Sport

Evenimentele zilei din sport, miercuri, 5 ianuarie. Ziua rezilierilor la Dinamo. Novak Djokovic, reținut de autoritățile australiene

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de miercuri, 5 ianuarie. Dinamo reziliază contracte pe bandă rulantă, iar Novak Djokovic are probleme în Australia.
05.01.2022 | 23:04
Evenimentele zilei din sport miercuri 5 ianuarie Ziua rezilierilor la Dinamo Novak Djokovic retinut de autoritatile australiene
ADVERTISEMENT

FANATIK îți propune, la ceas de seară, o sinteză a celor mai importante evenimente sportive de miercuri, 5 ianuarie. Pe plan intern, ziua a fost marcată, fără doar și poate, de o primă etapă a „curățeniei” de la Dinamo. Trioul Stoican – Răducioiu – Mureșan a început deja să renunțe la jucătorii pe care nu îi consideră capabili să ajute echipa în lupta pentru evitarea retrogradării. Nici foștii colaboratori ai lui Mircea Rednic nu se află într-o postură tocmai favorabilă.

Constantin Nica reziliază contractul cu Dinamo. Alți trei jucători sunt pe picior de plecare, alături de vechiul staff

Concret, site-ul nostru a dezvăluit în exclusivitate numele primului fotbalist care se desparte de gruparea din Ștefan cel Mare în această pauză competițională. Este vorba despre Constantin Nica, fundaș ce nu a bifat nici măcar un tricou în actuala stagiune, deși a fost adus la recomandarea lui Steliano Filip, ca o soluție optimă pentru compartimentul defensiv.

ADVERTISEMENT

Pe lista neagră se mai află Petar Gluhakovic, Mihai Neicuțescu, Plamen Iliev, dar și membrii vechiului staff tehnic, respectiv antrenorul secund Iulian Mihăescu, preparatorul fizic Andrei-Ionuţ Antoce și Florentin Rădulescu, omul care se ocupa cu pregătirea portarilor. Toți cei enumerați își vor rezilia cât de curând contractele cu Dinamo.

Răzvan Patriche, primul interviu de la sosirea în Ștefan cel Mare

Tot miercuri, fostul căpitan al Academicii Clinceni, Răzvan Patriche, a oferit, în exclusivitate pentru FANATIK, primul interviu în calitate de jucător al alb-roșilor, declarându-se încântat de mutare, în ciuda situației dificile pe care o traversează noua sa echipă. De asemenea, acesta a vorbit deschis despre sacrificiile pe care a fost nevoit să le facă pentru a deveni jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

Eram neplătit de patru luni jumătate. Am plecat fără bani de la Clinceni și am renunțat la bani ca să vin la Dinamo!”, a mărturisit fundașul central, de numele căruia se leagă unicul gol al ilfovenilor din meciul câștigat pe 3 decembrie, în Casa Pariurilor Liga 1.

Un jucător al Farului e aproape să semneze cu Dinamo

După Patriche, la Dinamo ar mai putea ajunge, încă un fundaș central. FANATIK a dezvăluit că Flavius Stoican și-l dorește sub comanda sa pe Alin Dobrosavlevici de la Farul Constanța, iar Gică Hagi ar agrea mutarea, în condițiile în care nu vorbim despre un jucător de bază.

ADVERTISEMENT

Deși a bifat 10 prezenţe în prima parte a sezonului, acesta a fost integralist doar în două meciuri și din august nu a mai prins, cumulat, nici măcar 90 de minute. Cel mai probabil, trecerea sa în Ștefan cel Mare se va produce sub formă de împrumut până în vară.

Gigi Becali nici nu concepe să se despartă de Vinicius în această iarnă

Contactat de FANATIK pentru a lămuri situația lui Paulo Vinicius, care a absentat de la reuniunea echipei, Gigi Becali a dat asigurări că acesta va rămâne cel puțin până la finalul actualei stagiuni. Atunci îi va expira contractul semnat în vara anului trecut.

ADVERTISEMENT

Cei de la echipă știu dacă i-au dat mai multe zile libere, el plecând acasă în Brazilia. Ce știu eu că are contract cu FCSB până la vară”, a dezvăluit patronul roș-albaștrilor, infirmând categoric zvonurile privind plecarea experimentatului fundaș central.

Novak Djokovic, reținut de autoritățile australiene. Tatăl său a trecut la amenințări

Pe plan extern, ziua este marcată de scandalul care îl are în prim-plan pe Novak Djokovic, reținut de autorități la aeroportul din Melbourne pentru a-i fi verificate documentele, la doar 24 de ore după ce a primit acceptul de a participa la Australian Open, în baza unei scutiri medicale. Potrivit presei din Serbia natală, liderul mondial se află într-o cameră, fără telefon, este păzit de doi polițiști și nu poate lua legătura cu membrii echipei sale.

Îl țin captiv pe fiul meu timp de cinci ore. Aceasta este o luptă pentru o lume liberă. Dacă nu-l lasă să plece în jumătate de oră, ne adunăm pe stradă, asta e o luptă pentru toată lumea”, a amenințat tatăl său, Srdjan Djokovic, scos din minți de această situație.

ADVERTISEMENT