Tragerea la sorţii a optimilor de finală ale Ligii Campionilor a oferit un moment controversat. Totul a pornit la a doua extragere, după ce fusese desfăcută bila în care se afla Villarreal. România şi-a încheiat participarea la Campionatul Mondial feminin de handbal în afara locului 10, care fusese obiectivul stabilit înaintea primului meci. Competiția ne-a dovedit că încă suntem dependenţi de superstarul Neagu. Aceasta și alte câteva sunt evenimente sportive de luni, 12 decembrie, care vă sunt prezentate într-un rezumat de FANATIK.
Tragerea la sorţii a optimilor de finală ale Ligii Campionilor a oferit un moment controversat. Totul a pornit la a doua extragere, după ce fusese desfăcută bila în care se afla Villarreal. Conform regulamentului, spaniolii nu puteau să întâlnească Manchester United, adversara din faza grupelor, dar nici vreo echipă din Spania.
Andrei Arshavin a extras din urnă bila în care se afla Manchester United, moment în care Giorgio Marchetti, secretarul general al UEFA, a observat gafa şi i-a cerut internaţionalului rus să extragă o nouă bilă. Astfel, Villarreal a ajuns să joace împotriva lui Manchester City.
Marchetti a înlocuit din greşeală numele lui Manchester United cu Manchester City, astfel că „diavolii” nu au intrat la extragerea ca adversar al lui Atletico Madrid. După gafa de la prima tragere la sorţi, UEFA a revenit şi a anulat programul iniţial stabilit.
Real Madrid este cea mai defavorizată echipă în urma deciziei UEFA de a repeta tragerea la sorți. „Galacticii” au picat prima dată cu Benfica Lisabona, iar la a doua extragere cu PSG.
România şi-a încheiat participarea la Campionatul Mondial feminin de handbal în afara top 10. „Tricolorele” au câştigat doar împotriva echipelor mult mai slab cotate, aflate în excursie la turneul final.
România s-a oprit la finalul grupelor principale. „Tricolorele” au încheiat pe locul 4, iar locul final în competiţie este 13, în afara obiectivului.
Cristina Neagu nu a participat la acest turneu şi absenţa ei s-a simţit din jocul României. Deşi, în unele momente evoluţia „tricolorelor” a fost curajoasă, Mondialul ne arată că încă suntem dependenţi de superstarul Neagu.
Giovanni Becali a vorbit într-un interviu exclusiv pentru FANATIK despre cele mai tari transferuri făcute de firma sa în ultimul an, despre echipa națională, dar a povestit și pasaje speciale și neștiute din viața sa.
În vârstă de 69 de ani, Giovanni Becali este, pe cifre, impresarul numărul unu pe care l-a dat fotbalul românesc. Deși în acest moment își arogă doar rolul de consilier al firmei Becali Sport, condusă de Dragoș Sârbu, Giovanni Becali este „on fire”. Chiar la vârsta asta!
Relațiile nu i le ia nimeni, flerul și ochiul de vânător versat de talente, credibilitatea construită în sute de transferuri realizate sunt mai actuale ca niciodată.
Federația Română de Fotbal plănuiește să schimbe regulamentul de licențiere pentru participarea în Liga 1, urmând să se țină cont de punctajul pe care cluburile îl vor obține în clasificarea academiilor de juniori.
Punctajul academiilor este calculat în baza a șapte categorii, pe o scară de la 1 la 4. Potrivit noilor prevederi, vestea este una importantă pentru Dinamo, care tocmai a învins, în campionat, pe Chindia Târgoviște, scor 1-0.
Trupa lui Mircea Rednic trece printr-o perioadă grea, aceasta situându-se pe penultimul loc din Liga 1, cu 12 puncte obținute după 19 meciuri jucate.
Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, aflată pe locul 19 WTA, a fost depistată pozitiv cu Covid-19, la un test făcut la Abu Dhabi, astfel că va sta în izolare.
„Abia așteptam să joc în fața fanilor aici, în Abu Dhabi, dar, din păcate, după ce am fost testată pozitiv la Covid-19, va trebui să amân până la următoarea ocazie. Mă izolez conform regulilor și sper că voi putea reveni curând pe teren”, a declarat sportiva.
Această retragere îi strică planurile Emmei Răducanu, în ceea ce privește participarea la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului, care începe pe 17 ianuarie. Luna trecută, organizatorii au anunțat ce regulile trebuie respectate pentru a fi prezent la AO.
„Vor fi acceptaţi doar jucători vaccinaţi sau cu scutire medicală de la vaccinare, nu şi cei trecuţi prin boală şi nevaccinaţi”, se precizează într-un anunț al organizatorilor. Altfel spus, Emma Răducanu nu poate participa la primul turneu de Mare Șlem al anului.
Până pe 17 ianuarie, însă, mai sunt 33 de zile, timp în care cei care se ocupă de bunul mers al lucrurilor în statul Victoria, de care aparține orașul Melbourne, pot schimba regulile.
Un weekend special la Poiana Brașov a încheiat un an al schimbărilor în bine pentru șahul românesc. Au avut loc Campionatele Naționale de Șah Rapid și Blitz, dar și Gala Șahului Românesc, prima ediție.
Au fost 163 de jucători înscriși la start în competiția de Șah Rapid, secțiunea open, printre care și opt mari maeștri și 10 maeștri internaționali. Vladislav Nevednichy și-a adjudecat titlul, cu 7,5 puncte obținute în cele 9 runde disputate. La feminin au fost 40 de jucătoare care au luptat pentru titlul național. Corina Peptan s-a impus la șah rapid, cu 7,5 puncte.
La șah fulger (blitz), Mircea Pârligras și-a adjudecat titlul cu 7,5 puncte, ca și Constantin Lupulescu, dar acesta din urmă a fost dezavantajat de criteriile de departajare. La feminin s-a impus Luminița Cosma, tot cu 7,5 puncte.