Sport

Evenimentele zilei din sport, joi 21 octombrie. Legendele Universității Craiova l-au omagiat pe Ilie Balaci. Simona Halep, în sferturi la WTA Kremlin Cup

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de joi, 21 octombrie
21.10.2021 | 22:22
Evenimentele zilei din sport joi 21 octombrie Legendele Universitatii Craiova lau omagiat pe Ilie Balaci Simona Halep in sferturi la WTA Kremlin Cup
Ilie Balaci a murit pe 21 octombrie 2018
ADVERTISEMENT

S-au împlinit trei ani de când Ilie Balaci a decedat. Tot azi, Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Kremlin Cup de la Moscova, unde o va întâlni pe grecoaica Maria Sakkari. Focarul de COVID-19 și numărul mare de accidentați de la FCSB i-au determinat pe oficialii grupării roș-albastre să solicite amânarea meciului de duminică, împotriva Farului, din Liga I. Acestea sunt câteva dintre știrile zilei, FANATIK făcându-vă un rezumat al lor.

Legendele Universității Craiova l-au omagiat pe Ilie Balaci

Foști coechipieri ai „Minunii Blonde”, Sorin Cîrțu, Nicolae Ungureanu, Costică Donose, Marian Calafeteanu, Lucian Tilihoi, dar și Atanas Trică, nepotul fostului mare mijlocaș, plus fiii lui Zoli Crișan și Sebastian Domozină, Robert și Alex, i-au adus un omagiu marelui Ilie Balaci.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei ani, pe 21 octombrie, inima „Prințului din Bănie” a bătut pentru ultima oară. Ilie Balaci a trecut în lumea celor drepți în urma unui infarct.

Simona Halep, în sferturi la WTA Kremlin Cup

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (19 WTA, cs 8) s-a calificat în sferturile turneului Kremlin Cup de la Moscova, după ce a trecut de rusoaica Veronika Kudermetova (32 WTA) cu 6-1, 7-6 (4). Anterior trecuse de altă rusoaică, Anastasia Potapova (68 WTA, wild card).

ADVERTISEMENT

Sunt fericită că am reușit să câștig. Este o plăcere să joc aici. Fanii au fost corecți cu mine, nu au susținut-o numai pe Veronika. Sper că în meciul următor să ofer un meci bun. Voi întâlni din nou o jucătoare din Rusia?”, a declarat Halep după calificarea în sferturi.

Pentru un loc în semifinale, ea se va duela cu a treia favorită a competiției, grecoaica Maria Sakkari (7 WTA). Aceasta a beneficiat în turul 2 de retragerea Annei Kaliskaya (Rusia, 125 WTA, venită din calificări), când o conducea cu 6-2, 1-0.

ADVERTISEMENT

FCSB cere amânarea următoarelor două partide

Infectările cu COVID-19 și accidentările au decimat lotul FCSB, managerul general Mihai Stoica precizând că echipa se află în imposibilitatea de a se prezenta la următoarele două partide.

Avem 11 jucători valizi, cu 2 portari. Avem focar de covid și în academie. Nu putem juca nici măcar meciul de miercuri din Cupa României. Nu avem soluții și nu dorim nimănui să ajungă în situația noastră”, a anunțat managerul general Mihai Stoica, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Karim Benzema a aflat ce condamnare poate primi în afacerea „sextape”

Atacantul francez al lui Real Madrid, Karim Benzema, se află în cel mai bun moment al carierei, dar totul ar putea să se năruie deoarece ar putea ajunge la închisoare. Parchetul din Versailles a solicitat 10 luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 75.000 de euro.

Nu este oricine. Are o imagine, o reputație, valori pe care este important să le protejăm”, a explicat procurorul decizia de a cere această pedeapsă pentru atacantul Realului, conform L’Equipe.

Problemele lui Benzema au început în 2015, când un cunoscut l-ar fi informat că deține materiale video compromițătoare cu soția lui Mathieu Valbuena, colegul său de la națională. Benzema l-a informat pe fostul fotbalist al lui Olympique Marseille despre situație și l-a sfătuit să se întâlnească cu autorii șantajului.

Andrei Miron are ruptură musculară!

O nouă lovitură pentru FCSB! Din informațiile FANATIK, fundașul Andrei Miron a suferit o ruptură musculară la piciorul drept și va lipsi aproximativ trei săptămâni.

Vestea vine într-un moment cum nu se putea mai rău pentru FCSB, care se confruntă cu numeroase cazuri de infecție cu noul coronavirus. Dacă jucătorul nu va fi recuperat, meciul cu Farul Constanța, programat duminică, în etapa a 13-a a Ligii I, va fi, cel mai probabil, amânat.

În prezent, FCSB are la dispoziție doar 11 jucători, dintre care doi sunt portari, iar numărul minim de jucători pe care trebuioe să îi treacă o echipă pe foaia de joc este 13.

Nicolae Badea îl dă în judecată pe Răzvan Oprea, președintele ADD!

Omul de afaceri care sprijină puternic din umbră Dinamo în ultimii ani, Nicolae Badea, a decis să-l acționeze în instanță pe actorul Răzvan Oprea, liderul Asociației Dinamoviști pentru Dinamo.

Fostul acționar majoritar al clubului din „Ștefan cel Mare” a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că-l dă în judecată pe Răzvan Oprea pentru expresia „mincinos notoriu” și îi va cere daune morale de un miliard de lei vechi, sumă pe care o va dona juniorilor dinamoviști.

FCSB riscă să fie eliminată la „masa verde” din Cupa României

Formația antrenată de Eduard Iordănescu dorește amânarea următoarelor două meciuri oficiale, deoarece nu are 13 jucători valizi, adică numărul minim prevăzut pentru ca o partidă de fotbal să se desfășoare.

În cazul meciului cu Farul Constanța, din etapa a 13-a de Liga 1, LPF va anunța vineri dacă meciul se va disputa duminică, așa cum a fost programat inițial, sau va fi amânat.

Însă, marea problemă, pentru FCSB, intervine în cazul partidei cu FC Voluntari, programată pentru miercuri, în optimile Cupei României. Regulamentul FRF nu permite reprogramarea meciurilor din cadrul Cupei României, care nu se pot juca din cauza infecțiilor cu COVID-19.

Lionel Messi şi-a lansat colecţia de ceasuri!

Mijlocașul argentinian Lionel Messi o duce bine pe teren, dar şi în afara lui. Marţi seară, starul lui PSG a marcat prima dublă la echipa franceză, datorită cărora și-a salvat formaţia de la o înfrângere în faţa lui RB Leipzig, în Liga Campionilor.

La scurt timp, Messi a prezentat cele trei ceasuri create în colaborare cu Jacob & Co, ediţia fiind limitată. Fanii jucătorului au la alegere trei variante. Primul este alb, cu detalii în roşu şi albastru, asemănătoare cu stilul lui PSG, noua echipă a argentinianului.

A doua variantă este asemănătoare, însă are încrustate strasuri în jurul cadranului şi este cel mai scump din colecţie. A treia variantă are din nou culoarea albă, la fel şi cureaua, însă roşul este înlocuit de auriu.

Cele trei ceasuri pot fi comandate şi în România, iar preţurile variază între 35.000 şi 169.000 de euro.

Gică Popescu nu vrea amânarea meciului Farul – FCSB

Președintele Farului, Gică Popescu, nu vrea cu nici un chip amânarea meciului cu FCSB. Oficialul de la malul mării invocă regulamentul elaborat de LPF. Echipa roș-albastră a făcut o adresă către Liga Profesionistă de Fotbal în care a solicitat amânarea meciului de duminică.

Fostul mare internațional spune în apărarea sa și a clubului pe care îl reprezintă că regulamentul elaborat de LPF nu prevede că o echipă poate amâna un meci din cauza numărului mare de jucători accidentați.

La FCSB, pe lângă focarul de COVID-19, există și un număr important de jucători accidentați. Însă, acest amănunt nu-l sensibilizează pe Gică Popescu.

ADVERTISEMENT