Sport

Evenimentele zilei din sport, duminică, 9 ianuarie. Simona Halep a câștigat titlul 23 al carierei. Nicușor Dan a semnat salariul record al Cristinei Neagu

FANATIK vă prezintă, în rezumat, cele mai importante evenimente sportive de duminică, 9 ianuarie. Simona Halep, la al 23-lea titlu. Nicuşor Dan a validat contractul Cristinei Neagu.
10.01.2022 | 00:04
Evenimentele zilei din sport duminica 9 ianuarie Simona Halep a castigat titlul 23 al carierei Nicusor Dan a semnat salariul record al Cristinei Neagu
1 an, 3 luni și 19 zile au trecut de la ultimul succes al Simonei Halep într-un turneu WTA, cel de la Roma
ADVERTISEMENT

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câștigat primul turneu WTA după o pauză de un an și aproape 4 luni, impunându-se în finală la Melbourne Summer Set 1.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a „parafat” noul contract al Cristinei Neagu cu CSM București, în valoare de aproape 500.000 de euro pe an, jucătoarea devenind, astfel, cel mai bine plătită din lume.

ADVERTISEMENT

Primul lider din istorie al clasamentului ATP, Ilie Năstase, a vorbit pentru FANATIK despre cazul Novak Djokovic. El consideră că sârbul nu avea ce căuta în Australia dacă nu este vaccinat.

Acestea și alte câteva sunt știrile zilei de duminică, 9 ianuarie, pe care FANATIK vi le prezintă în rezumat.

ADVERTISEMENT

Simona a câștigat titlul cu numărul 23 din carieră!

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (20 WTA) a devenit campioană la Melbourne Summer Set 1, ce a învins-o în finală cu 6-2, 6-3 pe rusoaica Veronika Kudermetova (31 WTA).

Este titlul cu numărul 23 al carierei pentru româncă, primul după o pauză de un an și aproape 4 luni. „Mulțumesc echipei mele, știu că nu este ușor să lucreze cu mine. Dar haideți să continuăm cu victoriile, îmi place acest sentiment.

ADVERTISEMENT

Îi mulțumesc și lui Darren Cahill, l-am văzut pe ecrane. Este în continuare în familia mea, chiar dacă nu mai face parte din echipă. Felicit organizatorii, condițiile sunt foarte bune, ne simțim în siguranță”, a fost discursul rostit de sportiva noastră la finalul meciului.

Nicuşor Dan a semnat noul contract al Cristinei Neagu la CSM Bucureşti!

Cristina Neagu va continua încă două sezoane la CSM Bucureşti, semnând un nou contract. Primăria Capitalei asigură cea mai mare parte a bugetului echipei CSM Bucureşti, iar în cazul jucătoarei este vorba despre o înțelegere de aproximativ 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Ca urmare, interul stânga devine cel mai bine plătită handbalistă din lume. Din informaţiile FANATIK, noul contract a avut şi girul Primarului General Nicuşor Dan, dar şi al Consiliului de Administraţie, edilul Bucureştiului semnând înţelegerea scadentă în vara anului 2024.

Ilie Năstase dă de pământ cu Djokovic

Primul lider din istorie al clasamentului ATP, Ilie Năstase, a vorbit pe larg pentru FANATIK despre cazul Novak Djokovic. El consideră că Djokovic nu avea ce căuta în Australia dacă nu este vaccinat, dar l-a criticat şi pe tatăl sârbului.

Eu nu îl înţeleg pe Djokovic. Nu mă poziţionez de nicio parte în acest conflict, dar cum să te urci în avion când ştii că nu ai ce căuta în Australia nevaccinat? Cine l-a sfătuit să se ducă i-a făcut mult rău. Foarte mult rău.

Cum să te urci în avion şi să mergi acolo când tu ştii foarte bine că nu ai ce căuta la turneu dacă nu ţi-ai făcut vaccinul? La ce te aşteptai? Că o să te lase să intri doar că tu eşti Djokovic?

Oamenii din Australia se iau după lege. Aaa, că la noi, în Balcani, şi-ar fi schimbat părerea de la o zi la alta, asta e una. Dar acolo nu se joacă. Nu contează cine eşti”, a spus Năstase.

CFR Cluj le-a propus lui Cestor şi Omrani prelungirea contractelor!

Liderul Casei Pariurilor Ligii 1, CFR Cluj, vrea să îi ţină pe Mike Cestor şi Billel Omrani și din vară, FANATIK având informații că le-a propus celor doi prelungirea contractelor. Decizia este a jucătorilor, după ce clubul le-a promis măriri salariale.

Mike Cestor este o ţintă şi pentru Universitatea Craiova, care vrea să îl transfere. Dar finanțatorul Mihai Rotaru nu este dispus să investească într-o eventuală sumă de transfer, astfel că ar vrea să îl ia gratis, în vară.

CFR Cluj i-a propus lui Mike Cestor prelungirea pe trei ani. Fundaşul câştigă 14.000 de euro în acest moment, iar ardelenii îi oferă un salariu de 15.000 de euro conform noii înţelegeri.

Și contractul lui Billel Omrani se apropie de final. Atacantul francez câştigă 18.000 de euro lunar conform înţelegerii actuale, iar ardelenii i-au propus aproximativ 20.000 de euro pentru prelungire.

Juventus, succes nebun în fața Romei; Arsenal, învinsă de o echipă de Championship în Cupa Angliei

Echipa Juventus Torino a învins, în deplasare, cu 4-3, formația AS Roma, într-un meci halucinant din etapa a 21-din Seria A, în care a revenit de la 1-3 și a marcat trei goluri în 7 minute.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Dybala (18), Locatelli (70), Kulusevski (74) și De Sciglio (77), în timp ce pentru trupa lui Jose Mourinho au înscris Abraham (11), Mkhitaryan (48) și Pellegrini (53).

La rândul ei, Arsenal Londra a fost eliminată în turul 3 al Cupei Angliei, după ce a fost învinsă, în deplasare, scor 0-1, de formația Nottingham Forest, din Championship (a doua ligă). Unicul gol a fost marcat de Grabban, în minutul 83.

Ilie Năstase, reacţie după primul titlu al Simonei Halep din 2022

Simona Halep a câştigat primul titlu din 2022, Melbourne Summer Set. Ilie Năstase laudă performanţa Simonei şi speră ca forma bună să fie materializată şi la Australian Open.

Este un start perfect pentru Simona Halep. Chiar dacă vorbim de un turneu mai mic, forma arătată și încrederea sunt la un nivel mare, dar acum contează ca toate acestea să se vadă la Australian Open.

Mă bucur că nu joacă la Sydney. De asta mă bucur cel mai mult. A jucat o săptămână aici, îi ajunge. Dacă s-ar fi dus şi acolo şi ar fi ajuns în fazele finale sau ar fi câştigat turneul, ar fi ajuns obosită la Australian Open. E foarte important.

Va avea o săptămână în care să se pregătească pentru Australian Open şi, la ce formă a arătat până acum, poate să arate lucruri bune”, a spus Năstase.

ADVERTISEMENT