Sport

Evenimentele zilei din sport, luni 25 octombrie. FCSB, eliminată la „masa verde” din Cupa României. Ana Bogdan s-a calificat în turul secund la Transylvania Open

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de luni, 25 octombrie.
25.10.2021 | 22:59
Evenimentele zilei din sport luni 25 octombrie FCSB eliminata la masa verde din Cupa Romaniei Ana Bogdan sa calificat in turul secund la Transylvania Open
FCSB
ADVERTISEMENT

FCSB nu a obținut amânarea jocului din optimile Cupei României cu FC Voluntari și va pierde la „masa verde” jocul programat miercuri, 27 octombrie. Transylvania Open 2021 a programat luni primele meciuri de pe tabloul principal. Trei jucătoare din România au evoluat în prima zi, doar Ana Bogdan s-a calificat mai departe. Iată, în continuare, cele mai importante evenimente ale zilei, prezentate de FANATIK.

FCSB nu are 13 jucători valizi pentru meciul cu FC Voluntari și va fi eliminată la „masa verde” din Cupă

Din cauza problemelor generate de pandemia de coronavirus, la are s-au adăugat un număr important de jucători indisponibili din pricina accidentărilor, FCSB a încercat să obțină o amânare de 24 de ore a partidei din optimile Cupei României cu FC Voluntari, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

”Nu avem 13 jucători, nu avem cum să jucăm, suntem în situația în care am fost cu Farul. Am trimis adrese la FRF și către FC Voluntari”, a declarat Mihai Stoica pentru Digi Sport.

Meciul era programat pe 27 octombrie, iar oficialii vicecampioanei au încercat să-i sensibilizeze pe organizatorii competiției, Federația Română de Fotbal, dar s-au lovit de refuzul acestora de a reprograma meciul. Astfel, trupa antrenată de Edi Iordănescu va părăsi Cupa României fără să piardă pe teren în fața ilfovenilor de la FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan a trecut de Ivana Jorovic și s-a calificat în turul secund la Transylvania Open, Alexandra Ignatik și Andreea Prisăcariu au fost eliminate

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan, numărul 106 mondial, s-a calificat, luni, în turul 2 al turneului Transylvania Open de la Cluj-Napoca.

Sportiva de 28 de ani a învins-o în minimum de seturi pe Ivana Jorovic din Serbia, scor 7-6, 6-4. Ana Bogdan este singura jucătoare din țara noastră care s-a calificat în runda a doua după prima zi a turneului găzduit de Sala Polivalentă din Cluj. Pentru calificarea în turul secund Ana Bogdan și-a asigurat un cec în valoare de 3.675 de dolari și 30 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

Alexandra Ignatik și Andreea Prisăcariu au pierdut, cu germanca Anna-Lena Friedsam, scor 5-7, 4-6, respectiv cu ucraineanca Lesia Tsurenko 5-7, 2-6.

Decăderea unui mare talent. Dezvăluiri cutremurătoare ale lui Cristian Daminuță

Cristian Daminuță a fost unul dintre fotbaliștii a cărui viitor părea să se contureze extrem de promițător. La vârsta majoratului împărțea vestiarul cu marele Zlatan Ibrahimovic. Într-un interviu pentru GSP acesta a mărturisit că mentalitatea de român l-a tras în jos. În loc să se pregătească așa cum o făceau vedetele lui AC Milan, Daminuță a preferat să profite de viața luxoasă pe care ia oferit-o transferurile la Milan și ulterior la Inter Milano.

ADVERTISEMENT

”Mi-am pierdut inocența când am trecut la seniori în momentul în care am ajuns la Inter. Atunci a intervenit mentalitatea de român infect. Bani, mașini, femei, exact gândirea de doi lei care a ruinat multe talente de jucători români

M-am trezit la 18 ani în vestiar cu Ibrahimovic. Nu realizam acest lucru. Eram pasionat de Bamboo și de șmecherii ieftine. Atunci, dacă aveam puterea mentală să muncesc de trei ori mai mult în loc să mai bifez câte-o «mujer latina» de prin reviste…

Am făcut alegeri greșite. Dacă pui și greșelile din viața personală, înmulțite cu greșelile impresarilor, ajungi la final să ai un rezultat de îți vine să te urci pe pereți. Ce m-a ținut în viață până acum e psihicul. Am un psihic foarte puternic”, a povestit Cristian Daminuță, azi fotbalist la ACS Poli Timișoara.

