Sport

Evenimentele zilei din sport, vineri 12 noiembrie. Mirel Rădoi a fost criticat și apărat după remiza cu Islanda. Scandal total între Ciprian Marica și Ilie Năstase!

Ziua de vineri, 12 noiembrie, a fost bogată în evenimente sportive, în centrul atenției fiind părerile exprimate de oameni de fotbal după rezultatul meciului România – Islanda, 0-0
12.11.2021 | 23:20
Evenimentele zilei din sport vineri 12 noiembrie Mirel Radoi a fost criticat si aparat dupa remiza cu Islanda Scandal total intre Ciprian Marica si Ilie Nastase
ADVERTISEMENT

Rezultatul a diminuat dramatic șansele tricolorilor de a juca meciurile de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial 2022 din Qatar.

Au existat și schimburile de replici dintre selecționerul Mirel Rădoi și fostul atacant Ciprian Marica, primul spunând ce avea de spus în conferința de presă de după meci, iar al doilea la postul Pro TV, unde a fost invitat, și pe pagina persoanlă de facebook.

ADVERTISEMENT

Alt subiect interesant este reprezentat de declarațiile făcute de Helmut Duckadam, referitoare la faptul că directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, face convocările pentru loturile de juniori și, în plus, este cel care decide schimbările.

Tot Ciprian Marica se află în centrul atenției ca urmare a acuzațiilor pe care i le aduce Ilie Năstase. Acesta din urmă susține că fostul atacant l-ar fi dat afară din Fundația care îi poartă numele și prin care este administrată Baza sportivă Voința.

ADVERTISEMENT

Să le luăm pe rând.

Adrian Porumboiu îndeamnă la calm

Chiar dacă naționala României mai are șanse infime să joace meciurile de baraj pentru accederea la Campionatul Mondial din 2022, sunt câteva persoane care i-au luat apărarea selecționerului Mirel Rădoi.

Adrian Porumboiu, fost arbitru FIFA și finanțator al clubului FC Vaslui, a precizat, în exclusivitate, pentru FANATIK, că „tricolorii” au prestat un fotbal bun, însă le-a lipsit norocul. Acesta îndeamnă la calm și consideră că trupa lui Mirel Rădoi nu ar trebui „atacată”, după rezultatul de joi.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu pune tunurile pe jucătorii României

La rândul lui, fostul fost mijlocaș al echipei naționale, Dănuț Lupu i-a luat în colimator pe jucători. El a declarat, în exclusivitate, pentru FANATIK, că „am avut neșansă. Eu spun că ar trebui să-l facem pe Mirel Rădoi să rămână la echipa națională.

Trebuie să recunoaștem că, în ultimele trei jocuri, au arătat ceva. Bun, îl schimbăm pe Mirel, nu tot jucătorii ăștia sunt? Credeți că alt antrenor va aduce alți jucători? A jucat cumva Rădoi aseară sau a jucat echipa națională?

ADVERTISEMENT

Nu e că nu vrea Mirel să rămână la națională. Dar, atâta timp cât toată lumea pune presiune pe el, oricare antrenor o să plece. După ultimele jocuri, am început să arătăm cât de cât ceva”, a declarat Dănuț Lupu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Răducioiu critică atitudinea lui Rădoi

Tabăra celor care îl contestă pe Rădoi este mult mai mare. Unul dintre cei care îi cer selecționerului să plece este fostul atacant Florin Răducioiu, care consideră că atitudinea tehnicianului a anulat șansele de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor.

Fostul internațional îl acuză pe Rădoi că a dat dovadă de lipsă de experiență când a ales să își anunțe plecarea de la națională după victoria cu Armenia. „Cum m-aş fi simţit şi eu ca jucător, să vină Iordănescu în ultimele două meciuri, când aveam şanse la baraj, ’gata, eu nu mai antrenez’? Este o lipsă de educaţie, lipsă de experienţă”, a tunat fostul atacant Telekom Sport.

Ciprian Marica l-a desființat pe Mirel Rădoi

Nici alt fost atacant al naționalei, Ciprian Marica, nu l-a iertat pe Mirel Rădoi. „Să plece acum! Ce să facă, să mai aștepte o partidă? Fotbal, din ce în ce mai puțin. Eram la mâna noastră, am depins de noi. Ni le facem cu mâna noastră!

