Sport

Evenimentele zilei din sport, joi 16 decembrie. România și-a aflat adversarii pentru Liga Națiunilor. Primul jucător care a reziliat cu Dinamo!

FANATIK vă prezintă în rezumat cele mai importante evenimente sportive de joi, 16 decembrie. „Tricolorii” știu cu cine vor juca în Liga Națiunilor. Dinamo a renunțat la slovacul Tomas Vestenicky.
16.12.2021 | 23:42
Evenimentele zilei din sport joi 16 decembrie Romania sia aflat adversarii pentru Liga Natiunilor Primul jucator care a reziliat cu Dinamo
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal a României a fost reparrtizată în Grupa 3 a Diviziei B din Liga Națiunilor, alături de Bosnia-Herțegovina, Finlanda și Muntenegru. Nicolae Dică spune că „tricolorii” trebuie să câștige grupa, iar Ciprian Marica este de părere că naționala nu se va califica în Divizia A.

La Dinamo a început deja curățenia de iarnă, cu o etapă rămasă de jucat în 2021. Slovacul Tomas Vestenicky este primul jucător căruia i-a fost reziliat contractul. Acestea și multe altele sunt evenimentele zilei pe care care FANATIK vi le prezintă în rezumat.

ADVERTISEMENT

România și-a aflat adversarii pentru Liga Națiunilor 2022-2023

S-au tras la sorți grupele din Liga Națiunilor 2022-2023, competiție din care 3 echipe se vor califica la Euro 2024. România este în Divizia B, în Grupa 3, cu Bosnia-Herțegovina, Finlanda și Muntenegru.

Nicolae Dică, antrenorul secund al naționalei de seniori din timpul mandatului lui Mirel Rădoi, a declarat că grupa în care a fost repartizată România este accesibilă, iar tricolorii ar trebui să o câștige.

ADVERTISEMENT

În schimb, fostul atacant al naționalei de fotbal a României, Ciprian Marica, este sceptic. „Nu este o grupă ușoară. Nu ne vom califica sau nu ne va fi ușor să ne calificăm. Orice antrenor vine nu va avea o decizie ușoară”, a declarat el pentru www.sport.ro.

Primul jucător care a reziliat cu Dinamo!

La Dinamo a început deja curățenia de iarnă, cu o etapă rămasă de jucat în 2021. FANATIK a aflat că slovacul Tomas Vestenicky este primul jucător căruia i-a fost reziliat contractul. Atacantul de 25 de ani semnase cu Dinamo în octombrie.

ADVERTISEMENT

A jucat 6 partide, nu a marcat și nici nu a dat vreo pasă decisivă. Vestenicky a acceptat toate condițiile care i-au fost propuse de club pentru rezilierea contractului încă de acum. El a fost prima dată titular la Dinamo chiar în partida din weekend, contra Chindiei, scor 1-0, dar a fost înlocuit la pauză de Cătălin Itu.

Cristi Săpunaru a făcut scandal la vestiarul FCSB după derby!

Căpitanul Rapidului, Cristi Săpunaru, a fost foarte furios la finalul derby-ului dintre FCSB și Rapid, câștigat de gazde cu 3-1. Fundașul a făcut scandal la vestiarul roș-albaștrilor, unde i-a înjurat pe toți.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, Cristi Săpunaru a fost foarte furios după meci și a mers direct la vestiarul roş-albaştrilor, unde a dat drumul injuriilor. Jucătorii şi oficialii FCSB se întorceau în vestiare, Dar incidentele nu au degenerat, rapidistul fiind potolit de cei aflaţi în preajmă.

PCH a îngropat Dinamo la Mioveni!

„Câinii” lui Mircea Rednic au pierdut cu două goluri încasate în prelungiri la Mioveni, din cauza scandărilor rasiste ale fanilor dinamovişti. Confruntarea dintre CS Mioveni şi Dinamo a fost stopată de arbitrii după golul de 1-0 marcat de Sorescu, în minutul 62, din penalty.

„Centralul” Sorin Costreie şi asistenţii Ionel Dumitru şi Florin Păunescu au mers la centrul terenului, iar după patru minute arbitrul a fluierat reluarea meciului, însă scandările galeriei dinamoviste nu s-au oprit.

Lucrurile s-au întors ca un bumerang împotriva „câinilor”. Din cauza pauzei forţate, arbitrul a acordat şase minute de prelungiri. Mioveni a egalat în minutul 90+2, din penalty, însă gazdele au fost continuat să atace, marcând golul victoriei în minutul 90+5.

Gigi Becali s-a săturat de Constantin Budescu!

Patronul FCSB, Gigi Becali, a vorbit în termeni duri despre Constantin Budescu, după victoria obținută de echipa sa în fața Rapidului cu 3-1. Jucătorul a fost folosit din primul minut, dar pe postul de atacant, deși poziția sa de bază este cea de mijlocaș.

Latifundiarul din Pipera s-a arătat foarte nemulțumit de prestația „Magicianului”. „Budescu nu este Budescu. Aseară, a fost altceva, nu stiu ce a fost. Oricât de mare talent ar avea un jucător… bă, în momentul în care mingea e la tine și nu ai iuțime să o păstrezi și ți-o fură adversarul, trebuie să cam termine fotbalul.

