Sport

Evenimentele zilei din sport, vineri 22 octombrie. Meciul Farul Constanța – FCSB a fost amânat! Fanii au primit din nou interzis pe stadioane!

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de joi, 21 octombrie
22.10.2021 | 22:17
Evenimentele zilei din sport vineri 22 octombrie Meciul Farul Constanta  FCSB a fost amanat Fanii au primit din nou interzis pe stadioane
FCSB
ADVERTISEMENT

Partida Farul Constanța – FCSB, care trebuia să se dispute duminică, 24 octombrie, a fost reprogramată pentru data de 4 noiembrie, deoarece la echipa bucureșteană mai sunt doar 11 jucători valizi. „Se propune ca, pentru o perioadă de 30 zile, competițiile sportive să poată fi organizate și desfășurate pe teritoriul României fără participarea spectatorilor”, se arată în hotărârea de azi a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. În continuare, FANATIK vă prezintă un rezumat al celor mai importante știri ale zilei.

Meciul Farul Constanța – FCSB a fost amânat!

Liga Profesionista de Fotbal LPF a decis vineri, 22 octombrie, să amâne partida FCV Farul Constanța – FCSB, care trebuia să se dispute duminică, 24 octombrie, ora 20.30.

ADVERTISEMENT

Astfel, forul care gestionează destinele Ligii 1 a luat act de solicitarea clubului nostru, care nu poate îndeplini criteriile pentru disputarea jocului și a decis ca partida să se dispute pe 4 noiembrie, începând cu ora 17.30”, a anunțat clubul FCSB pe pagina de Facebook.

Fanii au primit din nou interzis pe stadioane!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat noile restricții menite să limiteze răspândirea infectărilor cu noul coronavirus. Iar printre aceste restricții se numără și interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive, pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Se propune ca, pentru o perioadă de 30 zile, competițiile sportive să poată fi organizate și desfășurate pe teritoriul României fără participarea spectatorilor”, se arată în hotărârea CNSU, articolul 3, punctul 3.

În plus, activitățile recreative și sportive vor putea fi desfășurate în aer liber cu participarea a maxim zece persoane, care sunt vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală în ultimele șase luni.

ADVERTISEMENT

Veste uriasă pentru handbalul masculin românesc!

România a urcat pe locul nouă în ierarhia europeană, devansând Croația, astfel că din sezonul 2022-2023, campioana României nu va mai avea nevoie de un wild card, cum s-a întâmplat cu Dinamo în acest sezon, „dulăii” fiind deținătorii titlului din Liga Zimbrilor.

În actuala ediție a competiției, Dinamo este penultima în Grupa B după 5 etape, cu 2 p, în urma victoriei obținute în fața lui Vive Kielce. Cel mai slab clasată este Flensburg, formația din Germania având un singur punct în urma unei remize cu PSG, scor 27-27.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, final de drum la WTA Kremlin Cup

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (19 WTA, cs 8) a fost eliminată în sferturile de finală la WTA Kremlin Cup de grecoaica Maria Sakkari (7 WTA, cs 3) cu un dublu 6-4. În acest an, ea nu a jucat nicio finală. De partea cealaltă, Sakkari și-a asigurat prezența la Turneul Campioanelor.

Pentru Halep urmează turneul de la Cluj-Napoca. „Moscova, mulțumesc pentru o săptămână grozavă plină de progrese. Următoarea și ultima oprire a sezonului – Cluj, la TransylvaniaOpen”, a scris ea pe contul de Twitter.

Mircea Rednic, schimburi virulente de replici cu Florin Prunea

Conflictul dintre antrenorul Mircea Rednic și fostul președinte al clubului Dinamo, Florin Prunea a trecut într-o nouă etapă. La conferința de presă de dinaintea derby-ului cu Rapid, tehnicianul a avut o ieșire nervoasă.

Prunea minte în privința comisioanelor. Nu știe, nu e informat bine. Ciupește, e un papagal, repetă același lucru. Vorbește de 10, 12, 15.000. Înseamnă că nu a trecut pe la club, deși a fost președinte”, a spus el.

Replica a venit imediat: „Ceea ce face de când a revenit la Dinamo, să pună rezultatele proaste în cârca lui Sorescu, Torje și ceilalți, a făcut peste tot unde a fost! Nu îl înțeleg pe ‘Dolărel-șpăgărel’ Rednic!

În loc să se ocupe de echipă, el se ocupă de Prunea. Și marea masă a suporterilor cu care vorbesc spun ‘ce caută înapoi la câte prostii a făcut?’”.

Mircea Sandu a „emigrat” din România

Au trecut șapte ani de când Mircea Sandu a pierdut șefia Federației Române de Fotbal. A rămas, însă, cu mai multe procese pe cap. În unele dosare a fost achitat, unul mai este încă pe rol.

Fostul șef al FRF a ales să părăsească România și s-a mutat la Nisa. Numai că la primăvară trebuie să revină în țară, deoarece are pe rol un proces de delapidare și spălare de bani.

Mirel Rădoi a anunțat lista convocărilor pentru meciurile decisive cu Islanda și Liechtenstein!

Naționala de fotbal a României joacă pe 11 și 14 noiembrie două meciuri decisive pentru prezența la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022, organizat în Qatar. „Tricolorii” au nevoie de șase puncte cu Islanda și Liechtenstein pentru a rămâne în cursa calificării.

În lista preliminară anunțată de selecționerul Mirel Rădoi regăsim câteva nume surpriză: Vasile Mogoș și Cristi Ganea sunt doi dintre jucătorii care au ratat ultimele acțiuni ale naționalei și care sunt în cărți pentru a prinde lotul final.

ADVERTISEMENT