Sport

Evenimentele zilei din sport, marți, 2 noiembrie. Suspendare record: Adrian Mititelu jr, interzis un an pe stadioane! Deian Sorescu, reprimit la antrenamentele lui Dinamo

Fanatik vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de marți 2 noiembrie. Iată cele mai relevante informaţii din sport de azi.
02.11.2021 | 23:07
Evenimentele zilei din sport marti 2 noiembrie Suspendare record Adrian Mititelu jr interzis un an pe stadioane Deian Sorescu reprimit la antrenamentele lui Dinamo
ADVERTISEMENT

În urma incidentelor care au avut loc în minutul 70 al meciul FC Rapid – FC U Craiova 1948, scor final 1-0, când o sticlă de plastic plină cu apă a zburat din sectorul oficialilor olteni spre zona în care se aflau jucătorii Rapidului, s-au dat primele sancțiuni.

După ce Mircea Rednic a luat decizia să îl interzică la antrenamente lui Dinamo pe mijlocașul Deian Sorescu din cauza atitudinii pe care a avut-o în ultimul timp la antrenamente și în timpul partidelor, FANATIK a aflat că acesta va fi reprimit de miercuri, 3 noiembrie, la ședințele de pregătire.

ADVERTISEMENT

Acestea și multe altele sunt știrile zilei de marți, pe care FANATIK vi le prezintă în rezumat.

Suspendare record: Adrian Mititelu jr, interzis un an pe stadioane!

Adrian Mititelu jr, președintele echipei FC U Craiova 1948, care a aruncat cu o sticlă de apă spre Cristian Săpunaru în timpul meciului de luni cu Rapid, a primit o pedeapsă drastică.

Jandarmeria Craiova s-a sesizat în urma incidentelor care au avut loc în minutul 70: l-a amendat și i-a dat interdicția de a mai intra pe stadioane timp de un an.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu, ședință de urgență cu Iuliu Mureșan

Exclus din lot pentru o săptămână de către antrenorul Mircea Rednic, mijlocașul Deian Sorescu a fost convocat de către administratorul special Iuliu Mureșan la o ședință de urgență.

FANATIK a aflat că Mureșan a mediat conflictul, iar mijlocașul va fi reprimit de miercuri la antrenamentele primei echipe. Sorescu a fost criticat în ultimul timp, însă rămâne cel mai bun realizator al lui Dinamo în Casa Pariurilor Liga 1, cu șase goluri și o pasă decisivă în 13 partide.

ADVERTISEMENT

LPF a modificat ora de start a restanței Farul – FCSB

Meciul dintre FC Farul și FCSB, programat inițial pe data de 24 octombrie, a fost amânat, la cererea echipei oaspete, pentru joi, 4 noiembrie. Într-o primă fază, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că înfruntarea începe la ora 17.30.

Însă forul condus de Gino Iorgulescu a revenit asupra deciziei și a mutat partida la ora 20.30. Asta înseamnă că repriza a doua se va suprapune peste partida pe care CFR Cluj o joacă în etapa a 4-a din UEFA Conference League, împotriva echipei olandeze AZ Alkmaar.

ADVERTISEMENT

Sepp Blatter și Michel Platini, trimiși în judecată în Elveția

Parchetul elvețian a decis trimiterea în judecată a foștilor președinți FIFA și UEFA pentru mai multe infracţiuni, între care fraudă, fals şi deturnare de fonduri, în dosarul privind plăţi suspecte în valoare de două milioane de dolari.

Conform Sky Sports, Tribunalului Penal Federal din Bellinzona urmează să valideze acest rechizitoriu şi să decidă cu privire la desfăşurarea unui proces împotriva celor doi foşti conducători. „Această plată a deteriorat activele FIFA și l-a îmbogățit ilegal pe Platini”, au arătat procurorii federali elvețieni într-un comunicat.

Suporterii Rapidului acuză după eliminarea din Cupă

Ultrașii alb-vișiniilor nu pot trece peste eliminarea din Cupa României. „A fost ceva în neregulă”, susține Gheorghe Răducanu, referindu-se la strategia aleasă de antrenorul Mihai Iosif pentru meciul de la Timișoara.

Nu suntem suporteri de rezultat, dar dacă ai un culoar foarte bun în Cupa României, care pentru noi reprezintă un interes major, având în vedere tradiția și o abordezi la modul acesta, nu avem o explicație logică”, a răbufnit cel căruia i se spune „Gigi Corsicanu”.

Antonio Conte este noul antrenor al lui Tottenham

Antrenorul care a cucerit ultimul titlu în Serie A cu Inter Milano, Antonio Conte, va semna cu Tottenham Hotspur, după ce londonezii l-au concediat pe Nuno Espirito Santo.

Sunt extrem de fericit să revin ca antrenor. Abia aștept să încep să lucrez pentru a transmite echipei și fanilor pasiunea, mentalitatea și determinarea care m-au distins mereu, ca jucător și ca antrenor”, a declarat el pentru pagina de facebook a clubului londonez.

Gură de oxigen pentru Dinamo!

Dinamo a mai scăpat de un proces și a avut câștig de cauză în speța cu Poli Timișoara referitoare la transferul lui Dorin Rotariu. Clubul bănățean s-a înscris la masa credală și revendica o datorie de 1,1 milioane de euro în urma trecerii jucătorului de la Dinamo la FC Bruges.

Timișorenii au pierdut însă și ultima cale de atac, iar „câinii” scapă astfel de o datorie uriașă care ar fi îngropat și mai mult clubul aflat într-o situație financiară precară.

Adrian Mutu, la pândă! A petrecut în Cluj, alături de Neluțu Varga

Situația lui Dan Petrescu la CFR Cluj este delicată. În acest al treilea mandat în Gruia, antrenorul de 53 de ani nu are rezultatele la care spera patronul Neluțu Varga în momentul în care a decis demiterea lui Șumudică și aducerea „Bursucului”.

Iar omul pe care Varga-l apreciază mult și care i-ar putea locul lui Petrescu este Adrian Mutu, liber de contract după despărțirea de FCU Craiova. Mutu a petrecut zilele trecute la Cluj alături de Neluțu Varga, fiind prezent în orașul ardelean și la Transylvania Open.

ADVERTISEMENT