Sport

Evenimentele zilei din sport, marți 7 decembrie. Ana-Maria Popescu și-a anunțat retragerea. FRF a încetat monitorizarea clubului Dinamo

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de marți 7 decembrie. Spadasina Ana-Maria Popescu spune adio sportului de performanță și Dinamo a scăpat de monitorizarea FRF.
07.12.2021 | 23:31
Evenimentele zilei din sport marti 7 decembrie AnaMaria Popescu sia anuntat retragerea FRF a incetat monitorizarea clubului Dinamo
ADVERTISEMENT

Cea mai titrată scrimeră din istoria României și-a anunțat retragerea. La sfârșitul săptămânii trecute a câștigat ultima medalie dintr-o carieră impresionantă și administratorul judiciar al clubului Dinamo a gestionat excelent criza financiară astfel că gruparea din Ștefan cel Mare a ieșit de sub monitorizarea FRF. FANATIK vă prezintă un rezumat al celor mai importante evenimente din sport.

Mesajul de adio al marii campioane Ana-Maria Popescu

Cea mai mare scrimeră din istoria sportului pe planșă din țara noastră, Ana-Maria Popescu și anunțat retragerea din competițiile sportive. Decizia sportivei vine la scurt timp după ce a participat la Cupa Mondială de la Dubai unde a cucerit medalia de argint, ultima din carieră.

ADVERTISEMENT

”Se pare că se încheie. Peste 20 de ani petrecuţi în sala de scrimă… A fost ultima competiţie pentru mine. Credeam că sunt pregătită pentru momentul ăsta, pentru că nu simt să merg mai departe.

Asta a fost tot şi cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt momentul în care să mă opresc. E momentul. Acest moment a venit, ştiu treaba asta, nu mai am motivaţie să merg mai departe”, a transmis Ana-Maria Popescu într-un emoționant mesaj video.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali îi forțează pe Constantin Budescu și Claudiu Keșeru să plece de la FCSB. Economia este de o jumătate de milion de euro

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că vedetele echipei FCSB, Constantin Budescu și Claudiu Keșeru vor să părăsească trupa finanțată de Gigi Becali.

Patronul roș-albaștrilor nu numai că nu face nimic să împiedice acest lucru, ba chiar îi forțează pe cei doi să recurgă la acest gest.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că motivul este de natură financiară. Concret, afaceristul va economisi nu mai puțin de 540.000 de euro, sumă la care se ridică salariile celor doi.

Budescu și Keșeru se numără printre cei mai bine remunerați fotbaliști din lotul roș-albaștrilor, primul cu 20.000 de euro lunar, cel de al doilea cu 25.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a oprit monitorizarea clubului Dinamo

Aflată într-o situație critică din punct de vedere sportiv, Dinamo a primit și o veste bună din partea Federației Române de Fotbal.

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, forul condus de Răzvan Burleanu a înștiințat gruparea din Ștefan cel Mare că nu mai este monitorizată, după ce rapoartele financiare ale administratorului judiciar, compania RTZ & Partners a reuşit să gestioneze excelent situaţia datoriilor.

Dacă planul de reorganizare întocmit de administratorul judiciar nu ar fi fost aprobat până la data de 30 noiembrie, Dinamo urma să fie depunctată din cauza datoriilor pe care societatea le are.

Steliano Filip, atac la Gabriel Torje după ce ”piticul” a anunțat că rămâne la Dinamo

Vestiarul echipei Dinamo este un cazan în clocot, după ce Mircea Rednic l-a trimis la echipa a doua pe Steliano Filip, unul dintre căpitanii ”câinilor”. Apărătorul roș-albilor se aștepta ca și ceilalți jucători cu greutate din lot, între aceștia și Gabriel Torje, să fie de partea lui în conflictul cu antrenorul Rednic.

Însă, Torje a anunțat că în acest moment nu se gândește să părăsească gruparea din Ștefan cel Mare, chiar dacă remunerația oferită de club este una inferioară altor oferte.

Iritat de reacția coechipierului său, Steliano Filip a postat pe rețelele de socializare un mesaj adresat direct lui Torje.

”Oamenii își schimbă sentimentele și comportarea la fel de repede cum își schimbă interesele!”, a postat de Steliano Filip pe InstaStory.

Pavel Badea, președintele CSU Craiova anunță că o fuziune cu FCU Craiova ar putea fi posibilă

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK președintele CS Universitatea Craiova a lansat o ipoteză la care nici cei mai înfocați fani ai celor două rivale din Bănie nu se așteptau.

Concret, Badea a deplâns situația în care se află clubul patronat de Adrian Mititelu, aflat în conflict deschis cu proprii suporteri, și a lăsat să se înțeleagă că o fuziune cu FC U Craiova nu este chiar un scenariu SF.

Oficialul clubului patronat de Mihai Rotaru a menționat că acest lucru este greu de crezut în momentul de față, dar nu este imposibil ca în viitor să se întâmple.

Gică Popescu își continuă munca de consilier pe probleme de sport și în noul legislativ al României

Fostul internațional Gică Popescu, în prezent președinte al clubului Farul Constanța, a anunțat că va continua în paralel și munca în calitate de consilier al primului ministru al României Nicolae Ciucă.

Gică Popescu a fost cooptat pentru prima oară în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului în 2018, în mandatul lui Mihai Tudose. A continuat în aceiași funcție și în mandatele Vioricăi Dăncilă în 2019 și a lui Ludovic în 2020.

”Am avut astăzi onoarea și plăcerea de a discuta mai bine de o jumătate de oră cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă. Am convenit să-mi continui munca în cadrul guvernului din calitatea de consilier al dumnealui pe problemele sportului. Și, din păcate sunt atâtea!

L-am simțit implicat și dedicat, ca orice militar, și cred că după ce îi voi prezenta un plan de acțiune vom realiza lucruri bune pentru sportul românesc”, a scris Gică Popescu pe pagina personală de Facebook.

Ion Crăciunescu a dezvăluit salariul impresionant pe care îl încasează Kyros Vassaras, președintele CCA

Fostul mare arbitru internațional Ion Crăciunescu a făcut public salariul pe care Kyros Vassaras îl încasează de la Federația Română de Fotbal în calitate de președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Astfel, grecul este remunerat cu 8.500 de euro lunar. Ion Crăcunescu e de părere că grecul Kyros Vassaras nu poate revoluționa arbitrajul românesc, deoarece nu locuiește aici și nu cunoaște baza de la care se pleacă.

”Cum vor ei (reprezentanții FRF – n.r.) să îndrepte arbitrajul românesc? Ce caută o persoană din Grecia să conducă arbitrajul românesc? Stă în Grecia și îi intră 8.500 de euro”, a spus Crăciunescu la Pro X.

Lionel Messi și Kylian Mbappe au atins noi borne istorice în Liga Campionilor

PSG a făcut instrucție în primele 45 de minute cu Brugge, iar starurile Lionel Messi și Kylian Mbappe au stabilit noi recorduri personale.

Atacantul a deschis scorul după doar 71 de secunde de joc și a marcat golul său cu numărul 30 în cea mai importantă competiție continentală intercluburi. Mbappe a devenit cel mai tânăr fotbalist acre atinge această bornă.

Și argentinianul și-a trecut numele pe lista marcatorilor. A înscris în minutul 38 cu un șut din afara careului și a devenit singurul fotbalist care a reușit să înscrie împotriva a 38 de echipe diferite în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT