Sport

Evenimentele zilei din sport, marți 14 decembrie. Anunț de ultimă oră despre noul selecționer. Gigi Becali, nou atac la Budescu și Keșeru

FANATIK vă prezintă în rezumat cele mai importante evenimente sportive de marți, 14 decembrie. Răzvan Burleanu a anunțat singura variantă de selecționer. Mesaj ferm de la Gigi Becali.
14.12.2021 | 23:41
Evenimentele zilei din sport marti 14 decembrie Anunt de ultima ora despre noul selectioner Gigi Becali nou atac la Budescu si Keseru
ADVERTISEMENT

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat că până pe data de 20 decembrie 2021 singura variantă de selecționer luată în calcul este Dan Petrescu.

Gigi Becali, patronul FCSB, nu concepe alt rezultat decât victoria cu Rapid și a dat un mesaj cât se poate de ferm pentru Budescu și Keșeru: „Dacă dormi, nu mai faci nimic cu talentul”.

ADVERTISEMENT

Acestea și multe altele sunt evenimentele sportive ale zilei de marți, 14 decembrie, pe care FANATIK vi le prezintă în rezumat.

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre noul selecționer

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre noul selecționer, susținând vă FRF nu va plăti niciodată o clauză de reziliere.

ADVERTISEMENT

Pot să vă spun că, până pe data de 20 decembrie 2021, singura variantă de selecționer cu care lucrăm este Dan Petrescu”, a declarat președintele FRF. Burleanu a prezentat și motivul principal pentru care instituția pe care o conduce nu va plăti, niciodată, o clauză de reziliere: FRF este o organizație non-profit.

Gigi Becali confirmă dezvăluirile FANATIK despre situația lui Budescu și Keșeru

Patronul FCSB, Gigi Becali, nu concepe alt rezultat decât victoria în derby-ul de miercuri, 25 decembrie, cu Rapid. În plus, el a dat un mesaj cât se poate de ferm pentru doi jucători.

ADVERTISEMENT

De la Budescu vreau mai multă concentrare, nu lejeritate. Ești Budescu, ești cel mai talentat fotbalist din România, dar dacă dormi nu mai faci nimic cu talentul. Vine altul și îți fură ‘varza’.

Îi cer să se concentreze mai mult. CFR e foarte puternic. La un moment dat, era la mijlocul terenului și se uita să vadă unde pasează și până să dea în minge a venit unul și-a băgat piciorul. În loc să dea în ‘varză’, a dat în piciorul ăluia. Asta înseamnă lentoare, lejeritate.

ADVERTISEMENT

De Keșeru sunt dezamăgit, am văzut primele trei meciuri și am zis că jucătorul ăsta joacă la orice echipă din lume. Acum pare că s-a schimbat, dar îl aștept să revină, să fie mai rapid, mai agresiv și mai concentrat”, a transmis patronul „roș-albaștrilor”.

FRF a anunțat când va fi primul meci cu VAR în România

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a dat asigurări că începând cu sezonul 2022/2023 toate meciurile din Casa Pariurilor Liga 1 vor avea asistență video.

Până acum, am finalizat etapa de pregătire off-line a arbitrilor. În luna ianuarie vom avea jocuri live, dar fără contact cu arbitrul din teren. Iar în aprilie vom avea primele meciuri în care sistemul VAR va fi testat în integralitatea sa.

Pot să vă spun astăzi, cu certitudine, că primul meci care va beneficia de asistență video în arbitraj va fi Supercupa României, din iulie 2022. În plus, 100%, toată ediția de campionat din Liga 1 din sezonul competițional 2022/2023 va beneficia de asistență video”, a mai spus el.

Bombă în Liga 1! Scenariul prin care Dinamo poate scăpa de retrogradare

Federația Română de Fotbal va schimba regulamentul de licențiere pentru participarea în Liga 1, urmând să se țină cont de punctajul pe care cluburile îl vor obține în clasificarea academiilor de juniori.

Anunțul a fost făcut de Răzvan Burleanu, președintele FRF, după ultima ședință a Comitetului Executiv din 2021. Punctajul academiilor este calculat în baza a șapte categorii, pe o scară de la 1 la 4. Însă, aceste capitole au o pondere diferită în scorul total.

Suporterii Rapidului aprind meciul cu FCSB

Liderul galeriei Rapidului, Gheorghe Răducanu, cunoscut ca Gigi Corsicanu, a vorbit pentru FANATIK despre derby-ul FCSB – Rapid, care va avea loc miercuri, 15 decembrie, de la ora 20:30.

