Sport

Evenimentele zilei din sport, miercuri 6 octombrie. Ce fotbalist de la FCSB riscă să-și încheie cariera la doar 25 de ani. Gigi Becali a scăpat de pușcărie, dar ar putea plăti o sumă uriașă statului român

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de miercuri 6 octombrie.
06.10.2021 | 22:05
Evenimentele zilei din sport miercuri 6 octombrie Ce fotbalist de la FCSB risca sasi incheie cariera la doar 25 de ani Gigi Becali a scapat de puscarie dar ar putea plati o suma uriasa statului roman
ADVERTISEMENT

În așteptarea duelurilor care pot apropia echipa națională de turneul final al Cupei Mondiale de anul viitor urmărim tot ce se întâmplă în sportul românesc pe plan intern.

Un fotbalist de la FCSB are ”șanse” mari să-și încheie cariera la doar 25 de ani și Gigi Becali a scăpat de urmărirea penală, într-un dosar de spălare de bani, dar libertatea l-ar putea costa zeci de milioane de euro, sunt principalele evenimente sportive ale zilei de marți 5 octombrie.

ADVERTISEMENT

Ionuț Panțîru, aproape să se lase de fotbal

FCSB  și-ar putea pierde unul dintre cei mai importanți jucători. Ionuț Panțîru se află în recuperare după intervenția chirurgicală la care a fost supus după o accidentare gravă.

În minutul 20 al meciului FCSB – Sepsi Sfântu Gheorghe, din luna aprilie, Adrian Șut a încercat să facă o deposedare prin tackling, însă a reușit să îl lovească chiar pe propriul său coleg de echipă, Ionuț Panțîru.

ADVERTISEMENT

Jucătorul a încercat să continue partida, dar a cerut schimbarea după ce a resimțit dureri la genunchi. În luna mai fotbalistul a fost operat în Italia. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că fotbalistul și-a rupt cartilajul de la rotulă și nu va mai putea evolua în acest an pentru FCSB.

Din informațiile FANATIK, în perioada post operatorie lucrurile au luat o turnură nefavorabilă fotbalistului și este greu de crezut că acesta va mai putea să joace fotbal la nivel înalt.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a scăpat de urmărire penală, dar riscă să plătească zeci de milioane de euro statului

Direcția Naționala Anticorupție (DNA) a clasat dosarul penal în care Gigi Becali și nepotul său, Vasile Geambazi erau urmăriți penal pentru spălare de bani.

Ancheta viza modul în care cei doi au fost despăgubiți de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Este vorba de o speță prin care un teren de 21,75 ha situat în apropiere de municipiului București, care făcea obiectul unui dosar de despăgubire la A.N.R.P., ar fi fost supraevaluat cu suma de 184.819.120 lei, aceasta reprezentând un folos necuvenit în beneficiul celor doi oameni de afaceri.

ADVERTISEMENT

La data de 24 iunie 2021, procurorii anticorupție au clasat dosarul. Însă, în cazul în care evaluatorul care a supraevaluat terenul amintit, va fi găsit vinovat și va fi condamnat definitiv, A.N.R.P. poate demara un proces civil împotriva lui Gigi Becali și Vasile Geambazi, pentru recuperarea sumei obținute de cei doi prin supraevaluare, aproximativ 37 de milioane de euro.

Gheorghe Mustață a dat-o la pace cu rivalii din Peluza Sud și amenință cu un protest uriaș al galeriilor din România

Liderul galeriei echipe FCSB, Gheorghe Mustață, le-a transmis rivalilor din Peluza Sud, cea care susține echipa Armatei, CSA Steaua, că apreciază decizia acesteia de a protesta prin neprezentarea la meciurile echipe favorite după ce autoritățile au impus noi restricții de acces ale suporterilor pe stadioane și a eliminat testul anti-Covid ca modalitate de acces la meciuri.

Inițiativei suporterilor CSA Steaua s-au alăturat și fanii din Peluza Sud ’97, cea care susține echipa FC U Craiova, iar Gheorghe Mustață vrea să meargă mai departe și amenință că va mobiliza toate galeriile din țară și va organiza cel mai mare protest al suporterilor din România.

”Testele sunt mai sigure chiar și decât vaccinurile. Eu sunt vaccinat, să nu creadă lumea că sunt anti vaccin, dar trebuie să fim solidari cu oamenii care nu vor să se vaccineze și care cu un test negativ sunt mai siguri decât cei vaccinați. Și ei au dreptul să vină la meciuri. Și ei sunt oameni”, a declarat Gheorghe Mustață la Radio Sport 1.

Ladislau Boloni a declinat oferta de a prelua echipa Sepsi Sfântu Gheorghe

Tehnicianul aflat în fruntea listei posibililor succesori ai lui Leo Grozavu la Sepsi Sfântu Gheorghe, Ladislau Boloni a refuzat oferta patronului Laszlo Dioszegi.

Fostul selecționer a invocat motive personale. Finanțatorul secuilor a lăsat să se înțeleagă că în continuare Boloni are ușa deschisă la Sepsi, chiar și în calitate de conducător, și a precizat că joi va purta noi runde de negocieri.

Cristian Bergodi și Dusan Uhrin sunt următoarele nume de pe lista posibililor antrenori ai lui Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Flavius Stoican a semnat cu FC U Craiova

Oficialii clubului FC U Craiova au anunțat că Flavius Stoican este noul antrenor al echipei. Acesta a semnat un angajament până la finalul sezonului în curs.

”Eu am mare încredere în Flavius Stoican și pe unde a fost a arătat că este foarte capabil. Probabil că în iarnă vor mai veni jucători, dar eu cred că lotul actual este suficient de puternic. A fost ușor să-l convingem, are sânge de craiovean”, a declarat Adrian Mititelu Jr.

Stoican va avea la FC U Craiova o misiune extrem de delicată de a scoate echipa din zona tulbure a clasamentului. După 11 etape echipa familiei Mititelu este pe locul 13 cu 9 puncte.

Adrian Mutu n-a plecat cu mâna goală de la FC U Craiova

Demis după ultimul eșec în campionat, 0-2 cu Universitatea Craiova, Adrian Mutu nu pleacă în orice condiții de la FC U Craiova.

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, tehnicianul va încasa toate salariile stipulate în contract până la sfârșitul anului în curs, aproximativ 50.000 de euro.

Despărțirea dintre cele două părți a fost una dintre cele mai elegante din fotbalul românesc. Mai mult, Adrian Mititelu Jr a mărturisit că regretă despărțirea de Mutu pe care îl consideră unul dintre cei mai valoroși antrenori români.

Am obținut tactica de atac a lui Hansi Flick cu România. Vrea să ne bată cu un atacant de 19 ani!

La sfârșitul acestei săptămâni echipele naționale ale Germaniei și României se vor duela la Hamburg într-un meci din preliminariile Cupei Mondiale de anul viitor, din Qatar.

Conform fotografiei preluate din Bild+, selecționerul Germaniei pare decis să-l titularizeze în ofensivă pe Karim Adeyemi, un atacant de numai 19 ani. Acesta va fi susținut de Thomas Muller, Leroy Sane şi Joshua Kimmich.

Adeyemi este atacantul liderului din campionatul Austriei, Red Bull Salzburg și este într-o formă sportivă fantastică. A marcat deja 10 goluri – 7 în campionat și 3 în Liga campionilor.

ADVERTISEMENT