Sport

Evenimentele zilei din sport, duminică, 6 februarie. Senegal, câștigătoarea Cupei Africii pe Națiuni. Barcelona a făcut spectacol cu Atletico Madrid

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de duminică, 6 februarie. Finala Cupei Africii pe Națiuni și victoria uriașă a Barcelonei sunt doar câteva dintre ele.
07.02.2022 | 00:00
Evenimentele zilei din sport duminica 6 februarie Senegal castigatoarea Cupei Africii pe Natiuni Barcelona a facut spectacol cu Atletico Madrid
Senegal a cucerit Cupa Africii pe Națiuni, în timp ce Barcelona a făcut instrucție cu Atletico Madrid. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți propune o sinteză a celor mai importante evenimente sportive petrecute în cursul zilei de duminică, 6 februarie. În Casa Pariurilor Liga 1, Steliano Filip și Plamen Iliev încă speră să-și rezilieze contractele cu Dinamo, iar Claudiu Keșeru îi dă o replică pe măsură lui Gigi Becali, în timp ce pe plan extern avem câștigătoarea Cupei Africii pe Națiuni, dar și victoria spectaculoasă a Barcelonei în fața rivalei Atletico Madrid.

Principalele evenimente sportive ale zilei de duminică, 6 februarie. Cum vor Filip și Iliev să scape din Ștefan cel Mare

După mai bine de o lună în care au discutat fără să ajungă la un numitor comun, cei doi sunt gata să forțeze mâna conducerii pentru a pleca în această iarnă. Site-ul nostru a dezvăluit în exclusivitate că Filip vrea să vină cu o ofertă concretă din partea unei echipe interesate de serviciile sale.

ADVERTISEMENT

Din dorința de a pune cât mai repede capăt calvarului, acesta s-a arătat dispus să renunțe și la o bună parte din salariile restante. În schimb, Iliev preferă să lase totul în seama avocaților, care se vor prezenta la club săptămâna viitoare.

Se încing spiritele la FCSB. Claudiu Keșeru, conflict la distanță cu Gigi Becali

Remiza obținută de FCSB pe teren propriu în fața celor de la FC U Craiova 1948 a reaprins disputa dintre Cluadiu Keșeru și Gigi Becali. Criticat constant în ultima vreme, atacantul a hotărât să rupă tăcerea, spre indignarea patronului.

ADVERTISEMENT

Tăcerea este de aur. Nu vreau să fac un caz personal. Dacă voi avea ceva de spus o voi face la finalul contractului sau în privat”, a spus Keșeru. Declarațiile i-ar putea periclita, însă, prezența pe teren.

Să vedem dacă mai are ocazia să mai dea goluri la cum vorbeşte. A dat un gol şi bate lovituri din stânga cu piciorul stâng”, i-a transmis Gigi Becali, în direct la TV.

ADVERTISEMENT

Senegal, câștigătoarea Cupei Africii pe Națiuni

Pe plan extern, Senegal a cucerit duminică trofeul Cupei Africii pe Națiuni, în urma unei finale extrem de disputate, în compania Egiptului. Cum Mane nu a reușit să transforme penalty-ul acordat chiar în primele minute, iar Salah nu l-a putut învinge nici el pe portarul advers, totul s-a decis la loviturile de departajare.

Barcelona a făcut spectacol cu Atletico Madrid

Tot duminică am asistat la spectacolul oferit de Barcelona – pe un Camp Nou deschis pentru prima dată după multă vreme la capacitate maximă – în fața rivalilor Atletico Madrid. Deși s-a văzut condusă încă din minutul 8, când Carrasco l-a învins pe Ter Stegen cu șut pe jos, trupa lui Xavi nu doar că nu a cedat, dar a amintit de vremurile în care domina fără emoții fotbalul european.

ADVERTISEMENT

Jordi Alba, Gavi, Araujo și Dani Alves au semnat golurile u nei victorii la care nici cei mai optimiști dintre fani nu se mai încumetau să viseze. Acum, formația blaugrana se află pe poziția a patra în clasamentul La Liga.

Lionel Messi, primul gol pentru PSG în 2022. A înscris cu o scăriță superbă

De asemenea, Lionel Messi a marcat în victoria categorică obținută de PSG pe terenul lui Lille, scor 5-1 și a bifat astfel primul său gol din 2022. În minutul 38, când echipa sa avea deja un avantaj liniștitor, starul argentinian a urmărit o minge respinsă greșit de apărarea adversă, a sprintat spre poartă și a finalizat cu o scăriță de zile mari.

Boreham Wood, revelația Cupei Angliei. Din Liga a cincea, direct în optimile de finală

De asemenea, o echipă care evoluează în liga a cincea a furnizat una dintre cele mai mari surprize din istoria Cupei Angliei. Este vorba despre Boreham Wood, care a învins la limită, scor 1-0, secund divizionara Bournemouth, obținând astfel biletele pentru optimile de finală ale competiției.

Unicul gol a fost marcat de Ricketts, cu doar 7 minute înaintea pauzei. Printre echipele calificate se mai numără Middlesbrough, West Ham, Crystal Palace, dar și favoritele Chelsea, Manchester City, Liverpool și Tottenham.

ADVERTISEMENT