Noi le-am dat o peluză la meciul din tur și la fel am primit și noi. Bineînțeles că se respectă și în limitele legilor impuse. Categoric peluza Rapidului va fi plină. O să avem o coregrafie specială pentru acest meci. Va fi ceva deosebit!

Se joacă cu mai multă ambiție și ardoare. De asta noi spunem că derby-urile noastre sunt cu echipele de tradiție, care s-au înființat natural, nu cu Dinamo și Steaua, care sunt clonele puterii comuniste”, a declarat Răducanu.

Mi-aș dori din suflet ca George Copos să fie cât mai aproape de Rapid. Cu bune și rele, a făcut niște lucruri formidabile pentru Rapid. A scris poate cele mai frumoase file din povestea Rapidului și trebuie să fim realiști”, a mai precizat liderul suporterilor Rapidului.

Fanii FCSB-ului, război total cu rivalii de la Rapid

Gheorghe Mustață, liderul galeriei FCSB, a avut o replică devastatoare pentru rapidiști, după ce Gigi Corsicanu a numit-o „clonă” pe echipa patronată de Gigi Becali. „Și Rapid parcă e în Liga 4, nu? Că acolo e palmaresul. Păi, ce facem? Noi suntem clona sau ei?

Noi deținem coeficient, avem continuitate, deținem tot. Suntem Steaua, n-am retrogradat niciodată. Ca să le dau un răspuns mai concret: ei au fost înființați în 2016 de către Primăria Sectorului 1. E înființată foarte natural, extraordinar de natural. Dar n-au nimic în palmares.

Știe toată lumea că palmaresul e în Liga 4. E cum a fost Craiova. A lui Mitielu e născută în 1948. Și ei (n.r. – Rapidul) s-au dus cam tot pe varianta Craiovei lui Rotaru”, a declarat Gheorghe Mustață, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Accidentare horror în U Craiova – UTA

În minutul 50 al partidei Universitatea Craiova – UTA, scor final 0-0, la o fază aparent banală, Elvir Koljic și Erico s-au lovit cap în cap, moment în care ambii jucători s-au prăbușit la pământ, fiind nevoie de intervenția urgentă a medicilor.

Erico și-a spart nasul, iar medicii au făcut semn spre antrenorul echipei oaspete, Laszlo Balint, să îl înlocuiască, deși fundașul brazilian cerea în mod repetat să revină pe teren. El i-a făcut semn antrenorului că este în regulă și poate continua, ceea ce s-a și întâmplat.

În cele din urmă, ambii jucători și-au revenit, însă atacantul din Bosnia a fost scos de către Laurențiu Reghecampf. Jucătorul a ieșit pe picioare de pe teren, vizibil amețit în urma ciocnirii, dar a fost înlocuit imediat cu Ștefan Baiaram.

A început curățenia la FC U Craiova 1948

FC U Craiova 1948 a renunțat la serviciile a patru jucători străini, pe motiv de forță majoră. Toți fuseseră scoși de pe lista pentru Liga 1 pentru nerespectarea criteriilor regulamentare.

Conducerea a reziliat unilateral contractele jucătorilor Hugo Vieira (33 de ani, atacant), Mamadou Bagayako (31 de ani, fundaș), Pedro Machado (25 de ani, fundaș) și Armin Gremsl (27 de ani, portar) și le-a interzis accesul la antrenamente, potrivit digisport.ro.

Cu toții au ajuns în Bănie vara trecută și au fost excluși ulterior de pe lista pentru Casa Pariurilor Liga 1, pe motiv că nu erau respectate criteriile referitoare la numărul de străini din lotul fiecărei echipe. Aceștia au decis să-și caute dreptatea la FIFA.

Cadou VIP de Crăciun!

Crăciunul se apropie, iar microboştii britanici se pregătesc să-l petreacă în cel mai frumos mod cu putință: Boxing Day. Este vorba despre acea dată specială, din calendarul oricărui microbist, când meciurile sunt programate, de obicei, în a doua zi de Crăciun.

De Boxing Day, în Premier League, se vor juca meciurile din etapa a 19-a, iar capetele de afiş sunt Liverpool – Leeds, un derby al Nordului, şi Tottenham – Crystal Palace, un duel 100% londonez.

FANATIK îţi prezintă cum îţi poţi face un cadou special la finalul anului 2021, cu o vizită pe stadioanele din Anglia.

ADVERTISEMENT