Sport

Evenimentele zilei din sport, miercuri 19 ianuarie. Sorescu a plecat în Polonia, Budescu a semnat cu FC Voluntari, Bălașa a ajuns la Sepsi

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de miercuri, 19 ianuarie. Capul de afiș l-au ținut transferurile din Casa Pariurilor Liga 1
19.01.2022 | 22:17
Evenimentele zilei din sport miercuri 19 ianuarie Sorescu a plecat in Polonia Budescu a semnat cu FC Voluntari Balasa a ajuns la Sepsi
ADVERTISEMENT

Miercuri am avut parte de multe mutări interesante în ceea ce privește transferurile în și din Casa Pariurilor Liga 1, dar printre subiectele care au ținut capul de afiș al zilei s-au numărat și revenirea lui Corneliu Papură la Universitatea Craiova sau condamnarea lui Robinho la 9 ani de închisoare pentru viol.

Plecarea lui Deian Sorescu în Polonia a fost știrea zilei în Casa Pariurilor Liga 1

Cel mai fierbinte subiect în ceea ce privește evenimentele sportive ale zilei de miercuri, 19 ianuarie, a fost, fără îndoială, plecarea dinamovistului Deian Sorescu la Rakow Czestochowa, echipă ce ocupă locul 3 în prima ligă poloneză. A fost o afacere excelentă pentru Dinamo, care se alege cu cel puțin 800.000 de euro, dar și pentru jucător, care va fi remunerat la Rakow cu 22.000 de euro lunar, de aproape patru ori mai mult decât lua în „Ștefan cel Mare”.

ADVERTISEMENT

Nu la fel de norocos ca Sorescu a fost Steliano Filip, un alt fotbalist al lui Dinamo care avea gânduri de plecare în această iarnă. El a fost dorit de echipa maghiară Mezokovesd, însă mutarea a căzut din cauză că oficialii clubului „alb-roșu” nu au fost de acord să-l lase liber de contract.

Dat ca sigur cu o zi în urmă la Sepsi, Constantin Budescu s-a sucit în ultimul moment și a preferat o echipă mai aproape de casă. În consecință, a semnat pe 6 luni cu FC Voluntari, formație care îi dă posibilitatea să se bată pentru un loc în play-off, dar și pentru Cupa României.

ADVERTISEMENT

Mihai Bălașa, jucător care nu mai intra în planurile lui Laurențiu Reghecampf pentru ultima parte a campionatului, a ajuns la un acord cu oficialii Universității Craiova pentru rezilierea contractului și a semnat apoi cu Sepsi. În contrapartidă, oltenii au încercat să detoneze marea bombă a perioadei de mercato, dar l-au ratat la mustață pe Fernando Varela de la PAOK Salonic, fundaș care a mai evoluat în România la FC Vaslui și FCSB.

Și FC U Craiova, echipă patronată de familia Mititelu, a reușit o achiziție de marcă înaintea reluării campionatului, menită să o ajute în lupta pentru evitarea retrogradării. Oltenii au profitat de faptul că atacantul Aurelian Chițu a fost pus pe liber de Farul Constanța și l-au convins să semneze cu trupa antrenată de Nicolo Napoli, deși pe fir intrase și Dinamo.

ADVERTISEMENT

Corneliu Papură a revenit la Universitatea Craiova

După ce l-a instalat pe Marian Copilu în funcția de președinte executiv, decizie care a deranjat fostele glorii ale Craiovei Maxima, Universitatea s-a decis să reformeze și Centrul de Copii și Juniori. În consecință, oficialii olteni l-au numit ca manager pe Lucian Pretorian, iar pe Corneliu Papură l-au instalat antrenor principal la formația secundă, ce activează în Liga 3. Misiunea celor doi este să producă jucători tineri de valoare pentru prima echipă.

În schimb, trupa antrenată de Laurențiu Reghecampf continuă să aibă probleme mari din cauza focarului de coronavirus. Ultimul jucător depistat pozitiv este Dan Nistor, iar amânarea partidei de sâmbătă cu Rapid este luată din nou în calcul.

ADVERTISEMENT

Brazilianul Robinho a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare!

În tot acest timp, pe plan internațional, scandalurile sunt la ordinea zilei. Iar cea mai importantă știre l-a avut în centrul atenției pe fostul atacant brazilian Robinho, care a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare pentru viol în grup!

Și tot un fost mare fotbalist, de data aceasta câștigător al Ligii Campionilor, este anchetat pentru o fraudă financiară de proporții. E vorba despre Marc Overmars, care ar fi înșelat aproape 20.000 de tineri printr-o escrocherie cu criptomonede, în valoare totală de peste 125 de milioane de dolari.

În Anglia, FA investighează un cartonaș galben primit de un jucător de la Arsenal. Casele de pariuri au atras atenția conducătorilor fotbalului englez că în actuala ediție de Premier League, la un meci jucat de Arsenal, s-a mizat o sumă uriașă de bani pentru ca un fotbalist al „tunarilor” să fie avertizat.

ADVERTISEMENT