Nu e un atac, eu il iubesc pe Budescu. El nu vede? Cred că el înțelege cel mai bine. Eu cred că, dacă joacă in altă poziție, e mult mai periculos, că, dacă o pierde la centru… Că și aseară a pierdut-o și era să luăm gol. Nu cred că o să-l mai vedem pe teren. O să vedem ce decide Toni Petrea”, a declarat Gigi Becali, la PRO X.

Presa din Anglia anunță că George Pușcaș e dorit în Liga 1!

Atacantul român George Pușcaș traversează cea mai dificilă perioadă a carierei. El joacă puțin și nu marchează deloc la Reading, iar presa din Anglia scrie că acesta ar putea ajunge în Liga 1.

Presa din Regat anunță că Reading l-ar putea împrumuta încă din această iarnă pe George Pușcaș la CFR Cluj. „Atacantul român traversează un sezon slab, ajungând la 21 de meciuri fără gol marcat și și-a pierdut locul în primul 11.

În aceste condiții, Reading s-ar putea să-l împrumute în această iarnă. O plecare a lui Pușcaș nu este departe de a se realiza, CFR Cluj fiind interesată de serviciile sale”, anunță Football League World.

Scandalul dintre Ionuț Chirilă și Academica Clinceni continuă!

Antrenorul Ionuț Chirilă a fost înlăturat de pe banca echipei Academica Clinceni, dar a refuzat să rezilieze amiabil înțelegerea. El s-a prezentat la baza de pregătire a echipei, dar a fost oprit la poartă.

Între el și conducerea clubului a intervenit un acord în baza căruia va putea reveni la antrenamente pe 16 decembrie. Joi dimineața el s-a prezentat la job, dar nu i s-a permis accesul în baza de pregătire. Au urmat scene ireale în care Ionuț Chirilă invoca încălcarea dreptului la muncă.

Ulterior, Academica Clinceni a postat un comunicat uluitor despre Ionuț Chirilă. „Domnul Ionuț Ştefan Chirilă s-a prezentat la poarta bazei sportive însoțit de opt persoane cunoscute din lumea interlopă (legitimate şi identificate de poliție), şi a blocat accesul jucătorilor în incinta complexului sportiv.

Situația a degenerat, fiind nevoie de intervenția poliției pentru ca ordinea să fie restabilită. ACS FC Academica Clinceni va face plângere către organele abilitate pentru că interlopii au amenințat persoane din conducerea clubului”, se arată, printre altele, în comunicat.

Doliu în handbalul românesc!

Ana Maria Şomoi, vicecampioană mondială la handbal în 2005, trece printr-o dramă. Fata ei s-a stins la vârsta de 13 ani după o luptă cu o boală nemiloasă. Fetiţa a făcut şi ea handbal și a decedat pe patul unui spital din Cluj-Napoca, la fix un an după ce a fost diagnosticată cu o teribilă maladie.

Fetiţa a luptat cu boala, fiind un exemplu pentru toţi pacienţii. „Dragii noștri, la fix 1 an de când am început crunta luptă cu această boală nemiloasă, iubita noastră MARIA ANDREEA s-a alăturat armatei de îngeri ai Bunului Dumnezeu.

Acolo va întâlni toată echipa de îngeri de la Pediatrie 2 ONCOLOGIE. Bunul Dumnezeu să aibă grijă de sufletele lor, iar ei la rândul lor să ne vegheze tot timpul. Vă mulțumim că ați fost alături de noi în această luptă cruntă.

Cu mai multe detalii despre înmormântare voi reveni mai târziu. Încă o dată MARIA vă mulțumește că ați fost alături de ea pâna la capăt. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a fost anunţul familiei.

Ministrul Eduark Novak se retrage din activitatea sportivă!

Eduard Novak (45 de ani), ministrul Sportului, a anunțat că se retrage din sportul de performanță. „Cel mai important lucru este să mă concentrez pe Strategia Națională pentru Sport, așa că, după 15 ani de patinaj viteză și 23 de ani de ciclism, am decis să mă opresc pentru o perioadă din activitatea competițională.

2022 poate fi un an crucial, iar prioritatea mea absolută este acest proiect, care are nevoie de toată atenția și implicarea. Poate fi o retragere temporară sau definitivă, nu știu încă. O iau așa, pas cu pas, poate durerea deciziei va fi mai ușoară.

Cu siguranță, aș fi putut să fac multe lucruri mult mai bine, dar important este că am atins tot ce mi-am dorit”, se arată în mesajul postat de Eduard Novak, pe Facebook.

Stop joc în Premier League?

Numeroasele cazuri de infectare cu noua variantă de Covid-19 din Premier League au născut discuții aprinse, iar cluburile își doresc să nu mai joace în acest final de an și competiția să se reia abia în 2022.

Trei partide din etapa a 17-a au fost amânate din cauza focarelor înregistrate la cluburile Manchester United, Tottenham Hotspur și Watford, dar mai multe formații se confruntă cu probleme. În plus, formația de pe Old Trafford și-a amânat și meciul din weekend cu Brighton, din runda a 18-a, și a închis temporar baza de pregătire de la Carrington.

ESPN anunță că tot mai multe cluburi din Premier League fac presiuni pentru ca toate meciurile din acest an să fie amânate și competiția să se reia abia în 2022, în încercarea de a face față crizei în creștere a coronavirusului.

ADVERTISEMENT