N-am văzut determinare, n-am văzut jucători care să destabilieze. Am fost previzibili, ei se baricadau și noi n-am avut soluții. Am sperat la acea bară a lui Ianis Hagi, dar mult prea puțin, cu un adversar foarte modest. Trebuia să defilăm!”, a spus Ciprian Marica, la ProTV.

Cornel Dinu, necruțător

La rândul lui, Cornel Dinu a avut numai comentarii ironice la adresa selecționerului. De altfel, el i-a acuzat nu numai pe Mirel Rădoi, ci și conducerea FRF, în frunte cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță.

În exclusivitate pentru FANATIK, Cornel Dinu a recunoscut că s-a „chinuit” să urmărească „încă o demonstrație de impotență fotbalistică la nivel național, păstorită de Răzvan Burleanu, Mihai Stoichiță, Gabrie Bodescu și protejatul lor de neprotejat, Mirel Rădoi…

Câte ar mai fi de spus… dar cine să asculte? Am jucat cu niște matrozi fotbalistici și circul a fost declanșat de Hocus Pocus Stoichițoius, plin de entuziasm fără nicio legătură cu fotbalul Burlanul, cu vulcanizatorul Budescu care la imn stătea jos, probabil că punea un petic la scaun”, a precizat Dinu.

Daniel Pancu a intervenit în duelul dintre Ciprian Marica și Mirel Rădoi

În ce privește disputa dintre Rădoi și Marica, selecționerul i-a răspuns fostului atacant în conferința de presă de după meci. „Pe Marica îl știu mai bine decât voi, am fost colegi de generație. Ajungi să-i știi limitele colegului când petreci mult timp cu el.

E proverbul ăla: «Nu te bate cu ăla, că te bate cu armele lui» (n.r. – parafrazare a expresiei: «Nu te certa niciodată cu un prost, că te aduce la nivelul lui și te bate cu experiența»). N-am cum să vorbesc cu Marica. Chiar dacă a jucat mulți ani fotbal, nu înțelege foarte mult din antrenorat”, a spus Rădoi.

Iar Marica i-a replicat pe facebook fostului să coleg de națională. În acest dialog dur a intervenit și Daniel Pancu, fostul atacant al Rapidului și al naționalei luând apărarea selecționerului.

Acuzații dure ale lui Helmut Duckadam

La sfârșitul meciul cu Islanda, Rădoi a lansat atacuri dure la adresa lui Mihai Stoichiță. „Am auzit şi indicaţii tactice de sus din tribună… Şi normal că atunci când nu câştigi, cei mai buni antrenori sunt sus.

Nea Mihai trebuie să vină în locul meu şi să răspundă la întrebări, pentru că oricum vine şi la antrenamente şi se uită, deci îi e uşor. (…) Dacă cineva are ceva să îmi reproşeze, şi probabil că are, o facem faţă în faţă la o şedinţă”, a spus el.

Iar azi, fostul mare portar Helmut Duckadam a confirmat că atitudinea lui Stoichiță nu este singulară.

Ciprian Marica dă înapoi în scandalul cu Ilie Năstase

Alt scandal al zilei de azi a fost cel dintre Ciprian Marica și Ilie Năstase. Acesta din urmă l-a acuzat pe fostul atacant că l-ar fi dat afară din Fundația care îi poartă numele și prin care este administrată Baza sportivă Voința, primită de Năstase în administrare, în urma a nu mai puțin de 13 ani de procese, în primăvara lui 2012.

În exclusivitate pentru FANATIK, Năstase a declarat că asociatul său, Ciprian Marica, i-a furat pur și simplu Fundația și baza Voința.

Contactat de FANATIK, Marica și declarat că este șocat de declarațiile lui Năstase, crede că este doar o neînțelegere pe care o va rezolva după ce va avea o discuție față în față cu asociatul său.

Spre seară, Marica a dat înapoi. „Sunt înțelegeri, le vor discuta avocații, dar eu sunt de acord să ne întoarcem la starea inițială oricând, nu e problemă”, a spus Marica, la TV TelekomSport, confirmând declarațiile date în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT