Sport

Evenimentele zilei din sport, vineri 15 octombrie. Probleme tot mai mari pentru FCSB. Un alt jucător a dat Dinamo în judecată la FIFA

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de vineri 15 octombrie.
15.10.2021 | 22:42
Evenimentele zilei din sport vineri 15 octombrie Probleme tot mai mari pentru FCSB Un alt jucator a dat Dinamo in judecata la FIFA
ADVERTISEMENT

Meciurile Ligii 1 s-au reluat vineri seara, dar asupra competiției interne planează pericolul izbucnirii unor focare de coronavirus, tot mai mulți fotbaliști având deja probleme legate de infectarea cu COVID a fotbaliștilor. Deocamdată, FCSB este cea mai afectată.

În lotul vicecampioanei putem vorbi deja de un veritabil focar de coronavirus. Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, și Ovidiu Popescu s-a accidentat și este incert pentru meciul cu CS Mioveni.

ADVERTISEMENT

Pe lângă problemele de la FCSB, un alt eveniment important al zilei de vineri, 15 octombrie, este și acela că Aleix Garcia, fotbalistul care avea cel mai mare salariu la Dinamo, în era Cortacero, a dat clubul în judecată la FIFA.

Evenimentele zilei din sport, vineri 15 octombrie. FCSB, probleme mari de efectiv înaintea meciului cu CS Mioveni

Problemele se țin scai de vicecampionii de la FCSB. Edi Iordănescu și întregul staff tehnic sunt infectați cu coronavirus și sunt în carantină. Lor li se adaugă alți cinci fotbaliști.

ADVERTISEMENT

Însă, FCSB nu are probleme doar cu perfidul virus, ci și cu accidentările. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Ovidiu Popescu este ultimul fotbalist care completează lista jucătorilor indisponibili din trupa lui Edi Iordănescu.

Oficialii roș-albaștrilor fac eforturi pentru a-l recupera pe mijlocașul defensiv până la ora meciului cu CS Mioveni. În aceste condiții speciale, primul „11” al roș-albaștrilor ar putea arăta în felul următor: Vlad – Creţu, Vinicius, Miron, Radunovic – Olaru, Perianu, Fl. Tănase – Ianis Stoica, Claudiu Keşeru, Vali Gheorghe. Antrenor: Eugen Nae

ADVERTISEMENT

Aleix Garcia a reclamat clubul Dinamo la FIFA

Fotbalistul cu cel mai mare salariu din istoria Ligii 1 (32.500 de euro lunar), Aleix Garcia, a reclamat clubul Dinamo la FIFA, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Spaniolul a bifat doar opt meciuri în tricoul lui Dinamo și a părăsit gruparea din Ștefan cel Mare în luna ianuarie a acestui an, din cauza restanțelor financiare. Garcia solicită nu mai puțin de 300.000 de euro, salarii restante plus despăgubiri.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, și Isma Lopez a reclamat gruparea roș-albă la FIFA și solicită 370.000 de euro, echivalentul contractului pe un sezon.

”Nu e ca și cum nu ne-am așteptat ca unul dintre jucători să atace decizia la FIFA și să meargă la TAS. Nu e vreo surpriză. După părerea mea au șanse foarte reduse.

Suntem într-o procedură de insolvență recunoscută ca atare de FIFA, pentru că în baza procedurii de insolvență ni s-a ridicat interdicția la transferuri. Avem un avocat la TAS care ne reprezintă interesele”, a declarat administratorul judiciar al clubului Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, pentru FANATIK.

Dinamoviștii și-au încasat salariile în ziua meciului cu Gaz Metan. Cine a făcut plățile

Situație paradoxală la Dinamo. În ciuda problemelor financiare cu care se confruntă clubul, trupa din Ștefan cel Mare are salariile la zi.

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, ultima plată s-a făcut chiar în ziua meciului cu Gaz Metan Mediaș, primul după pauza internațională.  Aproximativ 150.000 de euro au intrat în conturile jucătorilor și a staff-ului, reprezentând salariile aferente lunii septembrie.

Din informaţiile FANATIK, Nicolae Badea a virat 60.000 de euro în conturile clubului, iar omul de afaceri Marian Iuhasz încă 50.000 de euro. Fanii-acționari din programul DDB au virat și ei 40.000 de euro pentru a se acoperi plata salariilor pe luna septembrie.

Florin Răducioiu se întoarce în Ștefan cel Mare pe un salariu modic

Fostul mare atacant al lui Dinamo și al echipei naționale, Florin Răducioiu va semna cu trupa din Ștefan cel Mare așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Răducioiu va fi noul director sportiv și va fi prezentat în zilele următoare. Fostul internațional a fost cerut în conducerea ”cânilor” în mod expres de antrenorul Mircea Rednic.

Din informațiile FANATIK Răducioiu va încasa un salariu lunar de 1.500 de euro, mai mic cu 500 de euro decât i-au oferit oficialii clubului.

”Dacă ești dinamovist, acum trebuie să vii să ajuți clubul și echipa! Dacă ești câine adevărat, nu vii la Dinamo când lucrurile merg bine, ci în astfel de momente, când e cel mai greu”, a transmis Florin Răducioiu.

FC U Craiova a primit interdicție să joace meciul de Cupă cu Sepsi pe arena ”Ion Oblemenco”

Oficialii clubului patronat de Adrian Mititelu au fost informați că nu au primit acceptul Primăriei de a organiza meciul din optimile Cupei României cu Sepsi Sfântu Gheorghe pe arena ”Ion Oblemenco”, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Decizia aparține primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta a și-a motivat inițiativa considerând că numărul de partide care s-ar fi jucat în finalul acestei luni pe noul gazon al stadionului din Bănie este prea mare.

În aceste condiții meciul din Cupă se va disputa la Turnu Severin așa cum FANATIK a aflat de la directorul FC U Craiova 1948, Marcel Pușcaș.

Trei câștigătoare de Grand Slam, pe tabloul turneului WTA Transylvania Open

Organizatorii turneului de tenis Transylvania Open au anunțat că numărul 6 mondial, Gabrine Muguruza a primit un Wild Card și va completa tabloul competiției găzduită de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în perioada 23-31 octombrie.

Jucătoarea spaniolă este a treia câștigătoare de Grand Slam care va evolua la Cluj alături de Simona Halep și Emma Răducanu.

Transylvania Open WTA 250 este al doilea turneu din circuitul mondial găzduit de Cluj-Napoca în acest an și va avea premii totale în valoare de de 235.238 de dolari

Sorana Cîrstea a încins internetul

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a postat o fotografie care a făcut valuri printre internauți. Sportiva de 31 de ani s-a fotografiat la primele ore ale dimineții în sala de fitness etalându-și trupul perfect.

Cîrstea, locul 40 în clasamentul WTA va participa în perioada 6 – 12 noiembrie al turneul WTA 250 de la Linz, anunțând tot odată că nu va onora competițiile de la Moscova și Cluj-Napoca.

Ultimul turneu la care a participat a fost Indian Wells, în Statele Unite ale Americii unde a fost eliminată în turul 3 de ucraineanca Elina Svitolina, scor 3-6, 6-4, 7-6(3).

ADVERTISEMENT