Sport

Evenimentele zilei din sport, marți 5 octombrie. S-a stabilit țintarul 8-imilor Cupei României, Astra Giurgiu a intrat în insolvență

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de marți, 5 octombrie.
05.10.2021 | 22:08
Evenimentele zilei din sport marti 5 octombrie Sa stabilit tintarul 8imilor Cupei Romaniei Astra Giurgiu a intrat in insolventa
ADVERTISEMENT

Cu ochii înspre cantonamentul echipei naționale care pregătește meciurile cu Germania și Armenia din preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar de anul viitor, nu am rămas nepăsător la evenimentele care s-au derulat în această zi.

Tragerea la sorți a optimilor Cupei și anunțul care era oricum doar o chestiune de timp, că Astra Giurgiu a intrat în insolvență, sunt principalele evenimente sportive ale zilei de marți 5 octombrie.

ADVERTISEMENT

Evenimentele zilei din sport, marți 5 octombrie. FC Argeș – Dinamo, capul de afiș al optimilor Cupe României

Puțin după prânz, la Casa Fotbalului a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din optimile Cupei României la fotbal. Sorții a decis ca șase dintre echipele din primul eșalon să se înfrunte între ele, capul de afiș fiind FC Argeș – Dinamo.

În celelalte partide se vor înfrunta:

  • Dunărea Călărași – FC Buzău
  • Politehnica Timișoara – Rapid
  • ACSO Filiași – Hermannstadt
  • FC Voluntari – FCSB
  • FC U Craiova 1948 – Sepsi
  • Minaur Baia Mare – Universitatea Craiova
  • Gaz Metan Mediaș – Chindia
ADVERTISEMENT

Meciurile din optimile de finală ale Cupei României se vor disputa în perioada 26-28 octombrie, cu începere de la ora 15:30, cu excepția celor televizate, programul acestora urmând a fi comunicat ulterior de FRF.

Jocurile din optimile de finală ale Cupei României se vor disputa în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

ADVERTISEMENT

Dinamoviștii și-au comemora ”unicul căpitan”

Marți, 5 octombrie, s-au împlinit 21 de ani de la trecerea în neființă a lui Cătălin Hâldan, considerat de întreaga suflare dinamovistă ”unicul căpitan”.

”Câinii” nu l-au uitat pe cel ce își dădea ultima suflare pe un teren de fotbal din Oltenița, într-o fatidică zi de 5 octombrie. Suporterii i-au fost din nou alături, ca în fiecare an. I-au scandat numele și i-au cântat.

ADVERTISEMENT

Din partea clubului Dinamo, actualul căpitan Deian Sorescu și colegul lui Cosmin Matei au depus o coroană de flori și au zăbovit preț de câteva minute la căpătâiul lui Cătălin Hâldan.

Simona Halep, program infernal la Indian Wells. Se prefigurează primul duel cu Emma Răducanu

Fost lider mondial, Simona Halep este în cădere liberă în clasamentul jucătoarelor profesioniste și a fost desemnată cap de serie numărul 11 la turneul Indian Wells.

Halep nu va evolua în primul tur, iar drumul spre finală începe cu învingătoarea dintre ucraineanca Marta Kostyuk, locul 58 WTA, și chinezoaica Shuai Zhang, poziția 48 în ierarhia mondială.

În cazul unui triumf în turul secund, în cea de a treia rundă Halep are șanse mari să o întâlnească pe Emma Răducanu, noua senzație din tenisul mondial și recent câștigătoare a US Open.

Și britanica trebuie să treacă de turul 2 pentru a se duela cu Simona Halep. Adversara Emmei Răducanu a fi învingătoarea dintre columbianca Maria Camila Osorio Serrano și Aliaksandra Sasnovich din Belarus.

FCSB își recapătă căpitanul

Ultimul golgheter din Liga 1 Casa Pariurilor, Florin Tănase, a revenit la antrenamentele vicecampioanei FCSB. Căpitanul „roș-albaștrilor” a suferit o accidentare în meciul cu CFR Cluj, din etapa a 7-a, și nu a mai jucat în ultimele cinci etape.

Fotbalistul este refăcut și a primit acceptul staff-ului medical pentru a-și relua antrenamentele alături de restul echipei. Astfel, Edi Iordănescu are șanse mari să se poată baza pe căpitanul său încă din primul minut al meciului cu CS Mioveni, din 16 octombrie.

Gigi Becali a făcut afacerea de zeci de milioane pe care o aștepta

Patronul vicecampioanei FCSB, Gigi Becali, va încasa în perioada următoare nu mai puțin de 30 de milioane de euro. Nu din vânzarea vreunui jucător, ci dintr-o tranzacție imobiliară.

Omul de afaceri a vândut un teren în suprafață de 13 hectare, în zona Pipera, aceeași în care în perioada următoare va dezvolta propriul proiect imobiliar.

Conform bunului său prieten, Dumitru Dragomir, finanțatorul echipei FCSB mai are în proprietate câteva mii de hectare de pădure, în valoare de aproximativ 2 miliarde de euro.

Astra Giurgiu a înregistra la tribunal cererea de intrare în insolvență

Fosta campioană a României a ajuns la fundul sacului. Înglodați în datorii, oficialii Astrei Giurgiu au depus la Tribunalul din Giurgiu cererea de intrare în insolvență, iar magistrații au dat aviz favorabil.

Astra traversează cea mai grea perioadă de când echipa a fost preluată de miliardarul Ioan Niculae. Omul de afaceri este încarcerat, iar afacerile lui nu mai produc bani, ci doar datorii, care se ridică la câteva sute de milioane de euro.

Astra Giurgiu a retrogradat la sfârșitul sezonului trecut în eșalonul secund, iar ulterior a fost depunctată cu 14 puncte din cauza datoriilor financiare către foști jucători.

Pentru a evita falimentul și pentru a mai scăpa de o parte din numeroasele datorii, reprezentanții Astrei au apelat la cea mai la îndemână soluție – insolvența.

Doi luptători MMA, prinși în flagrant în timp ce tranzacționau droguri

Alexandru-Ioan Panțuru și Ionuţ Becherutte, luptători de MMA în activitate, au fost reținuți de forțele de ordine în cadrul unei acțiuni în care cei doi au fost prinși în flagrant în timp ce traficau droguri de mare risc.

După reținerea celor doi, oamenii legii au efectuat ulterior percheziții în mai multe locații din Ilfov și Tulcea unde au descoperit 100 de grame de cannabis, 14 grame de cocaină, 60 de semințe de cannabis, 5 pistoale și muniție, un cântar electronic, 21.745 de lei, 15.640 de euro, 120 de lire sterline, peste un kilogram de tutun, 1.000 de tuburi de hârtie cu filtru pentru confecționarea țigaretelor și un cuțit tip macetă.

Pe lângă cei doi sportivi, anchetatorii au mai reținut trei persoane, toți fiind arestați preventiv pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT