Sport

Evenimentele zilei din sport, joi, 18 noiembrie. Posibilii adversari ai României în Liga Națiunilor. Horia Tecău s-a retras din activitate

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de joi, 18 noiembrie. România ar putea avea parte de adversari dificili în Liga Națiunilor, iar Horia Tecău și-a anunțat retragerea.
18.11.2021 | 23:48
Evenimentele zilei din sport joi 18 noiembrie Posibilii adversari ai Romaniei in Liga Natiunilor Horia Tecau sa retras din activitate
ADVERTISEMENT

Așa cum te-ai obișnuit, FANATIK îți propune, la ceas de seară, o trecere în revistă a principalelor evenimente din lumea sportului. Ziua de joi, 18 noiembrie a adus vești proaste pentru Dinamo și Academica Clinceni în încercarea de a scăpa de problemele financiare care le macină, dar și anunțul retragerii din activitate a lui Horia Tecău.

Cu aproximativ o lună înaintea tragerii la sorți, ne îndreptăm spre următoarea ediție a Ligii Națiunilor, una în care România ar putea da piept cu selecționate mult mai puternice, precum Suedia, Rusia sau Slovenia. Pe de altă parte, cel mai optimist scenariu ne-ar furniza o grupă cu Islanda, Finlanda și Armenia.

ADVERTISEMENT

Cum competiția este programată înaintea preliminariilor Campionatului European din 2024, primele meciuri oficiale vor avea loc abia peste șapte luni, în iunie 2022, ceea ce înseamnă că Federația va avea timp suficient la dispoziție pentru a numi un nou selecționer, dacă Mirel Rădoi nu va reveni până la urmă asupra deciziei.

Cinci motive pentru care Gigi Becali nu va renunța prea curând la FCSB

În ciuda anunțului făcut recent, șansele ca Gigi Becali să vândă FCSB viitorul apropiat sunt aproape nule. FANATIK a prezentat cele cinci motive pentru care înlăturarea latifundiarului din Pipera – așteptată cu sufletul la gură de suporteri – va deveni realitate abia când acesta va decide să se retragă la mănăstire.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre coeficientul echipei, mediatizarea de care se bucură ca patron al vicecampioanei, dar și ideea de business. În plus, dacă ar decide să preia o altă echipă, fie ea din Liga 1, ar pierde suporterii și, implicit, popularitatea de care se bucură acum, în calitate de finanțator al roș-albaștrilor.

Dinamo, aproape de o nouă interdicție la transferuri

Tot joi, am dezvăluit în exclusivitate problema de ultimă oră cu care se confruntă Dinamo. După Isma Lopez, un alt jucător ce nu și-a primit restanțele financiare s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și este puternic susținut de FIFA, respectiv FIFPRO. Cu alte cuvinte, „câinii” s-ar putea afla din nou în imposibilitatea de a face transferuri.

ADVERTISEMENT

Chiar acum la Congresul Mondial FIFPRO de la Paris s-a discutat despre cazul lui Aleix Garcia și Isma Lopez de la Dinamo. FIFA este nemulțumită de faptul că interdicția la transferuri pentru Dinamo a fost ridicată pentru că nu era normal să se întâmple asta!”, ne-a declarat președintele AFAN, Emilian Hulubei.

Iuliu Mureșan a motivat întârzierile salariale de la Dinamo: „Băieții au înțeles”

Și pentru că Liga Profesionistă de Fotbal nu a virat încă prima tranșă din drepturile TV, care ar fi trebuit să intre în conturile cluburilor încă de pe 15 noiembrie, jucătorii lui Dinamo nu și-au putut primi salariile pe luna trecută. Chestionat pe marginea subiectului, Iuliu Mureșan a dat, însă, asigurări, că această problemă se va rezolva cel târziu săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

Acum așteptăm să vină o tranșă din drepturile TV. Banii care trebuiau să vină pe data de 15 și nu au venit. Am discutat la Ligă, se pare că vor intra cu o întârziere de o săptămână. Vineri vor intra banii”, a anunțat directorul executiv al clubului din Ștefan cel Mare.

Tribunalul București a respins cererea Academicii Clinceni de intrare în insolvență

Nici Academica Clinceni nu scapă de probleme. Tribunalul Ilfov a respins solicitarea de intrare în insolvență, iar dacă nu va avea câștig de cauză nici la apel, „lanterna roșie” a Ligii 1 va intra în faliment.

De altfel, primarul Adrian Budeanu vorbea, nu cu mult timp în urmă, despre procedura de insolvență ca unica șansă de salvare și dezvăluia că jucătorii nu și-au mai primit banii de cel puțin patru luni.

Horia Tecău s-a retras din activitate printr-un mesaj emoționant

Pe de altă parte, Horia Tecău și-a anunțat astăzi retragerea din tenisul profesionist. „Sportul a fost locul meu de joacă, sala de clasă, m-a învățat să visez, să cred și să-mi dezvolt abilitățile de viață în acest proces. Energia terenului de tenis, a fanilor m-a răsplătit enorm și voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna.

Acum este timpul să mă bucur de viață într-un mod diferit și să transform toată această energie într-o formă nouă”, a transmis constănțeanul într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, în limba engleză.

Ianis Hagi are un nou antrenor. Giovanni van Bronckhorst, prezentat oficial

De asemenea, Ianis Hagi are un nou antrenor la Rangers după plecarea lui Steven Gerrard în Premier League, la Aston Villa. Este vorba despre olandezul Giovanni van Bronckhorst, care le-a mai pregătit până acum pe Feyenoord (2015-2019) și Guangzhou City (2020).

Sunt foarte încântat și mândru să mă întorc la Rangers în calitate de manager al clubului. Abia aștept să vă întâlnesc pe toți”, a transmis acesta, printr-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, unde nu mai postase nimic din mai.

Zlatan Ibrahimovic își prelungește contractul cu AC Milan

La cei 40 de ani ai săi, Zlatan Ibrahimovic este într-o formă de zile mari și nici nu concepe să se oprească. Ba chiar a ajuns la un acord cu AC Milan pentru prelungirea contractului până în vara lui 2023.

La patruzeci de ani, după o viață petrecută pe terenuri de fotbal, Ibrahimovic încă nu se vede departe de dreptunghiul verde. Nu se poate gândi la el imaginea despre sine fără mingea la picioare”, a anunțat Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT