Sport

Evenimentele zilei din sport, duminică 13 noiembrie. Edi Iordănescu a plecat de la FCSB. Mirel Rădoi a renunțat la echipa naţională

Fanatik vă prezintă în rezumat principalele evenimente din sport ale zilei de duminică 14 noiembrie. Două plecări într-o zi: Edi Iordănescu de la FCSB și Mirel Rădoi de la națională.
15.11.2021 | 00:23
Evenimentele zilei din sport duminica 13 noiembrie Edi Iordanescu a plecat de la FCSB Mirel Radoi a renuntat la echipa nationala
ADVERTISEMENT

Surpriza zilei a venit la prânz, când Edi Iordănescu a luat decizia să renunțe la FCSB, după trei luni de la numirea în funcția de antrenor al echipei roș-albastre. Spre seară, România a câștigat în Liechtenstein, cu 2-0, dar rezultatul nu o ajută să joace în barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial 2022, organizat în Qatar, deoarece Macedonia de Nord s-a impus pe teren propriu, cu 3-1, în fața Islandei. Mirel Rădoi a anunțat că meciul de la Vaduz a fost ultimul al lui ca selecționer.

Exclusiv. Edi Iordănescu a plecat de la FCSB

Edi Iordănescu nu mai este, de duminică, antrenorul FCSB, așa cum a anunțat, în exclusivitate, FANATIK. Colaborarea dintre tehnician și club s-a încheiat după o săptămână de război dus pe toate fronturile, între patronul Gigi Becali și antrenor.

ADVERTISEMENT

E adevărat că a plecat Edi Iordănescu. Nu a avut nicio pretenție financiară, doar banii pe care i-a muncit. Nu a vrut nici măcar salariu până în decembrie”, a declarat Gigi Becali, pentru FANATIK.

Liechtenstein – România 0-2. Man și Bancu au marcat pentru o victorie inutilă

România a câștigat la Vaduz, cu Liechtenstein, scor 2-0, prin golurile marcate de Man și Bancu. Dar victoria este inutilă, pentru că „tricolorii” termină grupa J pe locul 3.

ADVERTISEMENT

Macedonia de Nord a bătut Islanda, scor 3-1, și și-a asigurat poziția secundă. Pe primul loc a terminat Germania (care s-a impus în Armenia cu 4-1), cu 27 de puncte, Armenia este pe 4 cu 12 p, Islanda pe 5 cu 9 p și pe ultimul loc s-a clasat Liechtenstein, cu un singur punct.

Mirel Rădoi pleacă de la echipa naţională

Mirel Rădoi a renunțat să mai pregătească echipa naţională. Selecţionerul a anunţat că nu va mai continua la prima reprezentativă şi meciul cu Liechtenstein a fost ultimul.

ADVERTISEMENT

Este ultima conferinţă de presă ca selecţioner. Din momentul în care nu am reuşit să închei în primele două clasate, am luat decizia. Nu mi-a fost uşor. Le-am comunicat băieţilor.

Ne-am pus amprenta în multe meciuri prin posesie, joc elaborat. Am reuşit să fim agresivi când nu am avut balonul. Dacă vom retrage jucătorii de perspectivă în propriul careu, nu cred că vom reuşi”, a declarat el după meciul cu Liechtenstein.

ADVERTISEMENT

Moment istoric în naționala României

Mijlocașul ofensiv al Farului Constanța, Enes Sali, a fost introdus în minutul 82 în locul lui Andrei Ivan și a devenit cel mai tânăr jucător care a îmbrăcat tricoul echipei naționale de seniori, la vârsta de 15 ani, 8 luni și 20 de zile.

Precedentul record a fost deținut timp de 8 ani de Cristi Manea. Fundașul celor de la CFR Cluj a debutat în naționala României pe 31 mai 2014 în meciul amical cu Albania, câștigat de „tricolorii” conduși la acea vreme de Victor Pițurcă, scor 1-0.

De altfel, Cristi Manea a fost pe teren la meciul cu Liechtenstein în momentul în care i-a fost doborât recordul.

Cursa de adio a lui Valentino Rossi

Pilotul italian Valentino Rossi (42 de ani) s-a retras din MotoGP. Legenda motociclismului viteză a concurat pentru ultima dată în Marele Premiu al Valenciei. „Doctorul” cu 9 titluri mondiale, dintre care șapte la MotoGP, şi-a încheiat cariera cu o clasare pe locul 10 în ultima etapă a sezonului, GP-ul Valenciei.

Cursa a fost câştigată tot de un italian, Francesco Bagnaia (Ducati). Francezul Fabio Quartararo (Yamaha), câştigătorul titlului mondial, s-a clasat pe locul cinci la Valencia. La final, Rossi a făcut un tur de onoare, în aplauzele celor prezenţi. Italianul a fost purtat pe braţe şi ovaţionat, iar publicul i-a scandat numele.

Serbia bate în Portugalia și îl trimite pe Cristiano Ronaldo la baraj!

Ultima etapă din calificările pentru Campionatul Mondial 2022, care va avea loc în Qatar, a avut loc duminică. Cea mai mare surpriză s-a consumat în Grupa A. Serbia a învins Portugalia, la Lisabona, cu scorul de 2-1 și a terminat pe primul loc, astfel că Ronaldo și colegii vor juca în baraj.

Gazdele au deschis scorul rapid, prin Sanches, în minutul 2, dar elevii lui Dragan Stojkovic au punctat prin Radic, în minutul 33, și A. Mitrovic, în minutul 90.

Celelalte câștigătoare de grupe sunt Spania (în Grupa B), Italia (C), Franța (D), Belgia (E), Danemarca (F), Olanda (G), Croația (H), Anglia (I) și Germania (J).

ADVERTISEMENT