Probleme pentru Mirel Rădoi înaintea meciurilor decisive cu Islanda și Liechtenstein din preliminariile CM

Selecționerul echipei naționale Mirel Rădoi are mari emoții înaintea meciurilor cu Islanda și Liechtenstein, decisive pentru a prinde barajul de calificare la Cupa Mondială de anul viitor, din Qatar.

Alexandru Mitriță s-a accidentat și riscă să rateze ultimele meciuri ale României din grupa J. Românul a bifat doar 9 minute în ultimul succes al echipei sale, PAOK Salonic, 2-1 cu Olympiakos Pireu.

Alexandru Mitriță se alătură căpitanului Vlad Chiricheș, care s-a accidentat la rândul lui în ultimul meci din Serie A al lui Sassuolo.  Meciurile României u Istlanda și Liechtenstein sunt programate pe 11, respectiv 14 noiembrie.

Fan declarat al lui Edi Iordănescu, fostul mare portar Helmuth Dukadam a dezvăluit ce echipa va susține dacă tehnicianul va pleca de la FCSB

Helmuth Dukadam este ”vrăjit” de profesionalismul lui Edi Iordănescu și a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK că în cazul în care acesta va pleca de la FCSB va susține echipa UTA Arad.

Dukadam a mărturisit că instalarea lui Iordănescu junior pe banca celor de la FCSB i-a reaprins speranțele că gruparea roș-albastră va performa din nou. Însă, în lumina ultimelor evenimente din tabăra vicecampioanei nu mai este atât de convins că FCSB va redeveni o forță în fotbalul românesc și continental.

”Atât timp cât va fi Edi Iordănescu, voi fi cu sufletul alături de ei (n.r. FCSB). După ce va pleca, o să fiu cu UTA Arad (n.r. râde). Dacă pleacă și Edi Iordănescu, atunci FCSB-ul chiar va fi o echipă oarecare, care se va lupta pentru a intra în play-off.

Nu mai văd nicio șansă de a reveni la echipa care a fost acum șapte-opt ani. Eu mi-am pus speranțele în Edi Iordănescu. Când a venit, am zis că e un nou început și echipa poate să facă performanță, dar se pare că nu e prea importantă performanța”, a declarat Helmut Duckadam, în exclusivitate, pentru FANATIK.

David Beckham va încasa o sumă uriașă ca să fie imaginea upei Mondiale din Qatar

Fostul internațional englez David Beckham a fost ales de organizatorii Cupei Mondiale de anul viitor, din Qatar, să reprezinte imaginea competiției. Autoritățile din Qatar i-au propus fostului fotbalist să fie ambasadorul țării în următorii zece ani, deci și a Cupei Mondiale de anul viitor.

Parteneriatul îl va îmbogăți pe Beckham. Acesta va încasa nu mai puțin de 17,7 milioane de euro pe an, respectiv 177 de milioane de euro până la finalul acordului, după cum informează cotidianul The Sun.

Încă un internațional român este așteptat la Galatasaray

Jurnaliștii din Turcia susțin că Fatih Terim, antrenorul de legendă al clubului Galatasaray Istanbul a pus ochii pe încă un jucător român, pe care îl așteaptă la gruparea Cim-Bom din iarnă.

Este vorba despre atacantul Andrei Ivan de la Universitatea Craiova. Fotbalistul de 24 de ani este văzut înlocuitorul ideal pentru Ryan Babel, olandezul al cărui contract va expira la finalul actualului sezon. Antrenorul Universității, Laurențiu Reghecampf știe că atacantul nu va mai rămâne prea mult timp în Bănie, dar speră ca mutarea să nu se facă în această iarnă.

”Nu știu dacă Andrei Ivan sau alt jucător are vreo ofertă. Prestațiile lui sunt foarte bune, nivelul lui este unul foarte ridicat, este un jucător care face diferența în fiecare meci și cu siguranță va avea oferte. Va fi foarte greu să-l ținem la noi o perioadă îndelungată, dar nu cred că se pune problema ca în iarnă să plece vreun jucător de la noi”, a declarat Reghecampf în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT