decizia s-a dovedit a fi extrem de inspirată, întrucât mijlocașul brazilian l-a servit excelent pe Ramsey, care a redus din diferență, ca apoi să restabilească egalitatea, trimițând mingea în poartă din câțiva metri.

ADVERTISEMENT

În urma acestui rezultat, Aston Villa ocupă poziția a 13-a în clasament, cu un total de 23 de puncte, în timp ce Manchester United se află pe 7 și continuă să aibă probleme. În plus, britanicii vorbesc despre un conflict al antrenorului Ralf Ragnick cu starul Cristiano Ronaldo, care a fost lăsat în afara lotului, din cauza unei accidentări suferite la ultimul antrenament efectuat înaintea meciului.

Manchester City, victorie la limită cu Chelsea

Tot în Premier League, Manchester City a ieșit victorioasă din derby-ul cu Chelsea, scor 1-0, grație golului marcat de belgianul Kevin De Bruyne – cu o execuție superbă, de la peste 20 de metri – și a luat o opțiune serioasă pentru câștigarea celui de-al doilea titlu consecutiv.

În schimb, londonezii rămân pe poziția a doua, cu 43 de puncte, la nu mai puțin de 13 lungimi de rivali. De altfel, acest meci poate fi privit și ca o revanșă a „cetățenilor” după eșecul suferit în finala precedentei ediții a Ligii Campionilor, adjudecate de elevii lui Thomas Tuchel.

ADVERTISEMENT